Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kórházi befizetések adósságcsökkentésre

Lakossági befizetésekből csökken a csornai Margit Kórház adóssága. A belváros felújítását célzó pályázat benyújtásáról is döntöttek a szerdai testületi ülésen.

A Margit Kórház adósságának csökkentésére fordítja az önkormányzat a lakosság által befizetett támogatásokat. Erről is döntött szerdán a város képviselő-testülete. Határoztak még forgalmi kérdésekben és ismét kiírták a pályázatot a kórházigazgatói állásra.

A közérdekű kötelezettségvállalásból összesen 8,4 millió forint támogatás jött össze. A pénzt a rábaköziek fizették be a kórház helyzetének javítására. A testület döntésének értelmében egyelőre 4 millió forintot költenek törlesztésre, a maradékot tartalékolják rosszabb időkre. Az intézménnyel kapcsolatos határozat az is, hogy ismét kiírják a pályázatot a kórház igazgatói tisztségére. Szó volt az ülésen a 2006-os irányított betegellátási rendszerrel kapcsolatos per lehetőségéről is. Abban maradtak a képviselők, hogy a kórháztól bekérik a szükséges dokumentumokat, és azoktól teszik függővé a per indítását. Mint ismert, az intézménnyel 2006- ban nem számolt el az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, így a támogatáshoz sem jutottak hozzá.

A helyiek 8,4 millió forintot fizettek be a kórház helyzetének javítására
A helyiek 8,4 millió forintot fizettek be a kórház helyzetének javítására.

A továbbiakban elfogadták a megyei kereskedelmi és iparkamara, illetve a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ munkájáról szóló beszámolót. Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló rendeletet és módosították a közbeszerzési szabályzatot és tervet.

Tárgyaltak a város forgalmi rendjének helyzetéről és elfogadtak közlekedésszervezési intézkedéseket is. Döntöttek közlekedési jelzőtáblák kihelyezéséről. Kérték a rendőrséget, hogy fokozottabban ellenőrizzék a piacteret az esti órákban és határoztak a Táncsics utcai szervizút jövőjéről is. Eszerint a burkolatot hamarosan megerősítik és egy kijárót alakítanak ki. Ezáltal megszűnnek a szomszédos építőanyag-kereskedés forgalma miatti közlekedési gondok.

Napirenden szerepelt a belváros felújítására vonatkozó pályázat benyújtása és kiírta a testület a település köztisztasági és parkgondozási feladatai ellátására is a közbeszerzési eljárást.

Olvasóink írták

 • 14. sorok_közt 2009. november 01. 16:05
  „pontosan ott”
 • 13. Putyilov 2009. november 01. 11:40
  „Nem kell aggódni a rendőrök miatt.
  Ők csak az autósokat videózzák.”
 • 12. sorok_közt 2009. október 31. 21:30
  „MacGyver!

  Igen, így csinálom, teljesen szabálytalanul. Elütni nem fognak, de csak idő kérdése, hogy mikor fognak meg a rendőrök...”
 • 11. MacGyver 2009. október 31. 12:06
  „Tisztelt Sorok_közt!

  Jó a zebra ötlet, de míg a bicikli csak átgurul, a gyalogos eközben picit lassabban halad.. Tapasztalat, hogy ez a lámpa pedig csak rövid ideig zöld.. Az áruházi zebra jóval tovább marad szabad zöld. Egyébként a működő jelző lámpák egymást követik mindig azonos sorrendben. Ha figyeled kicsit a főút éppen aktuális forgalmi irányát, rögtön tudod, hogy éppen melyik lámpa fog zöldre váltani hamarosan, még akkor is, ha Feléd nincs is lámpa.. Így nem kell feleslegesen szobroznod egyik lámpánál sem..”
 • 10. Goldman 2009. október 31. 11:49
  „sorok_közt: mit vársz akkor amikor az illetékes is azon megy gyalog és tudja, hogy nincs zebra és mit kellene tenni, de nem tesz érte? Vállat von és kész. Méghigy dolgozni ilyen ügyért?
  Na, ezt szajkóztam...ha ilyen ember(ek) így érti a feladatát és így áll a dolgokhoz akkor mit várjunk egy amatőr jogosítványos képviselőtől?
  Mert azt még most sem tudni, hogy milyen közlekedési intézkedésekről van szó....”
 • 9. sorok_közt 2009. október 30. 22:06
  „Egy javaslat a köv. közlekedésszervezésre:

  A járműbolt előtti 85-ös útszakaszon működik egy egyirányú (északról-délre) kerékpársáv villanyrendőr támogatása mellett. Vajon miért nem lehet itt gyalogátkelőt felfesteni szintén közl. lámpával? Akkor, amikor a kerékpáros zöldet kap, semmilyen jármű nem keresztezheti az útját, tehát mellette nyilvánvalóan folyhatna gyalogos közlekedés. Jelenleg sok gyalogos használja szabálytalanul ezt a kerékpársávot, ráadásul szemből is, úgy hogy csak sejti, hogy zöldet mutat az.

