Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Haydn-hangok határon innen és túl

Gazdag és változatos évet tudhat maga mögött a kapuvári Haydn kórus, mely a szép kapuvári ének hírét nemcsak itthon terjeszti, hanem a határon túlra is elviszi.
Szombaton este hat órakor a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban adja hagyományos karácsonyi koncertjét a Kapuvári Haydn Vegyeskar Egyesület. A művelődési központ felújítása miatt a tavalyi évben elmaradt koncert immár évtizede hozzátartozik a rábaközi város év végi hangulatához.

Budai Hanna, az együttes énekese lapunknak elmondta, gazdag és változatos évet tudhat maga mögött a Haydn kórus. – Énekkarunk itthon számos kiemelt rendezvényen vett részt egész évben, melyek közül kiemelendő a KALOT rendezvénye a kapuvári ferences templomban. Említhetném még a nagypénteki passiót is a Szent Anna-templomban – mondta az énekes. A Haydn kórus fellépett a nagyobb városi ünnepeken, így augusztus 20-án és a városi búcsún is.

– Fontosnak tartjuk a határon túli kapcsolatok ápolását is, melyet idén egy galántai látogatás fémjelzett – mondta Budai Hanna. A meghívást az egykori kapuvári atyától, Kovács Páltól kapták. A vegyes kar képviselője tudatta: a külhoni kapcsolatok ápolását évente szeretnék megismételni. Szombat esti koncertjük után karácsony napján a reggeli misén köszöntik az ünnepet a Szent Anna-templomban. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étel- és ruhaosztás Kapuváron

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata helyi szervezete ingyenes étel- és ruhaosztás tart vasárnap a… Tovább olvasom