Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Himodi vendégvárók

Vendégváró Himodért néven új egyesület alakult a rábaközi községben, ahol az elmúlt hat évben megélénkült a közösségi élet. A nyugdíjasok és a tűzoltók után most a pályázati lehetőségek jobb kihasználására hoztak létre civil szervezetet.
Vendégváró Himodért Egyesület néven új civil szerveződés kezdte meg a munkát a rábaközi községben. Az egyesület megalakításában a he-
lyieken túl számos elszármazott és környékbeli alapító taggal számolhat a civil szervezet, ám még fővárosi támogatót is szereztek terveikhez. Az alakuló közgyűlés végül a megyei levéltár osztályvezetőjét, Áldozó Istvánt választotta a szervezet elnökévé, mellette Garabné Gulyás Mária kapuvári intézményvezető és Kovács Győző helyi vállalkozó lett az elnökség tagja. Rajtuk kívül több pályázati szakértő, marketing- és kommunikációs szakember, valamint kapuvári és budapesti vállalkozók is szerepelnek az alapítók névsorában.

A szervezet elsősorban a falu fejlesztését tűzte ki célul, melyben a pályázati lehetőségek jobb kihasználása is szerepel. Az egyesület a falusi turizmus, a vidéki szálláshelyek és a közösségi programok szervezése terén szeretne többet nyújtani. Ahogy az alapító közgyűlésen elhangzott, a Vendégváró Himodért Egyesület első nyilvános bemutatkozása december 22-én, a falukarácsonyon lesz, melynek szervezését és anyagi hátterének biztosítását az egyesület vállalta magára.

Ahogy megtudtuk, Himodon az utóbbi években fellendülőben van a közösségi élet. A már régóta működő sportegyesület mellé nemrég felsorakoztak a hetente összegyűlő nyugdíjasok és a tavaly 125 éves fennállását ünneplő önkéntes tűzoltó-egyesület is. Megjegyzendő, a civil szerveződések létszáma szinte hónapról hónapra növekedik Himodon.

Olvasóink írták

  • 1. gall 2013. május 25. 01:12
    „CSAKAHIMOD !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kipontozott tolerancia

Mi az a tolerancia? Annak érdekében, hogy ezt a kérdést kiderítsék, „Találkozópont program"… Tovább olvasom