Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kilenc út javítására jutott pénz

Rövidesen befejezik Kapuvár belső úthálózatának idei évre tervezett felújításait. Eredetileg tíz utcát újítottak volna fel, de pénz csak kilencre jutott.
Kapuváron a napokban ér véget a város úthálózatának idei évre tervezett rekonstrukciója. Az útfelújítás részleteiről Vertetics István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és -üzemeltetési irodájának vezetője tájékoztatta a Kisalföldet.

– A munkálatok meghirdetésére és felügyeletére ez év májusa óta az uniós előírások szerint külsős céget kötelező megbízni – tájékoztatott az irodavezető.

– A közbeszerzési eljárásra egy megyei cég kapott megbízást, a pályázatra hét jelentkező akadt. Közülük került ki győztesként végül a budapesti Vegyépszer, így ez a vállalat végezhette el a kivitelezési munkálatokat.

A képviselő-testület által megszavazott tíz utcából végül csak kilenc készülhet el, ezt Vertetics István finanszírozási problémákkal indokolta. Az önkormányzat a munkákra negyvenmillió forintot különített el, a kilenc utca javítása viszont valamivel több mint harminchárommillió forintba került, így az Erzsébet királyné utca karbantartása későbbre tolódik. Erre az építők tízmilliós ajánlatot adtak, ami azonban már nem fér bele az idei év költségvetésébe.

Elsőként burkolattal látták el az Esterházy Pál sétányt és a Szent Kristóf étterem parkolóját, de kiemelt helyen szerepelt a Rába sor a mellette megépült áruház miatt. A továbbiakban a Soproni, az Újhíd, a Mátyás király, az Alsómező és a Bartók Béla utca került sorra. A Zöldfasor utca szélesítését a posta megnövekedett parkolóigénye indokolta. Az irodavezető hangsúlyozta, ezeknek az utcáknak a felújítása a város gazdasági és humánprogramjában szerepel. Az önkormányzat szándékai szerint a ciklus végéig Kapuvár minden utcáját szeretnék portalanítani, amennyiben anyagi lehetőségeik ezt lehetővé teszik.

Az irodavezető tájékoztatott a közelmúltban elkészült új gyalogosátkelőről is. Eszerint a nemrégiben megépült bevásárlóközpont mellé év végéig egy újabb áruházat építenek a Rábaközi Múzeummal szemben. A két áruház miatt ugyanis megnövekedett a gyalogosforgalom, ezért a gyalogos- és kerékpáros-forgalom védelmében a megyei közútkezelő és a közlekedésfelügyelet kötelezte az áruházat egy középszigettel ellátott gyalogátkelő megépítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett természeti értékek

Kevés védett természeti kincs van hazánkban, a Rábaközben mindössze hetet tartanak számon. Sokan nem… Tovább olvasom