Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Képviselőnek lenni Kapuváron sem rossz üzlet

A mindenki számára hozzáférhető vagyonnyilatkozatok alapján megállapítható, hogy Kapuvár városatyáinak jó része ügyesen sáfárkodott magánvagyonával és tavaly óta többen is növelték megtakarításaikat. A bevallásból kiderült: jól fizetnek a különböző bizottsági „állások” is.

Bajácz Jenőné (MDF–MKDSZ) nevén ingatlan a nyilatkozata szerint nincs, holott tavaly még felerészben tulajdonosa volt egy kapuvári lakóháznak, illetve gazdasági épületnek. Körzeti ápolónőként 85 ezer 200 forintot kap havonta.

Dr. Biró Péter (MDF–MKDSZ) felerészt birtokolja ma is kapuvári lakásukat, illetve fáradalmait balatoncsicsói nyaralójában pihenheti ki. Továbbra is megvan szántóföldje, valamint ötéves Suzuki Swift Sedanját sem cserélte le. Feltüntette lakása bútorzatát, festményeit, kisplasztikáit is. Az elmúlt évben a polgármester jól gazdálkodott, hiszen értékpapírban félmillió forinttal több, azaz 2 milliója van, takarékban maradt 1 millió forintja. A Pannon-Víz rt. felügyelőbizottságában is több pénzért dolgozik, hiszen már nem 42, hanem 70 ezret kap. A megyei közgyűlésben külsős bizottsági tag, 16 ezer forintért havonta.

Boldis Géza (MSZP) ingatlanvagyonként idén is egy lakás felét, valamint egy másik egészét tudhatja ma- gáénak, s egy garázs ötven százaléka is az övé. Autója Renault Mégane, takarékbetétben félmillióval többet tart, mint tavaly, másfél millió forintot. Ugyanennyivel csökkent adóssága is, ami szintén kétmillió forint. A Rába kapuvári gyárának megszűnése után a Rába Győr Futómű Kft.-nél műszaki termelési menedzserként dolgozik, 420 ezer forintos havi fizetésért. A Kisalföld Volán igazgatósági elnökeként 130 ezret, a megyei közgyűlés külsős bizottsági tagjaként 30 ezret tehet zsebre. Feltüntette a kapuvári képviselőségért járó 123 ezer forintját is.

Boross János (Vállalkozók Pártja) továbbra is 36 ezer forintot kap a Szent Anna Otthonteremtő Alapítvány munkavédelmi megbízottjaként, fizetése, melyet intézetvezető asszisztensként kap, emelkedett 207 ezer forintra. Ingatlanjai is megvannak: lakásuk és garázsuk fele, egy nyalkai szántó egynegyede és a Rába-réti kert. Egyszázalékos tulajdonosa a B and B 02 Bt.-nek. Készpénze, akárcsak legutóbb, 200 ezer forint, számláján viszont félmillióval több, vagyis 3 millió forintja van. Biztosításait sem mondta fel, ötszáz-, illetve százezer forintra szólnak.

Csiszár István (MSZP) most is kapuvári családi házuk felével rendelkezik és 12 éves Trabantját sem cserélte le. Keletkezett időközben 300 ezer forintos tartozása és munkahelyet is váltott. A Provertha rt.-nél 75 ezer forintot keres. Vállalkozói másodállásából – mint közvélemény-kutató – esetenként negyvenezret, képviselőként 88 ezer forintot keres.

Gábor Tamás (MSZP) ingatlanvagyonában nincs változás: egy lakás fele, egy másiknak egynegyede, egy garázs fele, illetve egy másiknak egésze van a nevén, megmaradtak külterületi ingatlanjai is. Emelkedett viszont fizetése, mint a magyarkeresztúri szövetkezet elnöke 168 ezer forintot kap kézhez, illetve a Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. igazgatósági elnökeként további 105 ezret. Új autót is vásárolt tavaly, egy Skoda Fabia Sedant, banki hitele 1 millió 500 ezer.

Gál Imre (független) családi házuk felével rendelkezik, illetve a Kapuvár határában fekvő 85 hektáros birtok ötven százalékával. Vitnyéden 40 hektár szántója van, Osliban 2,15 hektár. Egy Volvo S80, Scania busz van a nevén, és tavaly vett egy Mercedes buszt is. Tartozást is feltüntetett nyilatkozatában, 44 ezer 78 forintot. A Gál és Fiai Kft.-nek hatvan százalékban tulajdonosa, itt mint ügyvezető havonta százezer forintot kap. A Lexion 2001. kft. ötven százaléka is az övé.

Hámori György (Fidesz–Fidelitas–MDF–MKDSZ–Vállalkozók Pártja) iskolaigazgatóként 230 ezer forintot keres, egyhatod részben pedig tulajdonos lett a Hely-Szín-Kép Kht.-ben. Ingatlanhelyzete nem változott, miként készpénze sem, ma is négyszázezer forint. Ötvenezer forinttal csökkent viszont adóssága, jelenleg 450 ezer forint. Életbiztosításának összege 1 millió 400 ezer forint, lakástakarékban 740 ezer forintot tart. Autója továbbra is a Ford Orion.

