Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Korszerűsítették az iskola fűtését

Jelentős mennyiségű energiát takarít meg a szanyi önkormányzat egy iskolai fejlesztésnek köszönhetően. Pályázati támogatásból ésszerűsítették az energiafelhasználást.
A szanyi önkormányzat pályázati forrásból, önerőből, illetve az egyházmegye segítségével korszerűsítette iskoláját. Az uniós támogatást az intézmény épületenergetikai fejlesztésére kapta a község.

Funtek János körjegyző elmondta: az iskola Ifjúság úti épületét fejlesztették az energiatakarékosság jegyében. 42,8 millió forintot fordítottak erre a célra. Önerőként 30 százalékot biztosított az önkormányzat, az egyházmegye mint az iskola működtetője 4 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. A kivitelezést egy szanyi cég végezte el.

– A nyílászárók cseréje, a homlokzat külső hőszigetelése és a fűtés átalakítása szerepelt a tervekben – tájékoztatott Funtek János. – Korábban a szomszédos óvoda kazánjából, föld alatti távvezetéken juttattuk a meleg vizet az iskolába. Ez hatalmas energiaveszteséggel járt, ezért régóta gondolkodtunk a költségkímélőbb megoldáson. Most önálló kazánházat alakíthattunk ki, így jelentős a megtakarítás. A körjegyző hozzátette: a kivitelező cég határidőre végzett a beruházással, megtörténtek már a hivatalos átadások is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi tanácsok

A Csornai Rendőrkapitányság tapasztalatai szerint az év végi ünnepi időszakban gyakrabban fordulnak… Tovább olvasom