Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Kinek áll az (Európa-) zászló?

Csorna - Csorna idén az Európa Tanács Európa-zászló kitüntetésében részesült. Papp József volt polgármester azt állítja: az önkormányzat nemtörődömségből még csak nem is válaszolt az Európa Tanácsnak.
Csornának idén áprilisban ítélte oda az Európa Tanács az Európa-zászlót. Ez egy nagy elismerés, melyre a helyi európai kapcsolatok egyesülete pályázott és a külföldi kapcsolatok ápolását, az európai szellemiség terjesztését díjazzák vele. Európában tizenhét város részesült a kitüntetésben, Magyarországon csak Csorna. Papp József szocialista országgyűlési képviselő, mint az egyesület tagja azzal fordult a Kisalföldhöz, hogy Csornán kívül valamennyi díjazott átvette már a zászlót.

Papp József szerint az Európa Tanács illetékes hivatala még tavasszal levélben értesítette Turi Györgyöt a döntésről és kérte, készítsék elő az ünnepélyes díjátvételt. A kérés ellenére az önkormányzat az Európa Tanács számára semmiféle visszajelzést nem adott azóta.
– Nem vet jó fényt a városra, hogy egy ilyen kitüntetés átvételét így kezeli az önkormányzat – jegyezte meg Papp József. – Én hívtam fel most a tanács illetékesét, aki elküldte nekem faxon a tavaszi levél másolatát. Ezt bevittem a polgármesteri hivatalba és kértem, hogy azonnal vegyék fel az Európa Tanáccsal a kapcsolatot, nehogy elveszítse Csorna a kitüntetést. Az Európa-zászlóval nagyon sok csornai munkáját díjazták. Az egyesület tagjai látják vendégül a külföldi vendégeket saját költségükön, szervezik a programjaikat az önkormányzat anyagi segítsége nélkül. Az pedig, hogy az önkormányzat az Európa Tanácstól kapott levélre hónapokig nem reagált, a nemtörődömséget, hozzá nem értést jelzi számomra.

Turi György a Kisalföld érdeklődésére elmondta:
a Papp József által említett levelet nem látta, ám ennek ellenére szervezik az eseményt.

Úgy tervezik, hogy október 23-án, a városi ünnepségen veszik át az Európa-zászlót.

– Szervezzük az ünnepséget, éppen a napokban volt téma az önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának ülésén – fogalmazott Turi György. – És hogy mennyire komolyan vesszük az európai kapcsolatokat, az jelzi, hogy testvérvárosunk, Sinzing polgármesterét október 23-án „Csorna városért" emlékéremmel tüntetjük ki. Az Európa Tanács levelével én nem találkoztam, mindössze egy telefonos értesítést kaptam annak idején a díjról. A tanácsot természetesen időben és a megfelelő módon hívjuk meg az átadási ünnepségre, Áder János országgyűlési képviselő közreműködésével.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. /joco1-az igazi 2008. szeptember 22. 06:13
  „"levegö" nem reagálgattál tegnap a "nevemben"? ez a bosszud, ? T”
 • 27. obi 2008. szeptember 21. 21:38
  „Pajtika (jocó)...a te hozzászólásaidon röhög itt mindenki, nem vetted még észre?
  Az, hogy a magyar helyesírás szabályait még csak hírből sem ismered, nos az a legkisebb probléma veled...
  Most például idepakoltál nekem egy rakás gyalázatos jelzőt, vádat, beteges szöveget... Mindez téged minősít.
  A hozzászólásodból az is kiderült, hogy nem vagy tisztában a "mazochizmus" szó jelentésével sem. (Saját magának tudatosan fájdalmat okozó.) Tudod olyan, amilyen a mai napig én is voltam, pusztán azért, mert (én marha) vitapartnernek tekintettelek. Mivel többszörösen bebizonyítottad már, hogy a vitakézséged alulmúlhatatlan, ezért ünnepélyesen bejelentem, hogy a mai naptól kezdve (2008. szeptember 21., Máté napja) LEVEGŐNEK NÉZLEK!”
 • 26. /joco1-az igazi 2008. szeptember 21. 11:40
  „obi: akkor miért reagálsz az általam leirtakra, ha nincs érved, csak holmi"mazochizmusok"-rol regélsz itt?Obi melyik álarcos voltál a tegnapi senkyházyy által szervezett" felkelésen"?A feketebakancsos "betyár", a nyilas vagy tán a horogkeresztes karszalagos, vagy csak ugy álarcosan vettél részt az elv-társaid rendezvényén.?tudod miért kérdezem ezt? mivel te provokáltad ki egy másik "témában"”
 • 25. obi 2008. szeptember 20. 14:17
  „"...inkább mégegyszer olvasd el amit irtam..."

  jocó!

