Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Hatszázalékos temetkezési- és szemétdíjemelés

Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a távhő üzemeltetésére kiírt pályázatról, a városközpont boltosai apedig bérleti díjak tárgyalását várták.
Nagy várakozás előzte meg a kapuvári képviselő-testület hétfői ülését. A városközpont boltosai a bérleti díjak tárgyalását várták, a lakótelepiek pedig a már hosszú ideje húzódó távhőszolgáltatásra kiírt pályázatot figyelték. Első napirendi pontként azonban a város rendőrkapitánya, Kiss Zoltán alezredes beszámolóját hallgatták meg a képviselők.

Kevesebb bűneset

A helyi rendőrség vezetője örömmel számolt be arról, hogy a városban az ismertté vált bűnesetek száma csökkenő tendenciát mutat. Míg 2004-ben 346, addig tavaly 300 bűncselekmény volt a kapuváriak területén. A felderítési mutató is a legjobbak közt van az országban, hetvenöt százalékos eredményességüket még az ülésen megjelent Gorgosilits Fábián is említésre méltónak találta. A megyei kapitányság bűnügyi igazgatója kijelentette: a kapuváriak nem a bűnözés után kullognak, hanem a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. Kiss alezredes azonban felhívta a figyelmet a drog elleni küzdelem fontosságára. Mint elhangzott, Kapuváron a marihuánás cigaretta a jellemző drog, a 14–20 éves korosztály van leginkább kitéve a füves cigi csábításának.
A rendőrök rossz elhelyezési körülményeit a megkezdett új kapitánysági épület vélhetően enyhíteni fogja. – A helyi önkormányzat támogatását a többletszolgálatok finanszírozására fordította a kapuvári kapitányság – tette hozzá Kiss Zoltán alezredes.

Nem fogadták el a távhő emelését

Borsodi Tamás címzetes főjegyző tájékoztatta a városatyákat a választási előkészületekről, majd beszámoló hangzott el a temetkezési szolgáltatások díjainak módosításáról. Az eredendően kért tizenkét százalékos emelést végül hat százalékra módosította a testület. A tervezettnél kevesebbel – hat százalékkal – emelkedett a szemétszállítás díja is. A városi távhőszolgáltatásra kiírandó pályázat kapcsán első körben a jelenlegi szolgáltató díjtétel-módosító javaslatát vetette el a testület. Hámori György képviselő hangsúlyozta: a szolgáltató esetleges váltása előtt nem szabad hődíjat emelni. A szeptemberben lejáró szolgáltatói szerződés miatt tárgyaltak a kiírandó pályázat feltételeiről. Eszerint a következő szolgáltató tizenöt éves szerződést írhat alá az önkormányzattal. Némileg árnyalja a képet, hogy az új fűtő cég csak alig háromszáz lakás fűtését biztosítja, hiszen a nagyobb fizetőket – a városi intézményeket – leválasztják a rendszerről. Ez több képviselő szerint is megkérdőjelezi a távhőszolgáltatás gazdaságosságát, vagy elviselhetetlen szintre emelheti a szolgáltatás díját.

Közbeszerzés és hulladékudvar

A képviselő-testület tárgyalt az idei közbeszerzésekről is. A hat kiírandó pályázatban többek közt a városháza tetőszerkezetére, utak felújítására, a polgármesteri hivatal takarítására és őrzésére versenyeztetik a jelentkezőket. Döntés született a városi hulladékudvar helyéről is, ezt a Pacsirta utca környékén valósítja meg az önkormányzat.
A város tulajdonában lévő üzlethelyiségek lejáró bérleti szerződésének megújítására licitet ír ki a városháza, melynek alapja a jelenlegi bérleti díj lesz. Döntés született a művelődési központ új, egymillió forintos projektorának beszerzéséről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűncselekmény a plakáttépés

A V. számú csornai székhelyű országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság helyt adott… Tovább olvasom