Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Harmadszor báloztak a rábaközi lovasok

Nagy érdeklődés mellett ünnepelte tavalyi évét a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület. A harmadik rábaközi lovasbálon az évértékelés mellett jótékony akciót is indítottak a lovasok egy farádi fiú megsegítésére.

˝Célunk továbbra is a lovassport megismertetése, a lovashagyományok ápolása és a Hanság turisztikájának fellendítése" – kezdte tavalyi évük értékelését Axnix Imre, a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület titkára. A napjainkban 46 tagot számláló kapuvári lovasklub a város egyik legjelentősebb civil szervezetévé nőtte ki magát. A hét végén – a Junior Mozgásstúdió közreműködésével – tartották immár hagyománnyá váló rábaközi lovasbáljukat, ahol a helyiek mellett csornai, farádi, babóti, fertődi, kisfaludi, mihályi, szili, szilsárkányi és többek közt maglócai lovasok is megjelentek. A bál a Rábaköz egyik legnagyobb farsangi rendezvénye, jellemzően a szervezőknek több jelentkezőt is el kellett utasítani a helyhiány miatt.

Szent Anna-napi lovasnapok: A Rábaköz egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye Kapuváron.
Szent Anna-napi lovasnapok: A Rábaköz egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye Kapuváron.

A rendezvényt kihasználva a megyei közgyűlés által Bauer Rudolf-díjjal kitüntetett Axnix Imre az elmúlt évet is értékelte lapunknak. Mint mondta, a kapuvári lovasok közel negyven rendezvényen vettek részt szerte a Rábaközben és az ország számos vidékén. – A legnagyobb visszhangot a tavalyi évben Kiss M. Vencel tagunk Boszorka nevű lovával értük el, akinek nyergében Gazdag Daniella megnyerte a Nemzeti Vágta soproni előfutamát – beszélt az egyesületi sikerekről Axnix Imre. Büszkén mesélte, hogy a báró Berg Gusztáv nyomdokain létrehozott kapuvári lovas bandérium többek közt Bécsben is öregbítette a város és a Rábaköz jó hírét. – Ha már a múlt év felidézésénél tartunk, nem lehet kihagyni a 2012-es díjazottjainkat sem, a legjobb fogathajtó Dornig Tibor, a legjobb férfi hátaslovas Kiss M. Vencel lett, a nőknél Szele Judit kapott különdíjat, a fogatok közül Cserpes Géza lett a tavalyi év legjobbja, a Henye József-különdíjat pedig ifjabb Horváth József kapta – tudatta Axnix Imre.

A lovasegyesület titkára kiemelte, a Kapuvár jótevőjének is nevezett báró Berg Gusztáv emlékét az évente megrendezett Szent Anna-napi lovasnapokon is ápolják, a tavalyi évben egy kiállítást rendezett az egyesület, melyre báró Berg Glória is hivatalos volt. A báró dédunokája egy díjat is átadott Lengyel Ferencnek, az egyesület oszlopos tagjának.

A rábaközi lovasok a bál alatt sem feledkeztek meg tagjaikról, szimpatizánsaikról. Ahogy lapunkban is megírtuk, a komoly lovashagyományokkal rendelkező Farádon egy tizenöt éves helyi fiú és családja küzd a fiú betegségével és a gyógyítás anyagi nehézségeivel.

Akkor a farádiak és a Kisalföld segítségével számos rábaközi magánszemély és civil szervezet (többek közt a Kapuvári Bográcsos Egyesület is) megmozdult a fiú gyógyítása érdekében. A harmadik rábaközi lovasbálon a vendégek is hozzájárultak adományaikkal a farádi fiú gyógyításához, a segítséget a hét első felében juttatják el a farádi Tóth Csabához és családjához.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állások Rábaközben

A kapuvári és csornai kirendeltségek állásajánlatai. Tovább olvasom