Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Képviselő-testületi ülésterv választás előtt és után

Csorna - A város képviselő-testülete elfogadta idei munkatervét.

Eszerint februárban döntenek a település költségvetéséről, márciusban a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója számol be az intézmények működéséről. Áprilisban a helyi rendőrkapitányság beszámolójára számítanak és a Szociális és Gyermekjóléti Központ tevékenységéről kapnak tájékoztatást, illetve a Csornahő Kft. üzleti tervét hagyják jóvá. Májusban közmeghallgatás lesz. Júniusban a város forgalmi rendjének helyzetéről hallgatnak meg ismertetőt és meghatározzák a közlekedésszervezési intézkedéseket. Ebben a hónapban tárgyalják a közalapítványok működéséről szóló beszámolókat.

Szeptemberben megtárgyalják a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság szakmai munkájáról szóló jelentést, valamint az önkormányzat első félévi gazdálkodásáról szóló anyagot. Októberben a választások után alakuló ülést tart az új testület. Novemberben a következő év költségvetési koncepciójáról beszélnek. Decemberben napirenden szerepel a helyi adókból származó bevételek alakulásáról szóló beszámoló, valamint a teljesítménykövetelmények alapját képező célok meghatározása.

Olvasóink írták

 • 2. miro132 2010. február 05. 10:36
  „Azt megoldási javaslatot tenném hogy amig az M85 ös nyomvonala nem dől el addig ne épitsék meg Csorna és Szilsárkány között az M85 ös leágazást az M86 ról valamint a tervezett 2X3 sáv helyett is csak 2X2 sávot épitsenek. ( Ha véglegesedik az M85 nyomvonala akkor annak a megépitésekor épitenék meg a csomópontot illetve az elhagyott 2x1 sávokat is.) Az igy megspórolt pénzen a Tsz major és Kiscsorna és Farád közé kellene épiteni a 4km es 2X1 sávos utat igy a 85 ös úttal is el lehetne kerülni a várost. Számitásokat nem végeztem de nagy valószinűséggel a most elhagyott munkák értéke fedezné a mindössze 4km e út megépitését és igy a város biztosan mentesülne az átmenő forgalomtól... javaslom megfontolásra az ötletet.”
 • 1. miro132 2010. február 04. 11:13
  „A tisztelt Önkorményzatnak bele kellene néznie a M85/M86 os elkerülő utak terveibe és meghatározni a szükséges forgalmi változtatásokat.

  Az elkerülő út I. fázisa a Tsz majortól indul egy újabb szintbeni vasúti kereszteződéssel a hegyeshalmi vonalon és a dőri út magasságában keresztezi a 85-ös utat. A 86 os utat Szilsárkány közelében éri el.
  E miatt Csornán a 85 ös út forgalma maradni fog a városközpontban még vagy 5 évig mivel az elkerülő út folytatására nincsenek tervek Kapuvár felé Szilsárkányi elágazó után. Valószinüleg az eltévedt autósok miatt a jelenlegi 86 os út forgalma megnő a temető és Szilsárkány közötti szakaszon.

  Csornán mindenki várja a csodát az elkerülőtől de nagy csalódás lesz akkor ha az majd elkészül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden korosztályra gondolnak

A csornai kulturális élet ˝főfelelőse˝ szerint a rendezvények látogatottságán van javítanivaló a… Tovább olvasom