Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Hajtóvadászatot indítottak ellenünk

Áder János szerint a Medgyessy-kormány hajtóvadászatot indított politikai ellenfelei ellen. Csorna országgyűlési képviselője, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Kisalföldnek arról is beszélt, hogy a kormány jövőre 400 milliárdos privatizációt tervez.
Áder János
– Egyesek szerint válságban van a Fidesz, sőt, hatalmi harc dúl a vezetők között. Némelyek pedig tudni vélik, hogy az ön kapcsolata sem a régi már Orbán Viktorral. Vannak-e személyi ellentétek a pártjában?
– Éhes disznó makkal álmodik – tartja a mondás. – Politikai ellenfeleink és a baloldali média gyártja ezeket a híreket, amelyeknek semmilyen valóságalapjuk sincs – cáfolt Áder János.

– Naponta hallani arról, hogy az előző kormány idején milliárdok tűntek el. Az Országimázs Központ, a Millenáris Kht., a Defend és a volt Ifjúsági és Sportminisztérium szerepel a bűnügyi krónikákban. Mi történt az elmúlt négy évben?

Rágalmak és vaklárma

– Semmi rendkívüli. Az elmúlt félévben történnek a rendkívüli dolgok. Rendkívüli az, hogy a Medgyessy-kormány hajtóvadászatot indított az MSZP politikai ellenfelei ellen – mondta el Áder János. – Eközben súlyos törvénysértéseket követ el a rendőrség, amely csakúgy, mint az adóhatóság, politikai megrendelésre dolgozik. Az ügyészség többször figyelmeztette már a rendőrséget, hogy törvénytelen eszközökkel ne folytasson eljárást, ám figyelmen kívül hagyták ezeket az intéseket. Ugyanakkor az igazságszolgáltatás malmai ha lassan is, de őrölnek, s mára kiderült, hogy a korábban nagy dérrel-dúrral bejelentett úgymond „leleplezések" vaklármának bizonyultak.

– Négy évig hallhattuk, hogy az APEH korábbi elnöke adatokat törölt az adóhatóság számítógépes nyilvántartási rendszeréből. Az új APEH-elnök négy vizsgálatot folytatott le, majd megállapították, hogy az úgynevezett „hosszú bájtok éjszakája" csak MSZP-s és SZDSZ-es politikusok fantáziájában létezik. Keller László folyamatosan azt kiabálta, hogy súlyos visszaélések történtek az autópálya-építéseknél. Tett is feljelentést az M3-as és az M30-as építése kapcsán. A Borsod Megyei Ügyészség lefolytatta a vizsgálatot és megtagadta a nyomozást, mert teljes mértékben hiányoztak a ténybeli alapok a büntetőeljárás elrendeléséhez. Erről egy népi bölcsesség jut az ember eszébe: a hazugság kétszer körbeéri a Földet, míg az igazság a cipőfűzőjét köti. Jól látható, hogy a Medgyessy-kormány ezzel a politikájával el akarja terelni a figyelmet a jövő évi költségvetés megszorításairól, választási ígéreteik be nem tartásáról, s arról, hogy jövőre négyszázmilliárd forintos állami vagyont kívánnak privatizálni.

Önkormányzati fedezet

– Az ellenzék a jövő évi büdzsét nadrágszíj-költségvetésnek, a megszorítások költségvetésének nevezi, ugyanakkor a kormányoldaliak takarékos büdzséről beszélnek. Mire számíthatunk 2003-ban?

– A költségvetés tervezete kapcsán már a kormánypárti politikusok is belátják, hogy megbukott ez az előterjesztés. Maga László Csaba ismerte el, hogy az önkormányzatok számára a szükséges forrásokat nem biztosítja a büdzsé. A kormány szeptemberben átlagosan ötven százalékkal megemelte a pedagógusok és az egészségügyiek bérét. Most viszont kiderült, hogy jövőre nem akarja odaadni az önkormányzatoknak erre a fedezetet. Pontosan ötven százalékot kellene a kormánynak átadnia, de ehelyett csak harmincat adnak, tehát húsz százalék hiányzik. A szocialisták szlogenje az volt, hogy több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak. Ezzel szemben a feladatokhoz kevesebb pénzt kapnak a helyhatóságok. Bár néhány forrással bővül ugyan a bevételi oldal, de amit az egyik kezével ad, a másikkal vissza is veszi a kormány, sőt, többet is. A minimálbér jövőre egyetlen fillérrel sem emelkedik, miközben Medgyessy Péter azt ígérte, hogy minden kereső rétegnek növekszik a jövedelme. A közalkalmazottak bére nem emelkedik, hisz 2003 decemberében ugyanannyit fognak keresni, mint az idén. A versenyszférában háromszázalékos bruttó béremelést javasol a kormány, miközben az inflációt négy és fél százalékra tervezi.

Inflációs többletbevételek

– Most már egyre több hír jelenik meg arról, hogy jobb lenne, ha az infláció magasabb, öt-hat százalék lenne, mert ezáltal az államnak többletbevételei lennének. Sajnos az elmúlt négy hónapban folyamatosan nőtt az infláció. A miniszterelnök 300 ezer új munkahelyet is ígért, ehhez képest 15 ezerrel nőtt nem a munkahelyek, hanem a munkanélküliek száma. A nyugdíjasok nem egy plusz havi, hanem csak egy plusz heti nyugdíjat kapnak jövőre. Az összes óvodás, bölcsődés helyett – bár Medgyessy Péter ezt ígérte – csak a legrászorultabbak kapnak ingyenes étkeztetést. Minden általános iskolásnak ingyenes tankönyvet ígért a kormányfő, de közülük is csak a legrászorultabbak, és azok is csak fokozatosan kapnak ingyenkönyvet.

– Végül engedjen meg egy kérdést szülővárosa kapcsán. Miként értékeli a csornai választási eredményt?

– Mint ismert, Csornán a hivatalban levő polgármesternek szavaztak bizalmat. Majd meglátjuk, hogy az elmúlt nyolc év meg nem valósult választási ígéreteit a harmadik ciklusban valóra tudja-e váltani.

 „ Keller László rágalmairól nap nap után derül ki, hogy azok minden alapot nélkülöztek. Az ISM közbeszerzési eljárásait az Állami Számvevőszék vizsgálta meg és mindent a legnagyobb rendben talált."

Áder János


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maszek vetést szánt ki a téesz traktora

Bősárkányban még mindig nincs béke és megegyezés földügyben. A szövetkezet és a gazdák továbbra is… Tovább olvasom