  Hátha olvassa illetékes...”
 • 8. Mátyásfeketeserege 2009. október 30. 20:19
  „Azért azt is megirhatták volna hogy hová és milyen táblákat akarnak kirakni...
  A korházba meg a magánrendelést megkéne szüntetni(mert az orvosok szeretnek magánrendelésre behívni embereket) vagypedig fellülvizsgálni a bérleti dijjakat mert ugy könnyü magánrendelést csinálni hogy a korház adja hozzá az áramot, a vizet, a felszerelést, a helyet és szinte ingyen...”
 • 7. rick 2009. október 30. 18:15
  „5.

  Ne szüntessék meg, csak a bérleti szerződéseket vizsgálják felül. Csak úgy adják bérbe, hogy az gazdaságilag is megérje...”
 • 6. profi10 2009. október 30. 17:31
  „A csornai kórház röntgenosztályán (de máshol is) kritikán aluli az ott dolgozók hozzáállása.
  Már tíz órától éthordóval futkosnak, és látszik rajtuk, hogy a betegek nagyon zavarják őket. Aki kérdezni mer, plusz 2 óra várakozásra számíthat.Én az összegyűlt pénz nagyságán ezek után csodálkozom.”
 • 5. proview 2009. október 30. 17:23
  „Javaslom a doktor úrak magánprakszisát szüntesék meg a kórház területén, ne végezhesenek magántevékenységet csak a kórházon kívül. Csoda fog történi megszünik az adóság.”
 • 4. rick 2009. október 30. 14:04
  „3.

  Igen, ezt mondom én is. Döntést az hoz, akinek ez hatásköre vagy aki erre felhatalmazást kap. Ha a leginkább hozzáértő döntene, akkor azon menne a vita a végtelenségig, hogy ki ért hozzá legjobban. Azt megint csak el kellene dönteni valakinek...

  Reméljük a döntéselőkészítők hozzáértők voltak és nem hibáztak...”
 • 3. qeu 2009. október 30. 13:27
  „Rick!
  Nem tudom, hol lesznek jelzőtáblák, de emlékezz rá a József Attila utca egyirányusításáról a hozzáértőknek - akik később lettek csak megkérdezve - teljesen más volt a véleményük, mint akik döntöttek.
  Amúgy döntés előkészítő lehet az akit azzal megbíznak, de nem biztos, hogy ért is hozzá. A döntést meg abból hozza a testület amit leraknak elé.
  A polgármester úr és a jegyző asszony azt szerződést, stb írja alá, amiben elviekben nem lehet semmi probléma, mert egy stáb - hivatali dolgozók, külsősök - már alaposan átnézett és szerintük OK. Nekik nem feladatuk akár 50-100 oldalals szerződéseket is jogilag, stb újra értelmezni, mert akkor ezen túl semmi mást nem csinálnának.

  Bízzunk benne, hogy a táblák jóhelyen lesznek és ennek nem lesz visszhangja. ( Induljunk ki ebből!! )”
 • 2. rick 2009. október 30. 11:56
  „1.

  Mondjuk a jótékonysági befizetésekre senki nem kényszerít senkit. Igaz, hogy a jószándékból befizetett összegek nem fogják megoldani a problémát. A kibocsájtott kötvény egy részének kórházfinanszírozási célra való felhasználása pedig hosszú távú kötelezettséggel terheli a város mostani és jövőbeni vezetését.

  Mondjuk neked ezek szerint a döntéshozatali mechanizmusokról nincs dunsztod. Döntést általában az hoz, aki erre fel van hatalmazva. Mivel itt önkormányzati utakat érintő forgalomszervezésről van szó, nyilván az önkormányzatnak mint döntéshozónak kell döntés hoznia. Ez nem azt jelenti, hogy a döntés előkészítést nem hozzáértők végzik. Reméljük így volt.”
 • 1. Goldman 2009. október 30. 08:35
  „"Lakossági befizetésekből csökken a csornai Margit Kórház adóssága."
  Vagyis a lakosság háromszor fizet...1. adó; 2. jótékonyság; 3. zseb...magyar egészségügy...
  "elfogadtak közlekedésszervezési intézkedéseket is. Döntöttek közlekedési jelzőtáblák kihelyezéséről."
  Kik? Azok akiknek halvány dunsztjuk sincs a kreszről?
  "fokozottabban ellenőrizzék a piacteret"...talán nem csak azt, mert esténként már a széchenyi iskola bejáratánál is gyülekező van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhét parkolót alakítanak ki

A minap kezdődött és november 13-ig be is fejeződik Kapuváron a városháza oldalában álló parkolók… Tovább olvasom