Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ki nem mond igazat?

Csorna–Budapest - A csornai elkerülőút építésének ügyében interpellált ismét Áder János. Azt tudakolta: ki nem mond igazat? Ellenlábasa, Papp József tegnap Budapesten úgy fogalmazott: a fideszes polgármester elérte célját, „balhé van" a elkerülőút körül.
Áder János országgyűlési képviselő hétfőn az Országgyűlésben a csornai elkerülőút építésével kapcsolatban a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztertől azt kérdezte: ki nem mond igazat? A politikus a másfél hónappal ezelőtti interpellációjára és az arra adott válaszra utalt vissza. Mostani felszólalásában úgy vélte, az akkor Puch Lászlótól kapott felelet ellentétben van Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára szavaival. A Kisalföldből idézte fel Molnár Csaba kapuvári sajtótájékoztatóján elhangzottakat: „A pénz megvan a beruházásra, de a megvalósítás vélhetőleg addig várat magára, amíg a csornai politika két oldala nem egyezik meg egymással."

– Ön állított valótlant, amikor a beruházás elhúzódását a különböző tervezési, feltárási munkálatok elhúzódásával indokolta, vagy Molnár Csaba, amikor azt állította, hogy az építkezés akadálya a csornai politikusok megegyezésének hiánya? – tette fel a kérdést Áder Puch Lászlónak. Az államtitkár válaszában leszögezte: senki nem vitatja, hogy az elkerülőútra szükség van. „Ha az önkormányzatok és a kormány között van megegyezés, akkor ez a munka felgyorsítható, mert nemcsak a földmérők húzzák az időt, hanem az engedélyeztetési eljárásokkal is lehetnek gondok" – tette hozzá. Az államtitkár ezúttal is megemlítette Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke levelét, amiben kérte egy új nyomvonal kialakítását. Puch szerint ez okozta a legnagyobb késedelmet.

Az Országgyűlés 204 igennel a választ elfogadta.

Papp József szocialista országgyűlési képviselő, a csornai elkerülőút miniszteri biztosa tegnap budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Csorna jelenlegi fideszes városvezetése elvetette a várost elkerülő út építési engedéllyel rendelkező terveit. Eszerint az M86-os főút nyugatról kerülte volna meg a várost, de a városvezetés elzárkózott az ehhez szükséges rendezésiterv-módosítástól. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. olyan új engedélyezési terv elkészítését rendelte meg, amely szerint a 86-os út keletről kerüli meg Csornát. Ez a döntés többéves csúszást jelentett, hiszen az egész eljárási folyamat kezdődik elölről, így az ügy most visszatért a 2002-es állapothoz – fogalmazott. Papp úgy vélekedett: a fideszes polgármester elérte célját, „balhé van" az elkerülőút körül, ám ő akkor éri el a célját, ha készen lesz az elkerülő Csornánál. – Nem lehet politikai vita tárgya a csornai elkerülőút ügye: most már mindegy, hogy milyen irányból, de annak meg kell épülnie – jelentette ki.

Olvasóink írták

 • 3. Csabazs 2008. november 21. 18:13
  „6 év alatt nem jutottak semmire!
  Akkor miért kapják a fizetésüket?
  Hol az egyik,hol a másik fél akar politikai tőkét kovácsolni a csornai elkerülő útból!”
 • 2. Putyilov 2008. november 21. 06:53
  „Hazudik itt már mindenki.
  Nem keletről és nyugatról kellene itt veszekedni,hanem építeni egy körgyűrűt.Abban bent van az összes égtáj,utána tőlem veszekedhetnek kedvükre.De csak,ha kész van.”
 • 1. Goldman 2008. november 20. 21:54
  „1, Eleve ki volt az a hülye aki nyugatra tervezte az elkerülőt?
  2, Már ahhoz is miniszteri biztos kell lassan, hogy az ember elmenjen szarni a a saját wc-jébe?
  3,Igen, ha kell legyen balhé és derüljön ki minden, hogy ki(k)nek a bűne a jelenlegi helyzet és az, hogy mekkora sumákságok folynak itt a földvásárlások területén is.
  4, Azt hiszem ezek után -a két cikk- jobb lesz, ha ezek a szemétládák, mocskos hazugok (az őszirózsás forradalom óta úgy tanítják nekik, hogy így lesztek fasza gyerekek) eltünnek a süllyesztőbe. Tudjátok oda ahol a fekália van.
  5, Ezek után ki fogja Csornán tolerálni az mszp-t? Csak hallkan...senki...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisvárosi fejlesztések a Rábaközben

Csorna–Kapuvár - A két rábaközi város összesen közel 90 millió forintot kapott pályázaton az… Tovább olvasom