  Azért a mazochizmusnak is van határa... :)”
 • 24. /joco1-az igazi 2008. szeptember 20. 07:27
  „obi.: inkább mégegyszer olvasd el amit irtam. Ha azt amit tölem idéztél folytattad volna tán nem irtál volna ilyen hüly(j)eséget. De tudod mit, mégegyszer leirom (csak)Neked az NBH. csak titkosnyomozásokat folytatthat, nyilt nyomozati eljárásokra a vonatkozo törvény nem ad modod nekik.Ezért tettek feljelentés az arra illetékes nyomozati szervnek.Érted?
  DE MEGINT NEM A LÉNYEGRE VÁLASZOLTÁL
  Miért?”
 • 23. obi 2008. szeptember 20. 02:27
  „"És tudod nem Szilvásy fog előállni ujabb adatokkal, hanem a rendörség."

  Tudom...amit a Szilvásyd irányít a háttérből... kac-kac!
  :D”
 • 22. /joco1-az igazi 2008. szeptember 19. 05:50
  „obi:
  Hát megint nem érted? Ibolyka CD-je lehet, hogy egy poltos fioka ügyésznek nem mond semmit, lehet, hogy csak magán vádas a CD-"szereplö" cselekmény, de szerinted erkölccsel-tudod ujfideszül: keresztény erlkölccsel-össze egyeztetthetö a politikai ellenfél ellen titkosszolgálati modszerekkel küzdeni.És tudod nem Szilvásy fog előállni ujabb adatokkal, hanem a rendörség.Mivel ha nem tudnád az NBH. -mivel nincs nyilt nyomozati lehetösége- feljelentést tett a fideszes UD. ellen.Tudod az az UD ellen akit kövéri(2003-as)felszolitásra alapittota a két III/III-as volt op.ti, tudod akik közül az egyik a "baloldali elhajlok" mig a másik az "egyházak" ellen küzdött.”
 • 21. obi 2008. szeptember 19. 01:28
  „jocó...

  1. A ibike CD-je az ügyészséget nem győzte meg
  2. Készülj joci! Meg nem erősített hírek szerint Szilvásy gazdi nem sokára újabb gumicsonttal ajándékozza meg a falkátokat!”
 • 20. /joco1-az igazi 2008. szeptember 18. 18:35
  „obi.:tájékozodj, ismerd meg a fidesz magán titkosszolgálatának "történetét" vezetöit és tevékenységét.Tudod ha nem fogadod el a véleményeket hallgasd meg az Ibolyka CD-jét. Ja és ird már meg/le hogy az érintett -cd-s- fickok közül a cd tartalmát cáfolta-e valaki.Érted?
  Tudod arrol van szo, hogy egy volt III/III-as-egyházi vonalon dolgozo- UD-s alvezér tájékoztattja) Csányit, hogy mit is kértek tölük.Tudod ez hangzott el:"Tombor azt szeretné, ha dolgoznánk az MDF-re" ja és Csányi válasza sem semmi:"majd megbeszéljük". tehát az "engedélyezés" elhalasztva.”
 • 19. obi 2008. szeptember 16. 21:37
  „Nem jocó...azzal te vagy elfoglalva és ahogy elnézem még legalább 2 hétig! Azután a Szilvásyék majd megint dobnak neked, meg a hasonlóknak egy gumicsontot.
  Jó étvágyat hozzá! :)”
 • 18. joco 2008. szeptember 14. 11:38
  „obi: te is elvagy foglalva a fidesz közeli III/III-as opti és csányi féle "megfigyelési" botránnyal?”
 • 17. joco 2008. szeptember 13. 16:26
  „obi.: tudod ez a "baki" kezdete áprilisi volt. Most milyen honap is van?”
 • 16. obi 2008. szeptember 13. 16:13
  „Nem.
  Szerintem az a pitiáner dolog, ha egy ezzel kapcsolatos baki miatt valaki egyből rohan a Kisalföld szerkesztőjéhez "beszámolni"...”
 • 15. joco 2008. szeptember 13. 06:07
  „OIbi:szerinted "pitiáner dolog" ha egyedül az országban Csorna kap csak ilyen "zászlot"?Bocsi a "fizetett" kitételért.”
 • 14. obi 2008. szeptember 13. 03:08
  „"azért mint fizetett reagálotol többet várt volna el a fidesznyik önkormányzat."

