Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kórház, elkerülőutak, munkahelyek

Csorna - Az 5-ös számú választókörzet öt országgyűlési képviselőjelöltjének adott lehetőséget a bemutatkozásra a Magyarok Szövetsége.

A szervezet által rendezett fórumra három jelölt fogadta el a meghívást.

Az időközi országgyűlési képviselő-választás jelöltjeit hívta fórumra a Magyarok Szövetsége. A művelődési központban kedden megtartott rendezvényen a két nagy párt nem vett részt. A MIÉP, a Jobbik és a Civil Mozgalom jelöltjei mutatkoztak be. Előre megadott kérdésekre kellett válaszolniuk.

Miután összefoglalták szervezeteik országos programját, helyi témákról, gondokról esett szó. Ezek között valamennyien megemlítették a csornai kórház és az elkerülőút ügyét, illetve a mezőgazdaság fejlesztését. Molnár Tivadar (MIÉP) a Csorna–Pápa vasútvonal visszaállítása mellett emelt szót. A kórházról kifejtette: lakossági kötvények kibocsátása lehet a megoldás a nehéz helyzetben. A helyiek és a vállalkozók a befizetett pénzt kamattal kapnák vissza a futamidő után. ˝Így a csornai önkormányzat nem a banknál adósodna el, hanem azoknál az embereknél, akik itt élnek˝ – javasolta.

Demjén Mihályné (Civil Mozgalom) a kistelepülési iskolák megmentését emelte ki. Szerinte ne a gyerekeket utaztassák, hanem ezt vállalják a pedagógusok. A mezőgazdasággal kapcsolatban elmondta: ˝Korábban a megtermelt árut el tudták adni a gazdák. Ez ma már nincs így, beszűkültek a lehetőségek. Arra kell törekednünk, hogy a feldolgozóipart fejlesszék.˝

Takács Krisztián (Jobbik) többek között szintén a munkahelyteremtést tartotta kiemelt feladatnak. A mezőgazdaságot tartja kitörési pontnak. ˝Nemcsak a mezőgazdaságban dolgozók kapnának így lehetőséget, hanem a feldolgozóiparban vagy akár a gépgyártásban munkát vállalók is. Probléma az elkerülőutak hiánya is. Nemcsak Enesén, de Csornán és Jánossomorján is mielőbb meg kell építeni az elkerülőt. Megoldásra vár a kamionszállítás ügye is. A nagyobb járműveket vasútra kell terelni˝ – tette hozzá.

A jelöltek kifejtették álláspontjukat az országos közügyekről és az önkormányzati rendszer reformjáról is. Demjén Mihályné a korrupció és a bűnözés visszaszorításáról beszélt. Úgy vélte, hazánk kapcsolatait a szomszédos országokkal is rendezni kell. Takács Krisztián a közrend visszaállításának fontosságát hangoztatta. Mint mondta, céljuk az elszámoltatás is, melyhez a mentelmi jog eltörlése a feltétel. Molnár Tivadar a munkanélküliség felszámolását tartotta célravezetőnek, elsősorban a mezőgazdaság fejlesztésével. Megjegyezte: 1,2 millió hektárnyi föld van állami tulajdonban, melyet
fiatal magyar családoknak kell odaadni.


Korábban a megtermelt árut el tudták adni a gazdák. Ez ma már nincs így, beszűkültek a lehetőségek. Arra kell törekednünk, hogy a feldolgozóipart fejlesszék - mondta Demjén Mihályné.

Olvasóink írták

 • 10. Jerry 2009. november 06. 22:00
  „Mátyás, és mi lesz azokkal a kocsikkal,amik pl a TESCO-ba viszik az árut,vagy SPAR-ba, vagy éppen azokba a jánossomorjai, hanságligeti gyárakba hordják,illetve onnan viszik az árut,ahova a csornaiak járnak dolgozni? Ezeket nem lehet feltenni vonatra, és pont ezek tapossák nálunk szét az utakat.Egyébként tudod te azt, hogy milyen komoly szervezés, technika kell egy kb 40 tonnás kamionnak vasúti kocsira való felrakásához és levételéhez? Ne írj olyanról,amit nem ismersz, még nem is láttál közelről.”
 • 9. Mátyásfeketeserege 2009. november 06. 20:13
  „Hát a vonatozás nem hülyeség..
  Mért kéne győrbe menni?

