Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 22°C Még több cikk.

Kapuvári húsgyár - A vagyonzár nem jogerős

Még nem jogerős a felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. vagyona egy részének zár alá vételéről szóló döntés.
Még nem jogerős a felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. vagyona egy részének zár alá vételéről szóló döntés – közölte a Győri Törvényszék és az ügyben eljáró Győri Városi Bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn.

Máté Kinga tájékoztatása szerint a Kapuvári Hús Zrt. vezető tisztségviselőjével szemben folyamatban lévő büntető eljárásban született a döntés, amely a gyárnak helyet adó ingatlan egy részére vonatkozik.

A zár alá vételre az ügyészség indítványára került sor, mivel megalapozott a gyanú, hogy a társaság vezető tisztségviselője - a gyanúsított - olyan bűncselekményt követett el, amely a jog személy javára vagyoni előny szerzését célozta, illetve eredményezte. Jogi személlyel szemben zár alá vétel elrendelésére nemcsak a bűncselekményből eredő vagyonra, hanem a jogi személy tulajdonában álló vagyonra - így az ingatlanra - is kiterjedhet. Az elsőfokú bíróság megítélése szerint a bűncselekményből eredő elkövetési érték nagysága miatt indokolt a zár alá vétel elrendelése - fogalmazott a bírósági szóvivő.
Jendrolovics Pál Péter, a társaság felszámolóbiztosa másfél hete – megerősítve az MTI értesülését a zár alá vételről - elmondta: nem a teljes vagyont érinti a döntés, a pontos értéket azonban nem közölte. Mint elmondta: az a büntető eljárás, amelynek része az intézkedés a társaság korábbi működéséhez, a felszámolást megelőző egyes gazdasági ügyletekhez kapcsolódik, egyértelműen azokhoz köthető. Hozzátette: vizsgálják a döntés jogi környezetét, illetve a zár alá vétel hatását a felszámolási eljárásra. Azt kívánják feltárni, hogy a csődtörvény speciális szabályai alapján valóban lehet-e a felszámolási eljárás megindítását követően a hitelezői vagyon terhére zár alá vételi, vagyonelkobzási döntést hozni.Amennyiben igen, akkor sem lehetetlenül el a felszámolási eljárás, hiszen nem a teljes vagyont érinti a végzés - közölte, hozzátéve, így is csak bonyolult jogi procedúra keretében lehet az érintett vagyont a befektetői piacra kivinni.

A felszámolóbiztos megjegyezte: a zár alá vétel a felszámolási eljárás felfüggesztését is eredményezheti, így pedig bizonytalanná válhat, le tudják-e hívni a bérgarancia-alapból a dolgozók ki nem fizetett járandóságát. Az üzemeltetési törekvések nem reális alternatívává válnak, s a felszámolási feladatok folyamatban lévő meghitelezése is zátonyra futhat - folytatta.

Nem a büntető eljárás maga a probléma, hanem annak egyes következményei, különösen azok, amelyek a vagyon feletti rendelkezési jogokat, a vagyon értékesíthetőségét korlátozzák, a felszámolás ütemes előrehaladását nehezítik - tette hozzá másfél hete Jendrolovics Pál Péter.

Olvasóink írták

  • 3. Reális 2012. december 04. 11:42
    „Visszaállítani a halálbüntetést!”
  • 2. Demalgon 2012. december 04. 07:41
    „Egy a lényeg: politikusnak kell a telek, ezért kitalálunk mindent úgy, mint abban a rendszerben, amit szidnak, hogy másokon átgázolva megszerezzék, amit akarnak. Ez a az MSZFP, vagyis a Magyar Szocialista Fidesz Párt”
  • 1. alekínyó 2012. december 03. 18:25
    „Hát öcsém, ezt nem volt egyszerű megérteni...:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beled: József Attila-versek

.A helyi kulturális központ ad otthont hétfőn a József Attila-emléknapnak. Tovább olvasom