Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Kapuvár: év végéig lefaragnák a 77 milliós hiányt

Több mint 5,7 milliárdos főösszeggel és 77 milliós tervezett hiánnyal fogadta el hétfőn a képviselő-testület Kapuvár költségvetését.
Hivatalosan is elnevezték a Kis-Rába-hidat, s eldőlt, a Kapukom Kft. üzemelteti a kerékpároscentrumot.

Csákány Annamária (Jobbik) javaslatával nyitott hétfőn a képviselő-testület. A képviselő ebben azt javasolta, hogy a plénum vegye napirendre a bankok és a multinacionális cégek helyi képviseleteinek megadóztatását. Hámori György polgármester a téma fontosságára való tekintettel a következő testületi ülés elé utalta az ügyet, valamint felszólította Borsodi Tamás főjegyzőt a napirendi kérdés kidolgozására.

A város idei költségvetéséről a polgármester elmondta, több mint 5,7 milliárdos bevétel és közel 5,9 milliárdos kiadás mellett az önkormányzat 77,9 milliós működési hiánnyal tervezte a 2012-es büdzsét. – Ennek a kezelésére rendelkezésünkre áll az a folyószámlahitel, melyet azonban évek óta nem veszünk igénybe – tette hozzá.

Mészárosné Pölöskei Rita (Kapuvárért Egyesület) szerint jól előkészített, ám indokolt szigorúsággal végrehajtandó büdzséről beszélhetünk. Hasonlóan nyilatkozott Puhl Imre (Fidesz–KDNP) és Kóczán Zoltán (Fidesz) is.

Ahogy Hámori György hangsúlyozta, a helyi intézmények ebben az évben 25 millió forinttal kevesebbet kapnak az állami normatívából, az önkormányzatnak pedig több mint 260 millióval (az állami normatíván felül) kell hozzájárulnia ezek működtetéséhez. – Célunk és törvényi kötelezettség is, hogy a hiányt év közbeni szigorú gazdálkodással eltüntessük – zárta a büdzsé tárgyalását a polgármester. A 2012-es költségvetést a Jobbik egy ellenszavazatával fogadta el a képviselő-testület.

A plénum megszavazta a Kis-Rába-híd hivatalos elnevezését, amely ezentúl a Szent Anna nevet viseli.

Az önkormányzati tulajdonú Kapukom Kft. egyetlen pályázóként nyerte el a Hany Istók Kerékpáros Centrum működtetését. Kötelező feladata marad az épületben a Pátzay-kiállítás gondozása, a kerékpáros-turizmus támogatása, és többek közt a vendéglátás üzemeltetése. A cég havonta 60 ezer forintot fizet a városnak bérleti díjként.

Az ülés végén Kóczán Zoltán képviselő egy másik híd, a 85-ös főút mozival szembeni szerkezet névadására kiírt pályázatot ismertette. Lapunk online felületén és a város honlapján várják a szavazatokat, hogyan nevezzék el az objektumot: dr. Szalai Jenő, Erzsébet, Esterházy vagy Nádasdy híd?

Olvasóink írták

  • 1. banderas50 2012. március 20. 10:56
    „Mikor lesznek aktuális hírek az oldalon , mert már kb. 2 hete ugyanazokat kehet olvasni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páli pályázatok

Pályázatok elbírálására vár a páli önkormányzat. Júniusban a hetedik Perecfesztiválra készülnek, a… Tovább olvasom