  Haha...
  Nem jocó, nem fizetnek! Ezek a szemetek... :)
  Lehet, hogy hibáztak, de a dolog pitiáner, ezért így is kellene kezelni, nem pedig ilyen marhaságokkal hívogatni telefonon a szerkesztő elvtársat! (Kapcsolati tőke...ahhh!) Ez válasz volt Putyilovnak is, tehát igen, valószínüleg hibáztak.
  jocó...Nekem nem vezérem a "turi", mert nekem soha nem volt és nem is lesz vezérem! A sorok között olvasva számomra azonban úgy tűnik, hogy neked viszont igen...
  A képviselő úr miért nem pl. az elmaradt nyári útlezárást kérte számon? Azzal egyetértettem volna, még úgy is, mint "fidesznyik"! :)
  A kérdés persze csak költői...hiszen akkor szóba került volna az ő 12 éve is...”
 • 13. joco 2008. szeptember 12. 10:30
  „obi. most akkor vezéred- a turi-egy telefon alapján- intézkedik? Mikor a teklefon"megérkezett" miért nem tájékozodott birodaslmában?”
 • 12. joco 2008. szeptember 12. 09:14
  „obi !!! azért mint fizetett reagálotol többet várt volna el a fidesznyik önkormányzat.”
 • 11. Putyilov 2008. szeptember 12. 07:10
  „Obi!

  Hol van benne,hogy miért nem reagált?
  Állítólag "csak" telefonos értesítést kapott. "Az Európa Tanács levelével én nem találkoztam, mindössze egy telefonos értesítést kaptam annak idején a díjról."
  Tehát tudott róla.
  Ha nem tud róla,akkor meg minek az ünnepély??
  Olvasd végig te is,nincs szükség a mellébeszélésre.
  Megint párpolitika lesz egy sima gondatlanságból.
  Ez Csorna. ÉLJEN A PÁRT!
  Szánalmas.
  Egyébként szerintem a csornai csata napjára kellett volna szervezni az átvételi ünnepséget,mert az a nap csak Csornáé és erről híres a világ előtt(meg a közlekedéséről). De ez csak egy tipp lett volna.”
 • 10. obi 2008. szeptember 11. 21:02
  „"Tudod ha valaki nem válaszol egy "kitüntetö cimre" az magát is minösiti, illetve szerinte az a "cim" nulla.Hát ezek vagytok ti.Döntsétek már el végre, hogy hová is akartok tartozni,:balkán vagy Eu? más választás nincs."

  jocó...

  1. Hogy miért nem válaszolt a Polgármester Úr, az benne van a cikkben, de úgy látszik, hogy az már téged nem érdekelt, csak az ostoba vádaskodás...
  2. Ebből következik, hogy a Polgármester Úr nem tekinti "nullának" a címet...mondom: olvasd VÉGIG a cikket!
  3. "Mi" mindig is Európához akartunk tartozni, de a szovjet, meg a magyar elvtársak (a "pappjóskák", meg az ő jogelődjei) a balkánon tartottak minket.”
 • 9. belátó 2008. szeptember 11. 17:42
  „Érdekes, Papp képviselő nemrégiben még arról beszélt, hogy együtt Csornáért, meg közösen, meg milyen jó lesz összefogva. Most meg az első adandó alkalommal kötözködik és mocskolódik. Miért nem ment be a polgármesterhez és mondta meg neki személyesen a véleményét? Miért kell a nyilvánossághoz fordulni és a másikat mocskolni?
  Ráadásul ez a zászló nem hiszem, olyan nagy durranás lenne. Nem jár semmilyen előnnyel a városnak. Jelentkezzen az itt fórumozók közül az, aki már járt valamelyik testvérvárosunkban, mint csornai küldöttség tagja. Szerintem évek óta ugyanazok utazgatnak.
  Papp képviselő nagyon oda lehet, ha már ilyen pitiáner ügyekben támadja a mostani polgármestert. Talán ő is tudja, hogy tisztesség és becsület dolgában nem egy színvonalat képviselnek.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukott a drogdíler

Árpás - Feltehetően kábítószer-beszerzésből térhetett hazafelé a 26 éves győrszemerei H. Tamás,… Tovább olvasom