Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kezelésre jár a cserbenhagyott férfi

Dör - Súlyos, rákos beteg az a férfi, aki szerdán egy ittas autóssal karambolozott a 85-ös főúton.


Fialka László éppen kezelésről tartott hazafelé, amikor megtörtént a baleset. Az okozó elmenekült. A vétlen férfi autója, amivel a kezelésekre járt, totálkáros lett - írtuk korábban.

A döri Fialka családot az elmúlt néhány évben többször is megpróbálta a sors...

A családfőnél daganatot diagnosztizáltak 2004-ben. Műtétek sorát kellett elszenvednie, míg valamelyest rendbe jött az egészsége. Két hónappal ezelőtt azonban áttétet fedeztek fel szervezetében orvosai. Szerdán volt az első kemoterápiás kezelése. Ugyanezen a napon nem sokon múlt az ő és felesége élete a 85-ös főúton. A balesetüket okozó fiatalember valószínűleg ittas volt, segítségnyújtás nélkül hajtott tovább.

– Mindenki követhet el hibát, amit később aztán meg lehet bánni, meg lehet bocsátani. De egy bajba került embert sorsára hagyni, felelőtlenül elmenekülni, ezt nem tudom elfogadni – fakadt ki Fialka László, amikor a Kisalföld felkereste otthonában. A szerdai karambolt könnyebb sérülésekkel úszták meg. Lelki sebeik azonban nehezen gyógyulnak az amúgy is megviselt családtagoknak.

Fialka László arcába, kezébe, lábába a szétrobbanó ablaküveg szilánkjai fúródtak a baleset során. Feleségének is kisebb sérüléseket okoztak az apró üvegdarabok.
Fialka László arcába, kezébe, lábába a szétrobbanó ablaküveg szilánkjai fúródtak a baleset során. Feleségének is kisebb sérüléseket okoztak az apró üvegdarabok.

– Győrből, egy hosszú kezelésről tartottunk hazafelé. Az eső zuhogott szakadatlan. Mivel nem siettünk sehova, a kónyi parkolóban félreálltunk. Kicsit csillapodott az idő, hát elindultunk. Néhány száz métert tettünk meg, amikor látom, hogy egy autó keresztben az úton csúszik felénk. Még menekülni sem tudtunk, mivel éppen a kanális hídjára értünk. Amennyire tudtam, félrehúzódtam, de aztán hallottuk a csattanást, éreztük az ütést és előttem minden sötét lett.

Fialkáék Suzukijának bal eleje ütközött az Alfa Romeo hátuljával. Néhány centiméteren múlt az életük. A férfi arcába, kezébe, lábába a szétrobbanó ablaküveg szilánkjai fúródtak. Feleségének is kisebb sérüléseket okoztak az apró üvegdarabok. Jellemző rájuk, hogy amint feleszméltek, a másik autót keresték. Utasainak akartak segítséget nyújtani.

– Egymásra néztünk a feleségemmel és megnyugodtunk, hogy mindketten élünk. Egy hölgy sietett hozzánk, aztán egy orvos szaladt oda segíteni. Nekik ezúton is köszönöm a hozzáállásukat. A tűzoltók, mentők, rendőrök percek alatt a helyszínen voltak. A mentőben tudtuk meg, mi történt a fiatalemberrel. Érthetetlen a viselkedése. Emberek vagyunk, megtévedünk. Ha pedig már bajt okozott, vállalná a felelősséget. Még csak egy telefonhívást sem kaptunk tőle.

A vétlen férfi autója, amivel a kezelésekre járt, a karambolban totálkáros lett.
A vétlen férfi autója, amivel a kezelésekre járt, a karambolban totálkáros lett.

Egy baleset sohasem jön jókor, de nekünk most a rossznál is rosszabbkor történt. A kezelésekre csak autóval járhatok, de a Suzuki totálkáros lett- mondta Fialka László.

A sebváltó összetört, a motor elmozdult, az önhordó kocsiszekrény megcsavarodott. Tizenöt éves, négy éve vettük. Úgy örültünk neki, nem gondoltuk, hogy a kórházak miatt lesz fontos az életünkben. Újat nem tudok venni, talán majd a biztosító fizeti a kárt. Addig is a gyerekek kisegítenek járművel.

Fialka László feleségével három gyereket nevelt fel. Amint mondják, szerényen éltek, sokat dolgoztak, két lányukat és fiukat taníttatták. Ma már mindannyian családot alapítottak, külön élnek. A rossz hírre  mindannyian szüleikhez rohantak. A fiúnak éppen születésnapja volt június 24-én. Most már édesanyjának és édesapjának is második születésnapja ez a szerda. ˝Nem szóltunk semmit, csak sírtunk minden. A fiam azt mondta, ennél nagyobb ajándékot nem kaphatott volna, mint hogy együtt vagyunk˝ – mondta a könnyeivel ekkor is küszködő férfi.

Olvasóink írták

 • 4. Pistike 2009. július 02. 12:36
  „jockey

  Ha ittas volt a másik sofőr, a kötelezője akkor is fizet.
  A biztositónak ilyenkor joga van az ittas sofőrön számonkérni a kifizetett kárösszeget, de ezzel a lehetőséggel (sajnos) ritkán szoktak a biztosítók élni.”
 • 3. MTT 2009. július 01. 16:40
  „Kitartást a gyógyuláshoz!!”
 • 2. szep 2009. június 30. 08:22
  „A cikkhez utólag annyi, hogy a cserbenhagyó férfi személyesen bocsánatot kért még a cikk megjelenése előtti estén. A Harag gyűlöletet gyújt, a gyűlölet pedig a szív megrontója. Szüleim megbocsájtottak, bár feledni soha nem tudnak. Tettével saját magának kell megküzdenie a lelkében, szívében. Reméljük tanult a hibából, s ezek után jobban vigyáz saját és embertársai életére!

  "A patak és a szikla összecsapásakor a patak kerül ki győztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt." Apu neked ezt üzenem!”
 • 1. jockey 2009. június 29. 19:54
  „Ha ittas volt a másik sofőr, tudomásom szerint a kötelezője nem fizet. De remélem, rosszul tudom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brit őspunkok Kapuváron - Sham 69 és sár

Kapuvár - A pénteki kiadós eső, és a MEDOSZ-pálya mögött mocsárrá változott terep sem zavarta… Tovább olvasom