Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Jó volna megállítani az elvándorlást Rábatamásiról

Vidékfejlesztési gyakorlattal és tele tervekkel látott munkához Rábatamási új polgármestere. Molnár Norbert színesítené a közéletet, és bízik a pályázatokban.

Rábatamási új polgármestere megválasztásáig pályázati ellenőrzéssel foglalkozott. Közigazgatási gyakorlata és vidékfejlesztési diplomája is van, így a helyiek joggal várják tőle falujuk fejlődését. Molnár Norbert ígéri, mindent megtesz ezért. A település gazdálkodását azonban most évekre meghatározza a folyamatban lévő szennyvízcsatorna-beruházás.

– Rábatamásiban nőttem fel, a csornai gimnáziumban érettségiztem. Keszthelyen informatika szakon végeztem, majd gazdasági agrármérnök lettem vidékfejlesztő és szaktanácsadó szakirányon – mutatta be magát a 31 éves községvezető. – Dolgoztam vállalkozásnál, aztán földhivatalban, majd mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatalnál. A vidékfejlesztési pályázatok megvalósítását ellenőriztem. Remélem, most a másik oldalon állva mint kérelmező is bőven foglalkozhatom pályázatokkal.

Molnár Norbert: ˝A csatornaberuházás jó ideig meghatározza az önkormányzat gazdálkodását.˝
Molnár Norbert: ˝A csatornaberuházás jó ideig meghatározza az önkormányzat gazdálkodását.˝

Molnár Norbert a megalakult képviselő-testületről elmondta: fiatalok is dolgoznak a faluért, de maradtak a régiek közül is néhányan.

– Szeretném Rábatamásit is egy kicsit élhetőbbé, lakhatóbbá tenni. Jó volna megállítani az elvándorlást. A csatornaberuházás jelenleg a szakhatósági engedélyek beszerzésénél tart. Ez jó ideig meghatározza az önkormányzat működését. Terveim között szerepel a község szépítése, parkosítása, fásítása. Ez nem kerül sokba, de otthonosabbá teszi a települést. Nagyon hiányzik egy játszótér. Figyeljük a pályázati lehetőségeket. A kivitelezésbe bevonnám a helyieket is és a helyi iparosokat – vázolta az elképzeléseket.

Rábatamásiban több környékbeli községgel együttműködve tartják fenn az iskolát és az óvodát. Az új elöljáróság is törekszik arra, hogy az intézmények létét biztosítani tudják. Gyerek persze náluk sincs sok, de éppen emiatt lennének fontosak a lélekszámnövelő beruházások.

Olvasóink írták

 • 9. janika 2010. november 04. 09:44
  „25. hozzászólás gig 2010.11.03. 20:49

  Az Audi - a cikk szerint is - hamarosan 1800 új munkahelyet teremt közvetlenül, amely a beszállítói körre több tízezres hatással lehet, pozitív értelemben. Egy mai hír szerint egy fröccsöntő cég is új gyárat épít Győrben.
  VAJONN VIDÉKI FALVAKBAN EZT NEM LEHETNE MEGÉPÍTENI? Vagy nem érdeke a vezetőségeknek?
  Apró lépések, de konkrét lépése.
  Fröccsözni még itt vidéken is tudnak az emberek. Vajon hány kocsma van egy-egy faluban?”
 • 8. janika 2010. november 03. 19:22
  „Hát, aki még tanulni sem képes az csak engem képes fikázni.”
 • 7. Gery83 2010. október 29. 11:52
  „Tényleg azt gondolod, hogy egy gyár, csak úgy jön egy faluba? És ez csak egy polgármesteren múlik? Szólsz valami nagy vállalatnak,hogy gyere már és ő meg jön? Nem adhat telket csak úgy és adómentességet sem hasra ütéses alapon...Gondolod, hogy az ő kezük nincs megkötve? Nagyon egyszerű vagy, ne haragudj. "Kell egy gyár, aztán kész"mondod te. Kiváncsi lennék mihez kezdenél egy ilyen pozícióba... Csatlakozom "rick" hez, "Janika for president" Marha okos vagy. Mindenhez értesz, csak épp egyet nem értesz egyetlen cikkel sem...Szerinted mindenki hülye,csak te vagy okos. Már sokszor kiderült...”
 • 6. janika 2010. október 29. 09:01
  „Lehet tanulni Lébény, Enese és Kunszigettől stb. is.”
 • 5. rick_ 2010. október 27. 17:50
  „Nos, janika, talán az a baj, hogy nincsenek olyan kiváló polgármester jelöltek, mint amilyen te lehetnél!!
  Így aztán a településeken élők kénytelenek olyan vezetőt megválasztani, aki aztán pályázatokról, közműfejlesztésről, játszótérről és közösségi házról beszél.

  Javaslok egy "janika for president" mozgalmat...”
 • 4. janika 2010. október 27. 12:27
  „Amit írtam az egy minimum, ami elvárható egy-egy falu vezetésétől. Persze, ha valóban a lakosság érdekeit akarják képviselni.”
 • 3. oziris 2010. október 27. 11:19
  „igaza van Gery-nek. Könnyű úgy okoskodni, hogy nem látunk bele. Szerintem nem rosszak az elképzeléseik.
  A másik az, ha utána járnál kedves janika, hogy milyen pénzügyi lehetőségei vannak ma az önkormányzatoknak rájönnél, hogy pályázat és támogatás nélkül nem nagyon lehet semmit csinálni.
  én kitartást és sok sikert kívánok”
 • 2. Gery83 2010. október 27. 11:03
  „Mert azt olyan nagyon egyszerű, ugye Janika? Rittyenteni egy gyárat egy faluba... Ugyan már... A játszótérrel mi bajod? Neked nincs gyereked? Tamásiba elég sok van és tudod van egy iskolájuk is, ahova jobaházi és bogyoszlói gyerekek is járnak. Szó sincs egy tucat gyerekről... Sok sok gyerekről van szó. Bár jól ismerünk téged, megint 10 faluval messzebbről egy karosszékből okoskodsz... Ha a cikket meg figyelmesen elolvastad volna, a falu építéséhez, szépítéséhez a helyi vállalkozókat vonna be...
  Gratulálok a Norbinak és sok sikert Jobaházáról...”
 • 1. janika 2010. október 27. 07:13
  „Olvasgatva e megye falvai vezetésének nyilatkozatait, hát elkeserítő a töketlenségük. A falvak fejlődésébe csupán azt látják, hogy hogyan lehet elkölteni a pályázatokon elnyerhető pénzt. Mi is a legfontosabb a szemük előtt? A mérés nélküli szemétszállítás! ( fizettetni a lakossággal, akkor is, ha nem szállítanak szemetet) A csatorna építés a szolgáltatók szájíze szerint.( átemelő szivattyús rendszerrel a dombokról lefelé nyomatva a lakosság áramszámlája növelésével.) No meg egy tucat gyermeknek milliós játszótér! Persze a csicsás ravatalozó, ahol a pap celebrálhat helyen és időnként egy-egy misét! De, hogy valódi munkahely teremtést teremtenének, olyan nem nagyon lehet olvasni sehol, manapság.
  vajon miért nem fognak, össze a falvaki polgármesterei és intéznének el egy-két üzemet, gyártó műhelyeket területet adva, mint a nagyvárosok vezetői?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat teherautó ütközött Kapuváron - Egy ember meghalt

Négy kamion és két kisteherautó ütközött Kapuváron kedd reggel negyed nyolckor. Tovább olvasom