Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Kommandó az illegális szemétlerakók ellen

Csorna a rendőrség és a polgárőrség segítségét kérte az illegális szemétlerakók visszaszorításához.
Abban egyeztek meg, hogy a jövőben közösen figyelik a veszélyeztetett területeket. Az illegális szemétlerakók felszámolására és az illegális hulladéklerakás visszaszorítására „szövetkezett" a csornai önkormányzat a helyi rendőrkapitánysággal és a polgárőrséggel. Abban egyeztek meg az érintettek, hogy a jövőben rendszeresen ellenőrzik a veszélyeztetett területeket és megpróbálják tetten érni a szemetelőket.

Amint azt Papp Imre alpolgármester elmondta: a problémára gyorsan kell reagálni, hiszen az illegális hulladéklerakás hatalmas méreteket öltött a városban. A végső megoldást a nagytérségi hulladékgazdálkodási projekt jelentheti, de addig Csorna nem várhat, hiszen az várhatóan 2007–2008-ban kezdődik el. „Az önkormányzat költségvetésében némi pénzt elkülönítettünk erre a célra, de az a tüneti kezelésre sem elég" – tette hozzá az alpolgármester.

Kovács Tamás, a gazdasági bizottság elnöke azt szorgalmazta, hogy a Rekultív kft.-vel kell felvenni a kapcsolatot és a keletkező hulladék elhelyezését megoldani. Konkoly Béla közterület-felügyelő arról számolt be, hogy az esti órákban és hétvégén jelennek meg a „szeméthegyek" a város területén, ezekre az időpontokra kell nagyon odafigyelni. A közterület-felügyelőknek volt már tettenérésük, és megtették a szükséges intézkedést. Sok gondot okoznak az autóbontásból eredő anyagok, illetve a „lomisok" után hátramaradó hulladék. Ezeket a vállalkozókat a hivatal munkatársai ellenőrzik rendszeresen.

A rendőrség és a polgárőrség jelenléte viszont visszatartó erő lehet a közterületeken. Az önkormányzat felvetésére Katona László, a Csornai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezető-helyettese elmondta: az illegális szemetelőket egyedül a tettenéréssel lehet megfékezni. Katona százados elképzelhetőnek tartja egy akciósorozat indítását, sűrű ellenőrzéseket, bevonva a közterület-felügyelőket és a polgárőröket is. „A frekventált időpontokat kell megkeresni és akár többórás megfigyelés alatt tartani a kiemelten veszélyes területeket" – fejtette ki.
A résztvevők megegyeztek abban, hogy a jövő héttől kezdődően megkezdik az illegális hulladéklerakók megfigyelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befektetői szándék a Vilmos parkra

Csornán a termálfürdő sorsa és a Vilmos parki beruházás áll az érdeklődés középpontjában. Tovább olvasom