Dr. Horváth Ferenc (MSZP) még mindig feles tulajdonosa Kapuváron egy 58 négyzetméteres lakásnak, illetve két garázsnak. A képviselő továbbra is Skoda Fabia Combival jár, megtakarítása viszont háromszázezer forinttal nőtt, így már hétszázötvenezret tart a takarékban. Igaz, adóssága is emelkedett: most 880 ezer és 4 millió 800 ezer forinttal tartozik, feleségével közösen. Gimnáziumi tanárként 192 ezer forintot keres.

Kiss János (Vállalkozók Pártja) 2 millió forintot tart befektetési jegyben, életbiztosítása 5 millió forintról szól, egy másikra havonta tizenkétezer forintot fizet, egymillió forint van számláján, 2000 eurós devizabetétje viszont megszűnt. A Kapuvári Közlekedési Kft.-ben már nem ügyvezető igazgató, hanem szakmai irányító, 75 ezer forintért havonta. Ehhez egyéni vállalkozóként még 50 ezer jön minden hónapban, a Kiss-Trans Kft.-nek továbbra is hatvan százalékban tulajdonosa.

Kóczán Zoltánnak (Fidesz–Fidelitas–FKGP–KPT) is sikerült gyarapítani vagyonát és autóját is lecserélte tavaly a Volkswagen Passat újabb típusára, Ford Mondeóját pedig eladta. Birtokában van egy 190 négyzetméteres üzletház fele, a kapuvári Petőfimajorban van területe, az Esterházy sétányon pedig társasházat vásárolt. B116-os vitorlása még idén is szelheti a habokat, megtakarítása egymillióval nőtt, azaz már ötmillió forintot tart értékpapírban és készpénze másfél millió. Adósságából is sikerült lefaragnia egymillió 300 ezret, így már csak 17 millió 700 ezer forinttal tartozik. Vállalkozóként havonta 390 ezer forint a jövedelme, a megyei közgyűlés képviselőjeként 160 ezret kap. Gazdasági érdekeltsége van három kft.-ben.

Licskai Lászlónak (Fidesz–Fidelitas–FKGP–KPT) ingatlanvagyonában nincs változás. Lakásuk és Rába-réti zártkertjük fele, illetve 1400 négyzetméter szántó van a birtokában. 30 ezerről 50 ezerre emelkedett viszont fizetése a Kapuvári Sportegyesületnél és tavaly 750 ezer forintért kamatozó kincstárjegyet is vásárolt.

Magyar Attilának (Fidesz–Fidelitas–FKGP–KPT) továbbra sincs ingatlan a nevén, készpénze viszont 300 ezerről 1 millió 200 ezerre emelkedett. Az Interprész 2001 Bt. ügyvezetője, és a Hely-szín-kép Kht. tulajdonosa hatodrészben.

Pintér Gábor (Fidesz–Fidelitas– KPT–FKGP) tavaly óta növelte megtakarítását, 70-ről közel 450 ezer forintra. A körzet országgyűlési képviselőjének titkáraként 118 ezer forintot keres.
Varga Géza (MDF–MKDSZ) továbbra is felerészben tulajdonosa kapuvári lakásuknak, most is megvan 6,3 hektár szántója, 1,3 hektár rétje és 3,2 hektár erdeje. Autója Honda Civic, illetve még birtokában van egy Hyundai és két traktor is. Takarékban elhelyezett pénze nem változott, 2 millió 500 ezer forint. Bevételeit nyugdíja is növeli, ennek mértékét azonban nem írta bele nyilatkozatába, képviselőként 88 ezer forintot keres. A Varga Géza és Társa Kft. ügyvezetője, 90 százalékban tulajdonosa.

Varga Gyula (SZDSZ–MSZP) nevén telkük és rajta lakóházuk 114/ 400-ad része szerepel, Audi 80-asa már nincs meg, Opel Fronterája viszont igen. Készpénze tavaly ilyenkor egymillió forint volt, most 700 ezerrel több, tartozása 2 millió 800 ezer forint. Ma is ügyvezetője és 33 százalékban tulajdonosa a Holz-Fa Kft.-nek havonta 100 ezer forintért, a győri Kaeg Rt. igazgatósági tagjaként 79 ezer forintot kap havonta. A Kapuvári Vízitársulatnak ellenőrző bizottsági tagja évente 170 ezerért, egyéni vállalkozóként éves jövedelme 1 millió forintot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unióban védett termék lesz a hagyma

Vélhetően a hagymatermesztők sem az eredményes évek között tartják számon a tavalyit. A szakember… Tovább olvasom