Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Kóny nem kéri a 80 milliós terhet

A kónyi polgármester úgy véli, ha mindenki az eredeti megállapodáshoz tartaná magát, nem lenne útvita a faluban.

Aller Imre kónyi polgármester szerint nem rajta és képviselő-testületén múlik, hogy vitában állnak a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal (KKK). Kóny és a KKK közti feszültségről itt olvashattak.

„Az utcák felújításával kapcsolatban: már hogyan lehetne az önkormányzat olyan felelőtlen, hogy elutasítja a rekonstrukciót, ha felajánlják? Ha felújították volna, most nem lenne vita köztünk. Az átvételnek azonban részünkről továbbra is feltétele, hogy olyan állapotban legyen a Soproni utca burkolata, mint amilyenben az Új Élet utca volt akkor, amikor az önkormányzat átadta" – jelentette ki Aller Imre. Hozzátette: a KKK azon állítása sem valós, hogy Kóny csak átadni akar, átvenni nem. „Jelenleg az M85-ös építésével kapcsolatban nyolc út önkormányzati kezelésbe adása van folyamatban. Ezek rendkívül jelentős terhet is jelentenek. Ha a 8502-es utat jelen állapotában vagy kátyúzással vennénk át, akkor engem is és az ezt megszavazó képviselő-testületet is hűtlen kezelés vádjával kellene bíróság elé állítani. Így ugyanis 60–80 millió forintos terhet vennénk magunkra" – jegyezte meg a polgármester.
A körforgalmak közvilágításával, illetve a világítás elmaradásával kapcsolatban Aller Imrének kérdések jutottak eszébe: „Ha szakmailag nem indokolt a kiépítése, akkor miért terveztették meg, miért engedélyeztették és miért támogatta az Európai Unió?" – vetette fel.

– A KKK által tárgyalásként nevezett találkozókról csak annyit mondok, a központ munkatársai tényeket közöltek velünk, döntési jogkörük nem volt. Én a képviselő-testület álláspontjához tartottam magam, egyezkedés nem történt, mivel egyikünk sem volt erre felhatalmazva. Az pedig, hogy az általa vázoltakat tudomásul vettem volna, nem igaz. Mi a jogerős engedélyben foglaltakhoz tartjuk magunkat ezután is. Tartsa magát a KKK is azokhoz – kérte Aller Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális ajánlatok álláskeresőknek

A kapuvári és csornai kirendeltségek ajánlatai. Tovább olvasom