Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kosztümtár és stoplis cipő

A csornai önkormányzat idén csaknem 30 millió forintot költ a civil szervezetek támogatására. Ebből huszonötmillió jut a sportra.


A csornai önkormányzat idén 1,2 millió forinttal töltötte fel az úgynevezett Civil Alapot. Az összegre a helyi civil szervezetek pályázhatnak április 30-ig. Az alapból olyan tevékenységeket, közösségi programokat, rendezvényeket, előadásokat, kiállításokat, kiadványokat támogatnak, melyek meghatározóak a város vagy egy városrész számára.

A részletes pályázati kiírás letölthető Csorna honlapjáról vagy kérhető a városházán. Előnyt jelent a minél nagyobb mértékű önerő megléte. Nagyobb eséllyel pályázik az a civil szervezet, amelyik több külső résztvevőt von be programjába vagy amelynek rendezvénye több helybelit érint.

Működnek a városban olyan civil szervezetek, melyek a költségvetésben nevesítve kapnak támogatást. A legtöbbet, évi egymillió forintot a Pántlika néptáncegyüttes számára különítettek el. Lehet úgy fogalmazni, hogy a Pántlika Csorna civil szervezeteinek zászlóshajója. A csoport mind itthon, mind külföldön öregbíti a település hírnevét.

A csornai civil szervezetek között a Pántlika egymillió forintos támogatást kap. Ez a csoport a legismertebb a városban és azon kívül is.
A csornai civil szervezetek között a Pántlika egymillió forintos támogatást kap. Ez a csoport a legismertebb a városban és azon kívül is.

A számukra támogatásként nyújtott pénz az együttes fenntartását segíti, tudtuk meg Lengyel Ágnes művészeti vezetőtől. „Rendszeresen készülünk műsorokkal itthon, valamint utazunk külföldi és hazai fesztiválokra, szakmai megmérettetésekre. Ezeknek vannak költségei, az utazás, a zenekari kiadások. A kosztümtár is rendszeres felújításra, pótlásra szorul" – fogalmazott Lengyel Ágnes.

Félmillió forintot kap ebben az évben a HétFő Kézilabda Club, ahol fiatal lányok érnek el szép eredményeket a sportágban. Az egyesület a győri ETO női csapatával működik együtt.

Működési kiadásaira 180 ezer forintot fordíthat önkormányzati költségvetésből az önkéntes tűzoltó-egyesület. Ezenkívül még 500 ezer forintot kap a szervezet az idei programok megvalósítására. Az Írisz Nyugdíjas Egyesület 250 ezer forintos támogatásban részesül, a Rubato Band zenekar 360 ezer forintra számíthat. Az együttes rendszeres szereplője a városi rendezvényeknek, ünnepségeknek. Minden évben ők nyitják meg újévi koncertjükkel Csorna kulturális programsorozatát. A képviselő-testület idén egy eddig nem létező támogatási formáról is döntött, mellyel a civil szervezetek sporttal kapcsolatos tevékenységét segítik. Erre a célra 25 millió forintot tettek félre. A pénzből 22 milliót működésre fordíthat a civil szervezet, 3 milliót pedig pályázati önrészre. A támogatási feltételeknek a sportegyesület (CSSE) felelt meg a városban. Családi János, a CSSE elnöke kérdésünkre elmondta: az önkormányzattal kötött megállapodás alapján kapja meg a támogatást a szervezet, havi bontásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 85-ösön Csornától Győr felé van nagyobb dugó - fotó

M85 építés - Győr felől Csorna irányába azonban lényegesen kisebb a torlódás, mint szerdán. Tovább olvasom