Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kismamának gyűjtötték a vért

Súlyos baleset után várja első gyermekét a bősárkányi Tóth-Szabó Annamária.

Egy helyi kismamáért fogtak össze a bősárkányiak. Tóth-Szabó Annamária szeptemberi szüléséhez vérre lesz szükség, mert egy korábbi balesete miatt császármetszéssel hozza világra első gyermekét.

Annamária életét egy baleset változtatta meg örökre. 2010 havas novemberében a 85-ös főúton, a bágyogszováti elágazásnál várakozott a
buszmegállóban. Egy autó megcsúszott a fagyos burkolaton és elsodorta Annamáriát. Súlyos sérüléseket szenvedett. „Túléltem, és ez a fontos" – jegyezte meg két és fél évvel a történtek után a fiatalasszony, aki nem szívesen beszél a balesetről. Manapság egyébként is más, örömtelibb teendői vannak. Kisbabát vár, szeptember közepére írták ki. Hogy a szülésnél ne lehessen gond, összefogott a falu és vért adtak.
 
– Mindkét lábam eltört és csípőzúzódást szenvedtem – mondta Tóth-Szabó Annamária. – Addigi munkámat fel kellett adnom, két évig voltam táppénzen, most pedig a megváltozott munkaképességűeknek járó járadékon vagyok. Nagyon nehéz volt az elmúlt két és fél év, de mindig az van bennem, hogy túléltem, már jól vagyok. Nem akarom, hogy az emlékek elrontsák a következő időszak örömét – mondta a Kisalföldnek.

Tóth-Szabó Annamária: ˝Túléltem és már jól vagyok. Ez a legfontosabb.˝
Tóth-Szabó Annamária: ˝Túléltem és már jól vagyok. Ez a legfontosabb.˝

Még annyit elmondott, hogy mostani férje, akkor még barátja, szemtanúja volt a balesetének. „Miután kitett engem az autóból, megvárta, hogy a buszmegállóhoz érjek. Egyszer csak érkezett a jármű, amelyik nem tudott megállni és elütött. A kocsiból nézte végig a párom, mi is történik velem" – emlékezett.

Annamária időközben férjhez ment, és szeptemberre várják gyermeküket, Richárdot. Merthogy biztosan fiú lesz, és az is biztos, hogy császármetszéssel segítik a világra. Ezért is rendeztek véradást Bősárkányban.

– Az orvosom javaslatára, a sérüléseim miatt nem szülhetek természetes úton. A vércsoportom viszont nagyon ritka, AB Rh negatív. A helyi vöröskeresztes szervezet kérte az önkénteseket, hogy nyújtsák a karjukat. Ezúton is nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segíteni akart – tette hozzá Tóth-Szabó Annamária.

Budai Lászlóné, a bősárkányi vöröskeresztes szervezet titkára érdeklődésünkre elmondta: hetvenheten adtak vért Annamária javára. Természetesen nem ennyi AB Rh negatív vércsoportú önkéntes él a faluban. Az általuk felajánlott vért gyakorlatilag „kicserélik" majd a szükséges csoportúra, amikor szükség lesz rá. A kismamának, amint befekszik a kórházba, biztosítják a vért.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programokkal töltik meg a közösségi házat

Az egykori rábakecöli iskola ötvenmilliós felújítása után most ötmilliót kaptak az intézményben megvalósítható programokra. Tovább olvasom