Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Ítélet a Széchenyi-kastély ügyében

Győr–Rábasebes - Újabb fejezetéhez érkezett a rábasebesi Széchenyi-kastély története. Most a Győri Ítélőtábla ítélkezett egy, az ingatlannal kapcsolatos ügyben. A kisrészvényesek még inkább veszni látják pénzüket.
Az utolsó reményeik is elszálltak a rábasebesi szálló üdülésijog-tulajdonosainak

Az utolsó reményeik is elszálltak a rábasebesi Széchenyi-kastélyszálló üdülésijog-tulajdonosainak. Úgy vélik, ahogy eddig sem, a jövőben sem pihenhetnek a Rába-parti kastélyban és pénzüket sem kapják vissza. Az ingatlan sorsa szövevényes, néhány napja a Győri Ítélőtáblán találkoztak az érintettek.

A rábasebesi Széchenyi-kastély helyzetével többször foglalkozott már a Kisalföld. Legutóbb 2007. november 3-án arról írtunk, hogy az épületet a Széchenyi Vadászkastély Rt. 2003-ban értékesítette a Kastély 2003 Kft.-nek. Azóta mindkét cég ellen felszámolási eljárás indult, ráadásul az adásvételi szerződést az rt. felszámolója megtámadta.

A Győri Ítélőtábla azonban nem adott helyt a keresetnek és az adásvételt érvényesnek találta a bíróság.

A Széchenyi-kastély üdülésijog-tulajdonosai úgy érzik, befektetett pénzük elúszott. Fotó: Kisalföld-archívum
A Széchenyi-kastély üdülésijog-tulajdonosai úgy érzik, befektetett pénzük elúszott. Fotó: Kisalföld-archívum


A kastélyban közel ezren vásároltak annak idején üdülési jogot. Százezreket buknak a kisrészvényesek, köztük a győri Csiszka Antal közel egymillió forintot.

– A mostani győri ítélet közvetlenül nem a károsultakról szólt, de bennünket is érintett – mondta el a Kisalföldnek Csiszka Antal. – Nem mindegy ugyanis, hogy ki a tulajdonosa a kastélynak. Mi a Széchenyi Vadászkastély Rt.-vel voltunk kapcsolatban, ennek a cégnek fizettük be hat éven keresztül az úgynevezett karbantartási díjat. Mivel a szerződés formailag megfelelt, a bíróság nyilván nem semmisítette meg a megállapodást. A rábasebesi kastélyügy egy disznóság, a közel ezer üdülésijog-tulajdonos felelőtlen üzletemberek áldozata lett.

Csiszka Antal, ahogy tulajdonostársai is, szinte biztos benne, hogy a Rába mentén befektetett pénzük elúszott.

– Évek óta megy a huzavona, mi már tájékoztatást sem kapunk jó ideje, a pénzünket eltapsolták. Annak is örülnénk, ha névértéken kifizetnék a részvényeinket, de erre sem látok esélyt. Régóta terveztem, de most a bírósági döntés után mindenképpen meglépem, hogy rendőrségi feljelentést teszek a Széchenyi Vadászkastély Rt. akkori igazgatósága ellen –fogalmazott Csiszka Antal.

Olvasóink írták

 • 3. ordodi 2009. szeptember 30. 10:47
  „Most bukkantam erre a cikkre, talán még kaphatok tanácsot. 1Mft-ot fektettem a Kastélyszállóba, meg a mára értéktelen "részvényekbe", ami mostanra, a 37500.-Ft nyugdíjam mellé, már legalább a dupláját érné, ha az akkor ígért gyógyfürdőt felépítették volna. Sajnos csak az interneten tudtam meg, hogy felszámolás alá került, 2005 óta folyamatos levelezés, 4 Bíróság passzolt tovább és tovább az illetékes felsz.biztos nem is válaszolt, stb. És akkor most jött a válasz, hogy nincs vagyon, így nincs miből kárainkat megtéríteni.
  Most már csak 1 kérdésem van: maga a kastély, és a telek akkor kinek a tulajdonába került? Mert ott tévedtünk, hogy a szerződésbe beírták annó, hogy az üdülési jog tulajdonosok haszonélvezeti jogát is beiratják a földhivatalnál, ezt azonban nem tették meg, és ezért tudtak becsapni mindenkit. A szerződés betartása esetén nem tudták volna eladni senkinek, de legalábbis, csak az üdülési jogokkal terhelten.
  Kérem megírni, ha valakinek van tapasztalata, ötlete, hogy kin lehetne "leverni" kárunkat? Akiktől annak idején vettük, és mulasztást követtek el? Esetleg ha összefognán? De legalábbis maga a Kastélyszálló mostani tulajdonosán, mivel a vagyon ott van, és kétlem, hogy nem tud arról, hogy illegálisan jutott hozzá, de legalábbis sok-sok ember kifosztása árán?
  Bárki válaszát előre is köszönöm”
 • 2. Hevessyné Dávid Ildikó 2008. szeptember 10. 19:01
  „Én is a "károsulak" eggyike vagyok. Szerencsémre én egy alkalommal töltöttem el egy hetet a szállóban. A páromon kívül csak az őr és kutyája volt ott. Ha szükséges mi is adjuk "tapasztalatunkat". Mi még a QualityPR üdülőklubban lettünk tagok. Klubkárta számom 00281. Tájékoztatást is szívesen fogadok.”
 • 1. Gordon Scott 2008. június 20. 11:12
  „"Felelotlen uzletember aldozatai"??? Nevetseges. Csak akkor igaz ha a felelotlen = CSALO penz-valto.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A távhőről egyre többen térnek át a gázra

Kapuvár - A fűtési idény végeztével újabb leválási hullám indult meg a kapuvári távfűtési… Tovább olvasom