Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kerékpárút a megyehatárig

A kapuvári kistérségben kerékpárút építésére pályáznak. Emellett létrehozták egy fejlesztési programot.
A kapuvári többcélú kistérség legutóbbi ülése előtt a térségfejlesztési tanács tagjai kerékpárút építését határozták el, melynek anyagi fedezetére pályáznak. A nyomvonal az osztrák határtól egészen a déli megyehatárig, Rábakecölig húzódna. Biró Péter kapuvári polgármester elmondta, csak a tervek elkészítése mintegy kétmillió forintba kerülne, a pályázatot ennek fedezetére nyújtották be.

A polgármester hozzátette, a kerékpárút létesítése egybevág a Veszprém és Vas megyei elképzelésekkel. A térségfejlesztési tanács elfogadta a munkatervet, melynek keretében kidolgoznak egy komplex kistérségi fejlesztési programot. A nemrég megválasztott térségi menedzserek pedig tájékoztatót adtak a belső erőforrások fejlesztésének lehetőségeiről.

A többcélú kistérségi társulás ülésén a ciráki önkormányzat csatlakozott a belső ellenőrzési feladatkörhöz. Ugyanezen az összejövetelen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tájékoztatta a települések képviselőit arról, hogy pályáznak a házi jelzőszolgálat kiépítésének bővítésére. A feladat településekre eső önrészét a kistérség költségvetéséből fedezik.
Kapuvár polgármestere szerint ezen napirend tárgyalásáig egyetértés volt, a különböző feladatokra kapott pénzek elosztása kapcsán azonban vita alakult ki. Az egyik sarkalatos téma a gyermekjóléti feladatokra szánt támogatás elosztása.

Néhány önkormányzat a befizetett összegeket visszakapja a társulástól, mert a feladatokra pályázati pénzt nyert a kistérség. Vita volt még a három mikrotérségnek juttatandó normatív támogatások kifizetéséről. Takács Lajos dénesfai polgármester nehezményezte a dél-rábaközi települések iskolabuszának és tagiskoláinak juttatandó támogatások elmaradását, úgy gondolja, ezek a pénzek megjöttek a kistérséghez, a kapuvári munkaszervezet rosszul értelmezi a vonatkozó jogszabályokat. Biró Péter hangsúlyozta: az értelmezésbeli különbségek a törvények kidolgozatlanságából is fakadhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mátrixrendszer előnyei a szülészeten

A főorvos elhunytával nehéz helyzetbe került a kapuvári kórház szülészeti osztálya. Tovább olvasom