Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Hulladékgyűjtő udvarok és szigetek

Augusztus elsejétől öt éven át Pájer Imre lesz a Csornai Középiskola, Kollégium, Alapfokú Művészetoktatási és Általános Iskola, Óvoda igazgatója. Egyebek mellett erről döntött a városi képviselő-testület.

„ Testvérvárosi sarok"

Rendhagyó módon kezdődött a csornai önkormányzat képviselő-testületének csütörtök délutáni ülése. Mielőtt a képviselők hozzáláttak volna az érdemi munkához, Papp József polgármester felavatta a városháza első emeletén kialakított „testvérvárosi sarkot", amit a németországi Sinzingből és a hollandiai Heumenből származó tárgyakból állítottak össze.

Napirend szerint elsőként a Csornai Középiskola, Kollégium, Alapfokú Művészetoktatási és Általános Iskola, Óvoda igazgatójának személyéről született döntés. A testület tizenegy igen szavazattal, öt tartózkodás mellett az egyetlen pályázót, a jelenlegi megbízott igazgatót, Pájer Imrét jelölte 2009. július 31-ig az intézmény vezetésére.

Ezután a hét települési önkormányzat – Csorna, Acsalag, Bogyoszló, Farád, Magyarkeresztúr, Potyond, Rábatamási – alkotta Komplex Közoktatási Körzeti Társulás tevékenységéről készült beszámolót fogadták el a képviselők. Határozatban fejezték ki egyetértésüket a helyi többcélú kistérségi társulás létrehozásával is. Itt rögzítették, hogy a képviselő-testület érdekelt a közszolgáltatások színvonalának növelésében, a gazdaságosság javításában. Támogatják a lehető legtöbb közös feladatellátást biztosító társulási forma megalakítását, amelyhez a legmagasabb összegű állami támogatás pályázható.

Új feladatok a kistelepüléseknek

A kistérségi társulásba történő belépésről a szervezet alapdokumentumainak ismeretében külön döntenek. Papp József javaslatára azzal is kiegészítették a határozatot, hogy a testület a többcélú kistérségi társulásban jelentkező új feladatokat azon kistelepüléseken javasolja ellátni, ahol az átszervezés során intézményeket szüntetnek meg.

A továbbiakban jóváhagyták a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, valamint a Kossuth Lajos Szakiskola minőségirányítási és pedagógiai programját. Módosították a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról, továbbá a gyermekeknek nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátások helyi szabályozásáról szóló rendeletet, s az önkormányzat és intézményei közbeszerzési szabályzatát.

Csatárimajorban is

Ezt követően szavazatszámláló bizottsági póttagokat választott a testület és döntött hulladékudvarok, komposztáló-, átrakóállomás és hulladékgyűjtő szigetek kialakításáról. A határozat szerint Csornán három hulladékgyűjtő udvart és tizenhat hulladékgyűjtő szigetet – ez utóbbiak közül egyet-egyet Csatárimajorban és Földszigeten – létesítenek. A komposztáló- és átrakóállomás Gyöngyösmajorban lesz. A testület eredményesnek nyilvánította a 16 összkomfortos új szociális bérlakásra a közbeszerzési eljárást, melynek nyertese a Cronopost Kft. lett.

A lakásokat a volt határőrlaktanya egykori legénységi épületében alakítják ki. Döntés született arról is, hogy az önkormányzat pályázik a megyei területfejlesztési tanácshoz az Arany János és a Nap utca burkolatának felújítására.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékpavilon a Czirákyaknak

Napjainkban ünnepli fennállása félszázadik évfordulóját a dénesfai pszichiátriai rehabilitációs… Tovább olvasom