Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Gyógyvíz a kádban

A kapuvári termálfürdő mögötti lakópark és rekreációs központ építését már megkezdte a RAS Kft. A fürdőépületre a Regionális Fejlesztési Alap 30 millió forintos támogatását nyerték el.
illusztráció
Az évek óta vajúdó termálfejlesztés elindulni látszik Kapuváron. A program gazdája az azóta átalakult RAS Kft., amely saját és pályázati pénzekből valósítja meg a nagyszabású tervet.
A területen huszonegy lakótömböt és egy rekreációs épületet emelnek, melybe különféle gyógyászati és relaxációs szolgáltatásokat terveznek. Az első ütemben átadott lakások ez év novemberére készülnek el. A cég tervei szerint a jövendő tulajdonosoktól vissza is bérlik ezeket a lakásokat, hogy az itt gyógyulni vágyó turistáknak szálláslehetőséget biztosítsanak.

További részleteket a tervekről Csőrés Balázs ügyvezető igazgatótól tudtunk meg:
– A beruházás lényege, hogy a fürdő ne csak idényjelleggel működjön, megteremtve az idegenforgalom növekedésének lehetőségét is.
„ Már régóta tudjuk, hogy a kapuvári termálvíz elismert gyógyvíz. Ennek kihasználására kezdtük meg a terület fejlesztését."
– Az itt épülő lakások tervezésénél gondoltunk különleges szolgáltatásokra is. A lakásokba egyedülálló módon bevezetjük a termálvizet is, tehát az itt lakók akár a saját fürdőkádjukban élvezhetik a gyógyvíz értékeit – említette meg az ügyvezető igazgató.
A lakópark elkészülte után képződő nyereséget a cég a fürdő további fejlesztésére fordítja, de felmerült az a lehetőség is, hogy a komplexum mellé egy éttermet is építenek. A terv előkészítése már két-három éve folyik, a kivitelező cégek változása miatt azonban csak mostanában tudták elkezdeni az építkezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mariska néni, a fáradhatatlan templomanya

Az elmúlt hét végén szentelték fel Markotabödögén a község 250 éves, felújított templomát. A… Tovább olvasom