Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Két gyerek, két bicikli, két felajánlás

Olvasóink segítettek azoknak a csornai gyerekeknek, akiknek a közelmúltban lopták el a biciklijüket. Közben a csornai rendőrök elkapták a valószínűsíthető elkövetőt.

Nagy örömet szerzett a jóakarat és az önzetlen segítség két csornai gyereknek. Amint azt a Kisalföldben olvashatták, a közelmúltban egy éjszaka két kerékpárt is elloptak a városban.

Kun Richárd és Horváth Regina maradt bicikli nélkül. Szerencsére csak rövid időre. Mint megtudtuk: sorozattolvaj tolta el a kerékpárokat.

Kun Ricsi ballagására, szüleitől kapta a részletre vásárolt kétkerekűt. Rábatamási olvasónk, Török Tamás olvasta írásunkat és azonnal tárcsázta a szerkesztőséget. Felajánlotta a fiúnak jó állapotban lévő, de nem használt kerékpárját, melyet el is juttatott a családnak. Kunné Király Andrea elmondta: nagy örömmel fogadták a támogatást, hiszen valamennyiüket letörte, hogy eltűnt fia biciklije. Az újat boldogan vette birtokba Ricsi. Mivel a napokban kirándulni indult, öccsének, Rolandnak adta kölcsön azzal a kikötéssel, hogy nagyon vigyáz rá.

Horváth Reginának Kristóf László vállalkozása ajánlott fel új, nagylányos, rózsaszín kerékpárt. Jó helyre került az ajándék, nagy örömöt szereztek vele.
Horváth Reginának Kristóf László vállalkozása ajánlott fel új, nagylányos, rózsaszín kerékpárt. Jó helyre került az ajándék, nagy örömöt szereztek vele.

A másik ellopott bicaj egy kislányé, Horváth Regináé volt. Számára is érkezett felajánlás a csornai Kristóf Autóháztól. Nagylányos, rózsaszín kerékpárt kapott Regi, melyet Kristóf László, az adományozó cég ügyvezetője adott át neki tegnap.

– Nálunk is történt már ilyen lopás, ezért át tudtuk érezni Regina bánatát – mondta a Kisalföldnek Kristóf László. – Amikor olvastuk a cikket, rögtön eldöntöttük, hogy segítünk. Mivel Ricsi kerékpárjával „meg-
előztek" bennünket, Reginának szerettünk volna örömet szerezni. Úgy láttam, sikerült és azt hiszem, a legjobb helyre került az autóház ajándéka.

Kun Ricsi ellopott bicaja helyett Rábatamásiból kapott másikat. Képünkön Ricsi édesanyja és öccse, Roland, aki szintén használhatja, ha nagyon vigyáz rá.
Kun Ricsi ellopott bicaja helyett Rábatamásiból kapott másikat. Képünkön Ricsi édesanyja és öccse, Roland, aki szintén használhatja, ha nagyon vigyáz rá.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy elfogták azt a 22 éves fiatalembert, akit tizenegyrendbeli kerékpárlopással gyanúsítanak. Az alezredes elmondta: a városban egyébként nem jellemző a kerékpárlopás, évente néhány fordul csak elő. Júniustól azonban ugrásszerűen megemelkedett az esetek száma. A csornai rendőrök megindították az eljárást, aztán tetten értek egy biciklitolvajt. Az a rendőrségi eljárás lezárulta után derül ki, mi lett a sorsa a kétkerekűeknek.

– Csornai kollégáim akkor érték tetten a feltételezett helybeli elkövetőt, amikor egy lezárt kerékpárt a hátsó kerekénél megemelve tolt az utcán – tájékoztatott Kocsis Tünde. – A nyomozás tart, eddig tizenegy kétkerekű eltulajdonításával gyanúsítják a csornai rendőrök. Az ellopott kerékpárok értéke harminc- és hetvenezer forint között mozog. Azt el kell mondani, hogy a legtöbb esetben olyan járművekről van szó, melyekről maguk a sértettek sem tudnak pontos leírást adni. Nem tudják például az alvázszámot és egyéb egyedi azonosítót sem említenek. Olyan általános tulajdonságokat sorolnak fel, melyek tucatnyi kétkerekűre igazak.
Akkor érték tetten a feltételezett helybeli elkövetőt, amikor egy lezárt kerékpárt a hátsó kerekénél megemelve tolt az utcán.

Olvasóink írták

 • 2. bringaval 2013. július 24. 09:01
  „A gyerekek nagy szomorúsága az adakozóknak hála már a múlté.
  Felhívom a szülők figyelmét, a kék biciklin levő ´lezáró´ túlságosan egyszerűnek tűnik, az ilyet egykettőre átvágják. Feltétlenül érdemes jobb zárat vásárolni, és meg kell értetni a gyerekekkel, hogy -bármilyen szörnyű- olyanok a közállapotok, hogy azt használni is kell.
  http://www.criticalmass.hu/lakat
  http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100628/lakatolas-gyik”
 • 1. cseppek 2013. július 23. 19:13
  „Csupa jó hír! Öröm volt olvasni. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödik Beled központi szerepe

Beszámoltak munkájukról a beledi civilek a helyi képviselő-testületnek. A plénum a Molnár TV Kft.… Tovább olvasom