Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Kicsi falu sok tervvel és kevés pénzzel

Cakóházán egyelőre elhalasztják a szennyvízcsatorna-beruházást. A helyiek többsége úgy döntött, nem kéri a közművet. A polgármester szerint ezért olcsóbb fejlesztésekre készülnek.

˝Amilyen kicsi a falunk, olyan sok tervünk van˝ – mondta községéről röviden a cakóházai polgármester. Csepi Éva sorolta: a közösséget formáló rendezvények, illetve kisebb beruházások vannak napi-
renden.

– Decemberben két olyan rendezvényünk is lesz, amelyek a helyiek jó közérzetét hivatottak elősegíteni – mondta. – Megszervezzük a gyerekeknek a Mikulás-ünnepséget, illetve decemberben a falukarácsonyt. Tudom, hogy máshol ezek természetesek, de nálunk a szűkös anyagiak miatt ezek is nagy dolgok. Ezenkívül két pályázatunk is van, amelyekben bízunk. Az egyik a temető kerítésének felújítását célozza, a másikon játszótér építésére szeretnénk pénzt nyerni. A bősárkányiak kezdeményezésén felbuzdulva mi is szeretnék gördeszkapályát kialakítani. Meglátjuk, hogy a szomszéd településen mennyibe kerül, és ha nem túl drága, tavasszal Cakóházán is összehozzuk. A gyerekeknek ne az utcán kelljen sportolniuk.

Cakóháza a Rábaköz legkisebb települése, de az önkormányzatnak vannak tervei. Ha nem kerül sokba, a faluház udvarán tavasszal építenek gördeszkapályát.
Cakóháza a Rábaköz legkisebb települése, de az önkormányzatnak vannak tervei. Ha nem kerül sokba, a faluház udvarán tavasszal építenek gördeszkapályát.

Csepi Éva hozzátette: készültek a szennyvízberuházásra, de a helyiek egyelőre ˝lefújták˝. A kiküldött kérdőíven ugyanis az ingatlantulajdonosoknak mindössze egyharmada nyilatkozott úgy, hogy kéri a közművet.

A játszóteret pályázati támogatással bővítenék.
A játszóteret pályázati támogatással bővítenék.

– Sok nálunk az üres telek, az üres ház. A tulajdonosok messze élnek, nem érdekük, hogy kiépítsük a csatornát, ezért ezt a fejlesztést elnapoljuk. Abban bízunk, hogy a kormány a hozzánk hasonló kisközségekre is gondolva alakítja majd át a pályázati rendszert. Olyan kiírásokat várunk, amelyeken egy-két millió forintot lehet nyerni. Ezekhez talán tudjuk biztosítani az önerőt, de nagyobb léptékű beruházásokhoz nem. Út- és járdafelújításokra, az árokrendszer karbantartására gondolok például. Az elején azt mondtam, kicsi falu sok tervvel. Sajnos az is igaz ránk, hogy kicsi falu kevés pénzzel – jegyezte meg a cakóházai polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves a kick-box Kapuváron

Közel 10 éve Pantelics Péter és Németh Gábor a Kapuvári Lakótelepi SE (jelenleg Castrum SC)… Tovább olvasom