Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Hétvégén is zavaróak a kamionok

Csorna - A 85-ös számú főút mellett a Volán-telep menti szervizúton parkoló kamionok miatt panaszkodott a képviselő-testület legutóbbi ülésén Csontos Gáborné képviselő.

Mint mondta, hétvégén az ott parkoló járművek zavarják a környékbeliek nyugalmát. Leginkább a hűtőkocsikkal van gond. A szerelvények aggregátorai ugyanis a hétvégi kamionstop idején folyamatosan működnek. A képviselő hozzátette: azon túl, hogy a helyieket zavarja az állandó hang, az út burkolatának sem tesz jót a nagy járművek megjelenése. Azt javasolta, hogy az önkormányzat korlátozza a forgalmat a szervizúton. Turi György polgármester válaszában jelezte, hogy egyetért a felvetéssel és azon lesznek, hogy mindenki számára elfogadható megoldást találjanak.

Horváth János Zoltánné szintén a közterületekkel kapcsolatban kért szót: arra hívta fel a figyelmet, hogy a volt laktanya körül a falevelek összegyűjtését senki nem végzi el. Kérte a polgármesteri hivatal illetékeseit, a tulajdonost próbálják rábírni, hogy tartsa rendben környezetét.

Olvasóink írták

 • 20. Goldman 2009. december 09. 08:47
  „judit: elemzd ki, hogyan befolyásolná?”
 • 19. judit4 2009. december 07. 12:02
  „Kedves Tiszike! Nekem egyenlőre Csorna levegője a legfontosabb. Ha nem olvastad ki a soraimból, én igazából az elkerülőre céloztam!!! Egyébként bejárok már "ember emlékezet óta" Győrbe, ugyanis ebben a szerencsétlen városban nem kapok munkát hosszú évek óta, mint sok más csornai társam és köszi, eléggé tisztában vagyok az úthálózattal, ami falukon városokon keresztül megy. Nem akarok én egy településnek sem rosszat. Egyébként a vasúti szállítással tökéletesen egyetértenék én is, ha a tűzhöz közelebb lévők is így akarnák.
  que! én is tudom, hogy sok dologban igazunk van nekünk, akik ide beírnak, de azt is tudom, hogy kevesen olvassák és hogy a politikusok nagyívben tesznek ránk. De az embernek asszem időnként betelik a pohár a sok szemétséggel... Sajnos jól tudom, hogy a csornaiak nem fognak össze, egyszerűen mintha nem is az ő érdekük lenne egy csomó dolog. .. A kamionparkoló meg nem a MOFÉM-nál kellene, hanem odébb, Csornán kívül. HIába hozna pénzt Csornának, de az elkerülő építését lehet, hogy befolyásolná????”
 • 18. Goldman 2009. december 04. 19:45
  „qeu: igen, jól látod a dolgokat..”
 • 17. qeu 2009. december 04. 12:13
  „Vitatkoztok teljesen feleslegesen és nem jöttök rá, hogy gyakorlatilag a 90 %-ban igazatok van.
  Csornán a kamion parkolót 10 éve ki lehetett volna építeni - mosdók, zuhanyzók, kis étterem, bolt, stb - a MOFÉM környékén és szépen hozott volna is ez a költségvetésbe adóforintokat.
  A megkerülő gyűrűt Pápán megcsinálták mert KL meg akarta csináltatni, nálunk isten igazából eddig senki nem karta megcsináltatni, csak beszélt róla.
  Jó lenne észrevenni, hogy ha csornaiak nem fognak össze és nem lépnek drasztikusat akkor ezen eszük ágában sem lesz politikusainknak változtatni.”
 • 16. miro132 2009. december 04. 11:36
  „ertesuleseim szerint a volan telep melletti regi szalloda ujra eletre fog kelni. A muvelodesi kozpontbol a rock kocsma fog oda koltozni. hajra csorna”
 • 15. Baradlay 2009. december 04. 00:53
  „P......ba a kamionokkal! Eljen a vasut! Igaz azt meg a komcsik szett kapjak es Kina felvasarolja a
  sineket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 14. Mátyásfeketeserege 2009. december 03. 22:11
  „:)”
 • 13. tiszike 2009. december 03. 11:36
  „Kedves judit4! Te biztosan nagyon sokat közlekedsz és tisztában vagy megyénk úthálózatával...Hogyan kerülne úgy Móvár felé hogy kihagyja Csornát?Mielőtt ilyen okos dolgokat írsz, gondolkozz vagy nézz utána. Te is menj el bevásárolni Móvárra, és tiltsd ki a kamionokat Csornáról.Valaki ebből él, és hidd el neki se a világ legjobb dolga a városon keresztül fél óra alatt átjutni.”
