Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kilenc évet kapott a férfi, aki leszúrta feleségét Mihályiban

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki a kocsmában kezdődő, majd otthon folytatódó vita hevében leszúrta a feleségét Mihályiban.

Jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki a kocsmában kezdődő, majd otthon folytatódó vita hevében leszúrta a feleségét 2008 végén Mihályiban.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott jelentett be fellebbezést, annak kimondását kérve, hogy erős felindultságban követte el tettét; emellett egészségi állapotára hivatkozva kért enyhítést.

Védője a tárgyaláson hangsúlyozta: ügyfele a hatvanas éveiben jár, és abban a családmodellben nőtt fel, ahol a férj irányítja a családot.

Példaként hozta fel, hogy a férfi tartotta el a feleségét. A vádlott arról beszélt: máj- és szívbetegséggel küzd, hallása, látása rossz, a nejét pedig nem akarta megölni.

Az ügyész ezzel szemben éppen azt hangoztatta: az emberölések jelentős hányadának hátterében felindultság, a mögött pedig - mint ebben az esetben is - alkoholfogyasztás áll. Megemlítette: a vádlott és a sértett annak ellenére költött italra, hogy romlott az anyagi helyzetük.

A vádirat szerint a férfi 2008 december 27-én azért vitatkozott össze feleségével, mert nem tetszett neki a - hozzá hasonlóan - ittas asszony feltűnő viselkedése a vendéglőben.

Miután hazaérkeztek, a nő, a kezében késsel, férje felé hadonászott, aki kicsavarta az asszony kezéből az eszközt, majd felesége mellkasa felé szúrt. Később a férfi átment a szomszédba, hogy elmondja, mit tett.

Olvasóink írták

 • 9. profi10 2011. március 30. 20:48
  „Öt méter kötélnek mennyi az ára?”
 • 8. parittya 2011. március 30. 20:37
  „Hogy mennyibe kerül kilenc év? Naponta 8.200-Ft-ba kerül az adófizetőknek egy rab. Ki kell számolni!”
 • 7. Dwatson 2011. március 29. 21:10
  „Mennyibe kerülhet az adófizetőknek ez a 9 év?”
 • 6. bíró 2011. március 29. 18:56
  „Sajnálom!Túlzott az ítélet! Közelről ismerem a történetet!A fellebbezés állításait alaposabban kellett volna a bíróságnak vizsgálnia!”
 • 5. rozinéni 2011. március 29. 17:37
  „hát igen az az alkohol, sok minden baj forrása ha valaki nem tudja kordában tartani magát, de érdekes miért nem váltak el vagy hasonlo, a nőnek arra jo volt a férfi hogy eltartsa meg a piára valot előteremtse , mondjuk én se kimélném halál a büntetése”
 • 4. zeee1980 2011. március 29. 16:40
  „Kevés.... SZEMET SZEMÉR FOGAT FOGÉR !
  ismertem az áldozatot is meg a gyilkost is.... Egyik se dolgozott csak ivott”
 • 3. senkialadár 2011. március 29. 13:20
  „és első fokon mennyit kapott? azért mert ő tartotta el az asszonyt az nem jogosítja fel arra hogy azt tesz vele amit akar,akár le is szurhatja,ez nem jó érv... egy gyilkosság történt,jogos a büntetés”
 • 2. miracle. 2011. március 29. 11:33
  „<moderálva> offtopic”
 • 1. tonybacsi 2011. március 29. 11:21
  „azért 9-et,mert az anyost futni hagyta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozott a Rábaköz Romániában

Magyarország volt a díszvendége a Romániában megrendezett GastroPan nevű szakkiállításnak, ahol a… Tovább olvasom