Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Fool Moon - Kapuvári énekessel A Dal 3. elődöntőjében

A Fool Moon It Can’t Be Over című száma is versenyben lesz A Dal harmadik elődöntőjében. A vokálegyüttes kapuvári tagja, Mészáros Tamás mesélt arról, miként készülnek a szombati adásra.

A Fool Moon a pop-acappella képviselője, így daluk meglehetősen eltér az elődöntős mezőny többi szerzeményétől. Mivel a műfaj csak énekes szólamokra épül, az együttes tagjai nem használnak semmilyen hangszert, vagy zenei alapot. Ám így is számtalan speciális effektussal élnek majd: a testdobolástól a beatbox-ig.


- Az It Can’t Be Over kifejezetten az Eurovízióra íródott. Műfaja Magyarországon még kevéssé elterjedt, de a határon túl annál népszerűbb. Tíz éve koncertezünk rendszeresen a világ számos országában, Ázsiában és Európában, legutóbb például Németországban énekeltünk – mondta a kisalfold.hu-nak Mészáros Tamás, hozzátéve: - Ha sikerrel vennénk a hazai dalválogató fordulóit, elég komoly esélyekkel indulnánk Dániában a külföldi ismertség révén.

- A szombati elődöntőre sokat próbáltunk, és koreográfiával is készülünk. Ami a produkció vizuális hátterét illeti, a LED-falon látványos elemekre lehet számítani, minden részletre nagyon odafigyelünk – mesélte a kapuvári énekes.

A Fool Moon tagjai -balról jobbra: Molnár Gábor, Mészáros Tamás, Wodala Barnabás, Németh Miklós, Rácz Gergő
A Fool Moon tagjai -balról jobbra: Molnár Gábor, Mészáros Tamás, Wodala Barnabás, Németh Miklós, Rácz Gergő


Az It Can’t Be Over című dalt Bella Máté és a 2004 óta a Fool Moon tagjaként éneklő Rácz Gergő írta és hangszerelte, a szöveg Galambos Attila és Szente Vajk munkája. Az együttes február 8-án lép színpadra A Dalban.
Tamás zenei képzése az általános iskolai kórussal kezdődött, majd a Kapuvári Haydn Vegyeskarral folytatódott – Elég későn döntöttem el, hogy komolyan foglalkozzam az énektanulással. A kapuvári zeneiskolába 18 évesen kezdtem járni, beültem a tizenegy-tizenkét évesek közé. Kötelező volt a szolfézs, emlékszem, volt, hogy a szomszédomról lestem a hangjegyeket – idézte fel nevetve Mészáros Tamás. Az énekes a csornai középiskolai évek után egyre távolabb került otthonról, jelenleg Budapest, Szeged és Székesfehérvár között ingázik. A Fool Moon mellett a Spencer Hill Magic Band szólóénekese, de rendezvényzenekarban is játszik, és jazz-ének tanár a Fejér megyei városban.

A Dal középdöntőibe a megyei énekesek, előadók közül már továbbjutott a soproni Batta Zsuzsanna, azaz ˝Marge˝, a szintén soproni Muzikfabrik,  a győri Dallos-Nyers Boglárka ˝Bogi˝, és Polyák Lilla.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel dobták be az ablakot - Családi házból loptak Kónyban

A rendőrök elfogták azon két 15 és 16 éves elkövetőket, akiket azzal gyanúsítanak, hogy betörtek egy… Tovább olvasom