  Rajkánál jönnek be a kamionok, ott fel kell őket tenni vonatra és meg sem állni velel Szentgothárdig, Rédicsig, Letenyéig, Lentiig vagy Nagykanizsáig.
  Győrbe nem kell neki bemenni, ezeken a helyeken meg van Rola ugyhogy fel és letudják rakni a kamionokat.
  Aztán mingyárt nemtennék tönkre az utat mert kilennének tiltva, és mingyárt lenne pénz a Mávnak mint bevétel.”
 • 8. Jerry 2009. november 06. 19:47
  „Kedves Goldman.Köszönöm soraid.Tudod, jó munkahelyem van, egyenlőre abból szeretnék megélni, és nem a politikából.Sajnos a baj az, hogy az emberek véleményére, a szakemberek javaslataira a politika nem kíváncsi. A választások idején jelennek meg a választók előtt, ígéretek sorával, aztán négy évig le sem.......őket. Így maradnak ezek a fórumok vélemény nyilvánítására.”
 • 7. Goldman 2009. november 06. 09:08
  „Jerry: nem értelek......ezt pozitívan értem! Tudod az a baj, hogy az ilyen semmirekellők hirdetik az igét és az olyan emberek akik reálisan látják a dolgokat és a gazdasági összefüggéseket azok csak ide írnak. Miért nem indulsz? Az eszmefuttatásod alapján esélyed lenne. Egy szavazód már lenne......”
 • 6. Jerry 2009. november 05. 21:15
  „Úgy látom a jobbikos gyerek hozzta tipikus magyar formát, olyanról szónokolt,amihez nem ért.Ez a vonatos kamionszállítás jól hangzik,csak éppen nehezen megvalósítható.Ugyanis kevés olyan vasúti pályaudvar van,mely alkalmas kamionok felrakására, levételére.Na és ezek az állomások többnyire nem is a kamionok útvonalába esnek.Pl Győr alkalmas ilyen felrakásra, de a kamionnak is oda kell jutni a felrakóra a határtól pl Csornán keresztül.Ez tehát Csorna forgalmán nem segít, de választási szövegnek jól bejön. A munkahely meg sajnos nem a fán terem.Először a piacot kell megkeresni, hogy mire van igény, kereslet és utána lehet keresni a termékre gyártó kapacitást. A mezőgazdaság azért van nehéz helyzetben,nem tudni,hogy amit ma elvetnek,jövőre mennyit terem,és milyen áron lehet eladni.Ha sok lesz, olcsó lesz, ha kevés, drága.Az ipar termékeinél fel kell mérni, hogy nem lenne olcsóbb behozni külföldről,mint itthon gyártani drágábban. Kampány beszédnek persze jó,de minden egyéb realitást nélkülöz. A közrend visszaállításával kapcsolatban kérdezném, hogy hova és mit kar vissza állítani?A szocialista rendszer közbiztonságát, a Horty féle, vagy Bach korszakét?Tény, hogy Magyarországon a legnagyobb közbiztonság a német megszállás alatt volt.Szinte egyetlen rablás, betörés, lopás nem történt abban az időben.Ezt sírja vissza a jobbik?”
 • 5. miro132 2009. november 05. 11:45
  „Goldman!

  teljesen igazad van :)

  udv miro”
 • 4. Deir_Yassin 2009. november 05. 10:18
  „Goldman Bajnai Gordon sem mondhatta volna szebben. Gratulálok , így kell feladni mindent, így kell tönkretenni az országot. Egy tipikusn szoci érvelést hallhattunk tőled!”
 • 3. Deir_Yassin 2009. november 05. 10:15
  „Azért az elgondolkodtató , hogy a két parlamenti párt képvieslője még csak arra sem méltatta a csornaiakat , hogy elmegy a vitára. Lesz***ják az embereket!”
 • 2. MacGyver 2009. november 05. 09:09
  „"Kamionszállítás....halvány fogalma sincs mivel jár ez."

  Addig amíg a GYESEV és a MÁV vezetőinek kamionszállítmányozási érdekeltségeik lesznek, majd hülye lenne a saját kamion hadát felrakni vasútra gurulni.. Magyarországon virágzik a korrupció és a sok pióca miatt, döcög a gazdaság, folyamatosan romlanak az utak a 30-40T kamionok alatt.
  Persze ha valami hasznos lenne, azt ilyen szemlélet mellett szándékosan nem is akarják működtetni. Mi lenne a magas bevételeikkel, ha az vasúton gurulna, nem pedig közúton. Érdekes dolgok ezek.”
 • 1. Goldman 2009. november 05. 08:32
  „Na, ezért kár volt magukat jelöltetni...csupa-csupa általános évek óta hangoztatott dolgokat vettek elő. Semmi konkrét újdonság.
  Molnár Tivadar: a vasút téma halott dolog. Egyértelmű, hogy egy-két ember miatt nem fog járni a vonat és egész nap ketyeregtetni a motort az állomáson. Azt megmondom, hogy a kórháznak egy fillért sem fogok fizetni...fizetek eleget. Azért, hogy megmaradjanak talán az ott dolgozóknak is nézetet kellene változtatni.

  Demjén Mihályné : Iskolamegmentés....többe kerülne a leves mint a hús. Agyament ötlet megint. Fűtés, villany, bér, takarítás.....stb....ez átgondolatlan volt. A megtermelt árút eltudták adni a gazdák....verseny van asszonyom és a magyar gazda az eladáshoz nem ért. Ő még mindig azt hiszi, hogy a vevő fogja megkeresni és körbeugrálni.

  Takács Krisztián: milyen mezőgazdaságról beszél amikor már minden gépesítve van? Menjenek vissza a kapához? Kamionszállítás....halvány fogalma sincs mivel jár ez.

  Hiányoltam a termált, a városrendezést a szemételtakarítást. Mert ezek is a választási kampányokban szoktak lenni.
  A véleményemet mondtam. Senkinek nem kötelező ezt elfogadni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek Csornán a MIÉP-jelöltjének plakátjai

A vasárnapi képviselő-választás MIÉP-jelöltje feljelentést tett, mivel a személyét népszerűsítő… Tovább olvasom