 • 12. judit4 2009. december 03. 09:58
  „A kamionforgalmat is kitiltanám a városból, nemhogy a parkolást. Kerüljenek Móvár vagy mittudomén merre, de hagyják már élni a városunkat.Megfulladunk a kipuffogó gázoktól. Kicsit jobban is csipkedhetnék magukat az "illetékések" a föld kisajátításokkal..... ha jól hallottam mintha már elindult volna vmi az elkerülőügyben.
  A parkolónak meg ott van az enesei, ott van a kónyi és ha nem elég, akkor nem a városon belül, hanem szigorúan csak azon kívül legalább 1 km!-re kellene parkolókat kialakítani!”
 • 11. grt 2009. december 03. 09:38
  „Megint egy bukott komcsi akitől elvették a parkokat szegényem az ő Józsiuk ugyan ezt csinálta,most meg lesz...-ja Csornát.Majd ha a komcsik nyernek visszakapja.Igaz szépen rendbe tartotta őket.Sajnos itt az van amit Józsika ha nem akkor a Gyurika akinek szókincse 0 gondol.A városért sajna egyik se akar tenni semmit.”
 • 10. Goldman 2009. december 03. 09:04
  „Még egy: azt az utat a volán csináltatta meg. Akkor meg kinek mi köze hozzá? Megint a sok okos tojás kever.”
 • 9. Goldman 2009. december 03. 09:02
  „Hát mondjuk elég érdekes, hogy az út túloldalára áthallani, mert egyébként a közelben senki nem lakik és valljuk be azért nem olyan hangos ám.
  Mondjuk a volán telepen indítók és a motort járatók nem zavarják a nyugalmat? Még nyáron megérteném, de ilyenkor? Ki az a h*lye aki nyitott ablakoknál alszik ilyenkor? És a füst nem zavarja a lakókat? Engem irritál amikor az egyik ház kéményéből dől a tömény füst, műanyagot és gumit égetve.
  Másrészt a városnak még területe sincs (eladták) az ilyen jellegű parkírozó kialakítására. Szívesen csinálnék, de hol? Januárban bezárják a volán telepet is. Hova mennek parkírozni a csornai gépkocsivezetők?
  Az elkerülőhöz sem terveztek ezek a b*rmok parkírozókat és kiszolgáló létesítményeket.
  Kiszolgáltatott a hivatásos gépkocsivezetők helyzete.....”
 • 8. musicnummer1 2009. december 02. 23:20
  „Csak megemliteném,csornai születésü vagyok,évtizedek óta akarják a várost elkerülö utat megépiteni....még Ader János sem tudta kiharcolni a pénzt.....pedig Csorna belvárosa igy el fog pusztulni,a megszámlálhatatlan Kamion-átmenö forgalomtól.Erdekes, Pápa hogy tudta megépiteni,Európa szinvonalu elkerülö utját???Akkor nem kellene ezeket a kamionokat kerülgetni....”
 • 7. Mátyásfeketeserege 2009. december 02. 22:01
  „Az a kamion ami árut hoz az nem alszik a városba(tesco, spáros kamiom)..
  de a külföldiek azok igen, és legyurják az utpatkát (Shell, penny közötti utun, volántelephely, merkuriusz elött) és teleszórják szeméttel a várost.
  a nagy ipari parkból parkolot kéne csinálni, a telephelyezést meg megtiltani”
 • 6. Deir_Yassin 2009. december 02. 18:18
  „Majd a Gyopi megoldja!”
 • 5. Nózi 2009. december 02. 18:05
  „Amíg nincs elkerülő, addig érdemes lenne elgondolkodni egy kamionparkoló létrehozásán. Lehetne helyet biztosítani neki!!! 10 évig biztos működne!”
 • 4. ladiszlo 2009. december 02. 17:10
  „A szemétröl még nem is beszéltünk ami véletlenül kiesik a fülkéböl. Hétfő reggel nézd meg!!!”
 • 3. tiszike 2009. december 02. 15:47
  „Lehet hogy a városnak arról is kellene gondoskodik hogy olyan parkolót építsenek ki a kamionosoknak ahol senkit nem zavarnak, nem pedig azon morgolódni, hogy megint mért bennt állnak lakott területen.”
 • 2. tettes 2009. december 02. 13:47
  „Te............Melyik friss áru az amelyik egész hétvégén hűtőkamionban várja a sorát????”
 • 1. Lobbo71 2009. december 02. 12:01
  „De gondolom amikor a boltban firss áru van reggelente, az annyira nem zavarja őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerleállás a Tondachnál

Az egy-másfél hónaposra tervezett intézkedés 54 fizikai dolgozót érint Csornán, akik megkapják… Tovább olvasom