Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Közel hetvenmilliós beruházás az egykori kollégiumban

Kapuvár - Hatvanhatmillió forintból kistérségi szociális ellátóközpontot hoznak létre Kapuváron, az egykori gimnáziumi kollégium épületében. A program forrásainak jó részét pályázaton nyerte a városháza.
Hatvanhatmillió forintból teljesen felújítják és átalakítják Kapuváron a gimnázium egykori kollégiumát: szociális ellátóközpontot hoznak létre az épületben a Kapuvári kistérség számára.

– A hatvanmilliós pályázatot tavaly nyújtotta be az önkormányzat és a hét elején értesültünk, hogy a teljes összeget megnyertük – mondta Axnix Ildikó kapuvári aljegyző. – A projekt tízszázalékos önrészét a városháza biztosítja és a hatvanhatmillióból a gimnázium régi kollégiumában kistérségi szociális ellátóközpontot alakítunk ki.

Az épületet kívül-belül teljesen felújítják. Ahogy az aljegyző mondta, a tetőszigetelést, a nyílászárókat, a külső vakolatot is kicserélik, felújítják az épület fűtési és vízrendszerét, akadálymentesítik az egykori kollégiumot és egy új liftet is kap az épület. Mindez azt szolgálja, hogy teljes szociális ellátást tudjanak biztosítani a kistérségi ellátóközpontban.

Az épület egyik szárnyában a gimnázium tornacsarnokának öltözői vannak, ezt a funkciót a későbbiekben is megtartják.
Az épület egyik szárnyában a gimnázium tornacsarnokának öltözői vannak, ezt a funkciót a későbbiekben is megtartják.

A helyi családsegítő intézet is beköltözik az épületbe, ahol a már meglévő szolgáltatások – többek közt családsegítés, házi segítségnyújtás, étkeztetés – mellett újjal, a fogyatékosok nappali ellátásával bővülne a paletta.

Az emeleten terápiás lakást alakítanak ki a fogyatékosok részére, elősegítve az önálló életvitelt. A programban a fogyatékosok foglalkoztatására is jutnak források. Az épület egyik szárnyában a gimnázium tornacsarnokának öltözői vannak, ezt a funkciót megtartják az egykori kollégiumban.

– A szerződést néhány hónapon belül megkötjük és utána írjuk ki az építkezésre a közbeszerzési eljárást – jegyezte meg az aljegyző. A munkálatok vélhetően még ez év végén megkezdődnek, az új központba 2010-ben költözhet be a családsegítő intézet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rózsás-csatorna hídját is átépítik

Megye - Szakemberek dolgoznak az Enese és Rábacsécsény közti Rózsás-csatorna hídján. Május végére… Tovább olvasom