Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Ismét próbálkoztak a ˝trükkösök˝

A vízműre hivatkozó csalók próbáltak meg a minap bejutni több kapuvári lakásba.

A trükk azonban – most – nem jött be, minden helyről elzavarták őket. Kapuvárról, a Győri utcából érkezett bejelentés a vízmű diszpécserszolgálatára, mely szerint a szolgáltatóra hivatkozó „víznyomásellenőrök" keresték fel az ott lakókat. A fedőtörténet szerint, ha a költséges ellenőrzés után a víznyomás megfelelőnek ítéltetett volna, a fiatalemberek bizonyos összeget visszautalnak a lakosoknak.

– A vízmű természetesen nem végez előzetes értesítés nélküli, szúrópróbaszerű méréseket, ellenőrzéseket fogyasztóinál – tájékoztatta lapunkat a cég illetékese. A közszolgáltatók szakemberei mindig előzetes értesítést küldenek, mielőtt felkeresik ügyfe- leiket. Hibabejelentés esetén a diszpécserek mindig elkérik a bejelentő telefonszámát. A kiérkező szerelők mindig a bejelentőt személyesen keresik, vele tartják a kapcsolatot.

– Többször előfordult, hogy akár a vízműre, akár más közszolgáltatókra hivatkozva csalók próbáltak meg idegen ingatlanokra, lakásokba bejutni, és az ott lakók figyelmét elterelve bűncselekmény elkövetését megkísérelni – mondta lapunknak Varga András, a kapuvári kapitányság bűnmegelőzési tanácsadója. A Kisalföld információi szerint az előbbi esetet megelőzően ritkult a trükkös csalók száma a környéken. Varga András lapunkon keresztül is több alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki nagyon jól gondolja meg, hogy kit enged be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvtár, kemencével és gyermekfelügyelettel

A napokban költözik új helyére a farádi könyvtár. Az egykori általános iskola helyén számítógépes terem, közösségi tér és kemence is várja a helyieket. Tovább olvasom