Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Háromcsillagos szállodája lesz Kapuvárnak

Javuló adóbevételekről és turisztikai fejlesztésekről is szó esett a kapuvári testület legutóbbi ülésén. Nyolcvanszobás szállodává fejlesztik a Hany Istók Centrumot.

Borsodi Tamás címzetes főjegyző tájékoztatott az adóbevételek idei alakulásáról. A legmeglepőbb, hogy kedvezően alakultak az iparűzési adóbevételek annak ellenére is, hogy hiányzik a húsgyár évi negyvenmilliója. Örömteli, hogy emelkedik az idegenforgalmi adó befizetése is a városban. Ezen adónem minden forintjához az állam még másfelet tesz hozzá. – Így nem lehet csodálkozni, hogy nagy hangsúlyt fektetünk erre az adónemre, s ezáltal a turisztikai fejlesztésekre is – hangoztatta lapunknak a polgármester. Hámori György kijelentette: a város egészségturisztikai elképzeléseinek egyik alapját jelenti a meglévő, szerény szobakapacitás bővítése.

Hany Istók Centrum: 80 szobával bővítik az épület keleti szárnyát.
Hany Istók Centrum: 80 szobával bővítik az épület keleti szárnyát.

– Ennek egyik állomása lesz a Hany Istók Centrum nyolcvanszobás, háromcsillagos szállodává bővítése, melyre kész tervekkel rendelkezünk – mondta a Kisalföldnek a polgármester. Hozzátette, nagyobb mérvű szobaszámfejlesztés is a tervekben szerepel, amihez a jövő évben kezdődő pályázati időszak lehetőségeit várják.

Szó volt a nemrég megépült kerékpárút védőkorlátjáról is. – Évek óta több fórumon is elhangzott, a városlakók védjék meg az utóbbi időszak beruházásait, ám nem arra gondoltunk, hogy a kerékpárút mintegy hétszáz méternyi védőláncát elvigyék haza és ott védjék meg – mondta a város vezetője. A lopás miatt rendőrségi feljelentést tett a városháza.
A képviselők döntöttek arról is, hogy nem támogatják a soproni hulladékkezelő cég azon tervét, hogy megszüntetik a hatvanliteres gyűjtőedény szállítását. Az intézkedés csak Kapuváron 1200 lakót érintene, köztük sok időst és egyedülállót.

Ugyancsak a testület szavazott arról, hogy az Arany János utcai bölcsőde felújítása miatt a lakótelepi helyettesítő telephely működését március végéig meghosszabbítják.

Döntés született több helyi civil szervezet támogatásáról, így a Hajnalcsillag Dalkör, a Junior Mozgásstúdió, a Vöröskereszt helyi szervezete és a Castrum SC is önkormányzati forrásokhoz juthat. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségmegoldás a hó eltakarítására

Szükségmegoldásként a Csukás-iskola tangazdaságának gépei, illetve munkatársai takarítják majd a havat Csorna útjain. Decemberig szól a megállapodás. Tovább olvasom