Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Fiatalos lendület Rábcakapin

Rábcakapi fiatalok igyekeznek „feldobni" a község közéletét.


Azt szeretnék, ha kortársaik nem vágyódnának el a faluból és lenne jövője a kis tóközi településnek. Közben a polgármester figyelmezteti őket: a községi kassza nem feneketlen.

Rábcakapi ma már a világhálón is megtalálható, a www.rabcakapi.hu honlapcímen. Készítője, Németh Dávid úgy véli: sikeres a kezdeményezés.

– Szeretnénk tudatni mindenkivel, hogy mi itt százhetvenen, a Hanság szélén élünk és dolgozunk közös jövőnkért – fogalmazott Németh Dávid, aki önkormányzati képviselő is.

– Azt tapasztaljuk, virtuálisan az elszármazottak is hazalátogatnak. Július negyedikén falunap lesz, amire sztárvendéget hívtunk, tombolasorsolást szerveztünk és focitornát. Támogatókat kutattunk fel, így csökkenteni tudtuk a kiadásokat.

Németh Dávid és Szabó László, a fiatal képviselők, illetve Németh Ottó polgármester.
Németh Dávid és Szabó László, a fiatal képviselők, illetve Németh Ottó polgármester.


Németh Ottó polgármester örül, hogy segítségei akadtak.
– Valóban fiatalodott a képviselő-testület. A fiatalemberek azonnal felvették a munkát, lendületet hoztak a közéletbe. Elsősorban a rendezvények szervezését segítik. Örülök neki, hogy így állnak hozzá a képviselői feladatokhoz, de azért gyakran kell hangsúlyoznom, hogy az önkormányzatnak nem csak a rendezvények szervezése a feladata. Nyújtózkodni pedig csak addig tudunk, ameddig a takaró engedi. A pénzünket próbáljuk tartalékolni, elsősorban pályázati önrészekre. Sajnos egyre kevesebb az olyan kiírás, ami nekünk megfelelne. A közelmúltban belterületi utak felújítására nyújtottuk be igényünket, illetve Cakóházával közösen új falubuszt szeretnénk vásárolni – fejtette ki Németh Ottó.
Németh Dávid elmondta még: „Beszéltünk már arról is, hogy közösségi munkát szervezünk. Szeretnénk bevonni a fiatalokat környezetünk rendben tartásába. Több környékbeli községben ez működik, remélem, hogy nálunk is beválik az ötlet" – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a feladatuk

A Vilmos Park kft. feladatai közé tartozik a város parkjainak, zöldterületeinek gondozása. Tovább olvasom