Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Jól működő kistérségből váltanak

Bodonhely a Téti kistérséghez tartozik, a megalakuló járások közül viszont a csornait választotta a község képviselő-testülete. A polgármester szerint a körülmények miatt döntöttek így.


„Jól működő kistérségből kerülünk a Csornai járáshoz" – jelentette ki a Kisalföldnek Kenesei Ferenc, Bodonhely polgármestere. Az elöljáró hozzátette: a község képviselő-testülete a váltás mellett foglalt állást. Ám – tette hozzá – a körülmények miatt döntöttek így.

– A téti kistérségi társulásban jól érezzük magunkat. Jól működő, közös intézményeink vannak és civil kapcsolataink is egyre erősebbek. Körjegyzőségünk azonban Bágyogszováttal közös. És mivel a járásokban nem lesz átjárhatóság a körjegyzőségek között, követjük a szomszédos falut. Ráadásul a minimális, kétezer lakosú körjegyzőséget a Téti kistérségben csak hat-hét kistelepüléssel együtt tudnánk megalakítani, ami nem lenne szerencsés. Földrajzi fekvésünk is inkább Csornához köt bennünket, ahogy például a tömegközlekedés is. Képviselő-testületünk sokat vívódott, többször tárgyaltuk a témát. Végül úgy foglaltunk állást, hogy a helyiek érdekeit figyelembe véve a leendő Csornai járást választjuk – jegyezte meg Kenesei Ferenc.

Bodonhelynek közös intézménye a kistérségben a családi napközi, a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat, a házi segítségnyújtás. Ezeket most várhatóan át kell szervezniük.

– A részleteket, a lehetőségeket még nem ismerjük. Nyilván szükség lesz majd átalakításokra, változtatásokra. Bízom benne, hogy a Csornai járás hasonlóan előnyös lesz önkormányzatunknak, mint a Téti kistérség – fejtette ki a bodonhelyi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizottság alakul a médiavita kivizsgálására

A csornai, Bartók Béla utcai vasúti átjáróban még hosszú ideig nem épül sem felül-, sem aluljáró. Ez… Tovább olvasom