Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Költözik és fejleszt a háziorvosi ügyelet

A napokban költözik a Kapuvár–beledi kistérségi háziorvosi ügyelet. Az új rendelőbe orvosi műszereket, berendezéseket és szolgálati autót is vásárolnak.

– Ha röviden kellene összefoglalnom a kistérségi háziorvosi ügyelet jelenlegi helyzetét, azt mondanám: költözés, autóvásárlás, orvosiműszer-fejlesztés – tudatta dr. Gregorovics István, a Kapuvár–beledi kistérségi háziorvosi ügyeletet végző Oxytrans Kft. egyik vezetője. Az ügyelet fejlesztéseinek egy része szervesen kapcsolódik a kapuvári járóbeteg-ellátó központ beruházásához. Ahogy a szolgáltató vezetője elmondta, a beruházás jelenlegi szakaszában az ügyelet már végleges helyére költözik a napokban, ami az egykori gyógyszertár. Itt korszerű rendelőkben várják a betegeket. Külön pihenője lesz a gépkocsivezetőnek, az orvosoknak és az ápolóknak is. Új vizsgálót és fektetőt is kap az ügyelet, s akadálymentesítették is az egész ügyeleti rendelőt.

– Nemcsak a helyünk és az ottani berendezés lesz a legmodernebb, de saját forrásból orvosiműszer-fejlesztést is végrehajtottunk – részletezte a doktor.

A felszerelés és a bútorzat mellett az egyik leglátványosabb újdonság az ügyeleti autó cseréje lesz. Ahogy dr. Gregorovics István fogalmazott, ragaszkodtak a hazai gyártmányhoz, melynek engedélyeit (kéklámpa-használat) a napokban intézik. A régi autó már több mint háromszázezer kilométert futott és a szervizelés drágább volt, mint a fenntartás, ez tette indokolttá a cserét.

Olvasóink írták

 • 4. rafael 2010. május 10. 18:19
  „tbr! te nagyon okos...”
 • 3. tber 2010. május 07. 08:16
  „Írni nem akarsz véletlenül megtanulni?”
 • 2. makirézi 2010. május 06. 17:00
  „kapuvárra gondoltam...”
 • 1. makirézi 2010. május 06. 16:58
  „Szeretnénk tudni h pl ma vagy akár holnaptól hol található az ügyelet ? és van e ekg készülék is már az ügyeleten ?vagy volt is ?nem tudom sajna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lövészegyletek megszűnhetnek, veszélybe kerülhet az utánpótlás

A fegyvertartásra vonatkozó jogszabályi változások ellehetetleníthetik a kisebb lövészklubokat. Tovább olvasom