Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kónyban sem minden fenékig tejfel

„ Kónyban sem minden fenékig tejfel” – állítja a település polgármestere az önkormányzat idei költségvetése kapcsán.
Az önkormányzatok idei költségvetésének elkészítése során gyakran hallani a helyi vezetőktől, hogy ebben az évben kevesebb pénzzel gazdálkodhatnak, mint egy évvel ezelőtt. Milyenek a kilátások Kónyban? – kérdeztük Aller Imre polgármestert.

– Nálunk sem minden fenékig tejfel – kaptuk a rövid választ Aller Imrétől. – Jelen állás szerint 365 millió forint bevétel, illetve kiadás mellett hiánnyal nem számolunk. A feladatainkat el tudjuk látni az elkövetkező időben is. Tehát működési hitel felvételére nem lesz szükségünk. A fejlesztéseket viszont csak pályázati támogatással leszünk képesek megvalósítani.

A település vezetője elmondta: az idei tervek között szerepel a Kazinczy utca felújítása. Ehhez tavaly nyertek támogatást, a beruházás értéke meghaladja a tízmillió forintot. Sikeresen pályáztak játszótérfejlesztésre, egészségügyi programokra.

A feladatok sorát gyarapítja a tűzoltószertár felújítása is. Ezenkívül minden lehetőséget megragadnak út- és parkolóépítésre, továbbá a szabadidőközpont kialakításának folytatására. Ebben az esztendőben a sportöltöző építését szeretnék befejezni. Mivel tavaly nem nyertek, idén változatlanul pályáznak a Petőfi utcai óvoda bővítésére, melynek a költségei 300 millió forint felett lesznek. Ugyancsak napirenden szerepel a Béke utcai iskola épületének felújítása is.

Kóny egyik szorgalmazója volt a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás megalakításának. Erről Aller Imre így vélekedik:

– Korábban is számos feladatot társulásban láttunk el. Meggyőződésem, hogy a közösségen belül szakszerűbben, hatékonyabban és takarékosabban lehet tevékenykedni. Azt tapasztalom, hogy a kezdeti nehézségek után a többcélú társulásban szépen halad a munka. Tény, hogy pénzbeni hatása is van a tagságnak, de a közös feladatellátás legalább olyan fontos, mint az anyagi haszon.

Kónyban a polgármester szerint folyamatos az építési telkek értékesítése. Tavaly a József Attila utcában kialakított harminc házhely közül hatot már eladtak, sőt, kettőn már a ház is áll.

A 2006-os esztendőről pedig ekképpen szólt az elöljáró:
– Az idei év nem tűnik egyszerűnek, tekintettel arra, hogy két választás is lesz. Ez energiákat köt le, de a tervezett munkát mindenképpen el kell végezni.

Arra a kérdésre, hogy egy év múlva is ő lesz-e Kóny polgármestere, Aller Imre így válaszolt:

– Ez a választóktól függ. De úgy gondolom, hogy az eddigi tevékenységem feljogosít arra, hogy ötödször is induljak a választáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkevesebb éppen a fejlesztésekre jut

Dénesfa képviselő-testülete a napokban fogadta el a település idei költségvetését. A bevétel és a kiadás összegét is egyaránt 42 millió forintban határozták meg. – Természetesen elsősorban a pályázati támogatásokkal számolunk, de bízunk önkormányzati ingatlanok értékesítésében is – vázolta a tervezett jövőt a Kisalföldnek Takács Lajos polgármester. Tovább olvasom