Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Iskolabusz több mint hetven bejárónak

Bősárkány - A bősárkányi iskola és óvoda bejáró tanulóinak, ovisainak utazását könnyíti meg a kistérségi társulás új kisbusza. Szeptembertől több mint hetven gyereket fogadnak a környékbeli falvakból az intézmények.
Iskolabuszt állítottak üzembe a héten Bősárkányban. A járműre a csornai kistérségi társulás nyújtott be pályázatot még tavaly tavasszal. Az önkormányzati minisztériumban 10 millió forinttal támogatták igényüket. A szükséges önrészt, 2,8 millió forintot a bősárkányi önkormányzat biztosította.

Nagy Adél, a kistérség területfejlesztési menedzsere a Kisalföldnek elmondta: a közösségi busz elsődleges célja, hogy a Bősárkány gesztorságával működő intézményfenntartó társulások gyerekeit utaztassák. Emellett még számos közösségi feladatra használható.

Szalay Imre bősárkányi polgármester hozzátette: iskolájuk és óvodájuk is mikrotérségi intézmény. Az iskolába tíz településről járnak diákok, az oviban szeptembertől kilenc községből fogadnak gyerekeket.

Az új járművet Szalay Imre polgármester és Kinczer József iskolaigazgató vették át Németh Zoltántól, az autókereskedő cég képviselőjétől.
Az új járművet Szalay Imre polgármester és Kinczer József iskolaigazgató vették át Németh Zoltántól, az autókereskedő cég képviselőjétől.

– Bejáró tanulónk negyvenegy van, óvodásunk most tizenhat, szeptembertől harminckettő lesz – tájékoztatott Szalay Imre. – A busz legfontosabb feladata valóban a gyerekek szállítása. Két kört szeretnénk kialakítani, és minden települést érintve utaztatnánk a tanulókat, ovisokat az intézményekbe. Ezenkívül számíthatnak a járműre a bősárkányi civil szervezetek, az idősek, a sportolók. Igénybe vehető kirándulásokra, különböző versenyekre, rendezvényekre. Eddig az utazást mindig magánvállalkozókkal és menetrend szerinti buszjáratokkal oldottuk meg.

A tizennyolc személyes jármű tulajdonosa a kistérségi társulás, üzembentartója az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2009. május 02. 09:56
    „41+16=57
    2x18= 36
    ...............
    21 gyerek meg gyalogol”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelem és elsősegélynyújtás

Kapuvár és környéke iskoláinak közel harminc tanulója mérte össze tudását a minapi… Tovább olvasom