Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Kiss: demokratikus volt

˝Gratulálok a csornai Fidesz-vezetőknek, hogy a tagság megkérdezése nélkül állítottak polgármesterjelöltet. A demokráciának ezt a változatát valószínűleg még a gulyáskommunizmusban tanulták˝ - írta olvasónk.– A Fideszben minden jelölési procedúra a működési szabályzatokban foglalt keretek között zajlik. Ezeket a szabályokat a kongresszus állítja fel, amely a helyi delegáltakból áll. Ennél demokratikusabban nem is működhetne a szervezet. A kritizáló valószínűleg nem Fidesz-tag, máskülönben ismerné a működési rendszert – fogalmazott válaszában Kiss Ottó, a csornai Fidesz-szervezet elnöke.

Olvasói SMS

Gratulálok a csornai Fidesz-vezetőknek, hogy a tagság megkérdezése nélkül állítottak polgármesterjelöltet. A demokráciának ezt a változatát valószínűleg még a gulyáskommunizmusban tanulták. Bulcsú

Olvasóink írták

 • 10. GYMS 2010. június 30. 13:57
  „Ez az sms "odaátról" jött, valószínűleg olyasvalakitől, aki belülről ismerhette a "gulyáskommunizmus" működési mechanizmusát...esetleg valamelyik kebelbarátjától. Nem kell vele foglalkozni.
  Októberig még megy a gyalázkodás, a sz...rkeverés, aztán megint csönd lesz.
  (Azért az is érdekes, hogy egy név nélküli sms-ből cikk születik...de októbertől már ez sem fog számítani.)”
 • 9. rick_ 2010. június 28. 11:40
  „de”
 • 8. pinquin 2010. június 26. 21:11
  „Aki nincs velünk, az nincs... !
  Ezt tessenek figyelembe venni, főleg amikor majd legközelebb szavazásra kerül a sor.”
 • 7. thermál 2010. június 26. 17:20
  „Egy teljesen ártatlan , mondhatnám kiváncsiskodó kérdés, olyan amilyeneket az újságíróknak kellene kapásból feltenni. Az olvasó érdeklődőbb volt, és figyeli sokunkal együtt , hogy élet bármely területén hogyan érvényesül a demokrácia. Olvashattunk egy választ , ami semmire sem ad magyarázatot, illetve ezt mindenre lehetne válaszolni, csak össze ne keverjék az előre legyártott brossúrákat”
 • 6. papacsorna 2010. június 25. 19:45
  „Most ha én írok sms-t mondjuk Bulcsú néven a kisalföldnek, hogy mittomén "Turinak és Gyopárosnak közös offshore-cége van Malajziában", akkor abból is rögtön cikk lesz?”
 • 5. rick_ 2010. június 25. 19:31
  „Azért azt ne vitassuk el egy politikai párttól (egyiktől sem), hogy a belső folyamatait ne az általánosan és tágan értelmezett demokratikus elvek mentén alakítsa. Mégis hogy nézne ki egy párt, ha egy egy kérdésben alapszervezeti csoportjai (sőt, azon belül egyes tagjai is) teljes önállósággal alakítanának ki álláspontot és ezt minden kontroll nélkül kommunikálhatnák is. Amikor valaki csatlakozik egy párt valamely alapszervezetéhez, tudomásul kell vennie, hogy önálló véleményét csak bizonyos körben, bizonyos fórumokon, bizonyos alkalmakkor hangoztathatja, ütköztetheti szervezeten belül. Ha nem így történik, akkor azzal egész szervezet céljait, érdekeit veszélyeztetik. Ha valakinek ez "erős" az ne vállalja a párttagságot, hisz ez már rég nem kötelező. Párton kívüliként, szimpatizánsként is lehet közéleti szerepet vállalni, igaz ez esetben a szervezeti háttér hiánya olykor nehezen ellensúlyozható. Sőt, lehet új pártot is alakítani, az elmúlt két év megmutatta, hogy ez az út sem járhatatlan.

  A konkrét csornai ügyben ha a Fidesz belső döntéseként nem a mostani polgármestert támogatja, az a párt belügye. A polgármester is megteheti, hogy a Fidesz támogatása nélkül elindul. Ez meg az ő magánügye. A támogatói pedig segíthetik a kampányát, ha úgy gondolják. Mi választók meg ősszel eldöntjük, hogy melyik jelöltet támogatjuk. A mi döntésünket semmiféle belső pártszabályzat nem kell, hogy befolyásolja. Ettől lesz demokratikus a folyamat.”
 • 4. Jarod 2010. június 25. 19:05
  „A Fidesz mind helyi, mind országos szinten kezdi lőni az őngólokat, aminek az önkormányzati választásokon lehet meg az eredménye, vagy eredménytelensége.”
 • 3. HORIME 2010. június 25. 18:58
  „Nem volt demokratikus, egyébként nem tetszik a nagy Ő-nek a csornai csoporton belüli megosztottság. A tervek szerint szeretnék a helyi szervezetet feloszlatni. Mindezt azért, mert a Polgármester Úr nem hagyja magát befolyásolni, becsületesen küzd a városért, azért a városért, amit egyesek sajátjuknak képzelnek. Nem hagyja magát befolyásolni( helyesen !) a helyi vezető párt politikusok által, akik egyébként szemben állnak a csoport nagy részével is. A gerincesek kitartanak a város első embere mellett, a puhatestűek és hajlékony gerincűek nem.”
 • 2. Jerry 2010. június 25. 17:56
  „- A Fideszben minden jelölési procedúra a működési szabályzatokban foglalt keretek között zajlik. Ezeket a szabályokat a kongresszus állítja fel, amely a helyi delegáltakból áll. Ennél demokratikusabban nem is működhetne a szervezet. Ennek az a lényege, hogy ov megmondja,kit jelöl a fidesz katonaság pedig a parancs szerint megszavazza.A gya képviselő jelöléséről ov azt nyilatkozta, hogy alkalmas lesz képviselőnek, mert a párt bízik benne, fontos feladata lesz, neki is nyomkodnia kell majd az igen gombot a kormánya javaslataira.Erről azonban minden jelöltjével elbeszélgetett,azok ezt alá is írták előtte. Ahogy azt is, hogy csak arról nyilatkozhatnak, amire engedélyt kaptak,és csak azt, amit előre szájukba adtak. Ezért nem állhattak ki vitára,/ahogy borkai sem,gyopáros sem/ nehogy /felkészületlenségükkel,alkalmatlanságukkal/veszélyeztessék a fidesz totális győzelmét. Mivel a párt csornai tagságában nem bízik a nagy vezetés, nem lát alkalmas embert, polgármesternek is csak a fidesz legmegbízhatóbb katonáját, gya-t javasolhatja polgármesternek is.A vezetés "megszavazza" mert ez csak a fidesz demokrácia.Tessék már végre megérteni,itt van az idő,hogy újra csak a fidesz vezetésével legyen egypárti diktatúrája Magyarországnak, ahol minden posztra hűséges pártkatonák/irodai fikuszok/ kellenek.”
 • 1. lacuslaszlo 2010. június 25. 14:47
  „Ha valaki nem ismeri a fidesz demokrácia fogalmát , hát vessen magára!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodai évforduló Csornán

Öt éve nyitotta meg kapuit Csornán az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Központ és… Tovább olvasom