Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Felújításokra pályáznak az önkormányzatok

Kapuvár–Csorna - Út- és intézményi felújításokra pályázik Kapuvár és Csorna önkormányzata. Kapuváron a Sport utca harminchárommilliós felújítása, Csornán a Széchenyiiskola több mint négyszázmilliós rekonstrukciója áll a pályázható támogatások előterében.

Kapuvár és Csorna önkormányzatainak képviselő-testülete tegnap délután tartotta rendes ülését. Mindkét kisváros testületi ülésén beszámolók hangzottak el önkormányzati cégek és vállalkozások működéséről. Kapuváron többek közt a Családsegítő Intézet, a Támogató Szolgálat és a ˝Közbiztonságunkért˝ Közalapítvány képviselőinek beszámolóit fogadta el a plénum. Emellett – feladata megvalósulása után – megszüntették a Kapuvár–Garta Orvosi Rendelő Építéséért Közalapítványt. A testület elfogadta azt az indítványt, miszerint belterületi utak felújítására pályázik a városháza. Szó volt a Széchenyi utca végének rekonstrukciójáról, ám ennek több mint hatvanmilliós költségét más pályázatból szerzi be a városháza. Most a Sport utca közel harmincnégymilliós felújítására pályáznak, melynek tízmilliós támogatásához huszonhárommilliót tenne az önkormányzat. Az ülésen döntöttek a gimnázium osztálylétszámának emeléséről is.

Csornán is a pályázatok, a felújítások vitték a prímet.

Az önkormányzat közbeszerzési tervének módosítása során a Széchenyi négyszáztízmilliós felújítására, az öregek otthonának költöztetésére, a kórházi gyógyszerbeszerzésre és a Csukás-iskola gépbeszerzésére írnak ki közbeszerzési pályázatokat.

A csornai Margit Kórház igazgatói állásának betöltésére kiírt pályázat – jelentkező híján – eredménytelen lett, a testület új pályázatot ír ki. A képviselők határoztak arról is, hogy új védőnői státust hoznak létre a városban, ennek anyagi hátterét biztosítják, az állás betöltéséről később határoznak.

Megszavazták a helyi ˝Egészségház˝ beruházásához szükséges további anyagi források biztosítását. Utóbbi témára lapunk későbbi számában visszatérünk.

Olvasóink írták

  • 2. Reális 2009. május 31. 12:42
    „A sok fideszes szobor árából már rég meg lehetett volna csinálni a Sport utcát!Meg a fúvószenekarra szórt pénzekből a Bercsényi utcát sokkal előbb!”
  • 1. BachelorA 2009. május 26. 16:23
    „Hál istennek, a Széchenyi utca is napirendre került. Nagy kő esett le szivemről, mégnagyobb, ha majd el is készül...
    Ha már Széchenyi utca: akkor az artézi kutat is rendbe kellene tenni (Széchenyi utca - Ady utca), egy kis szinfoltot alkotva az elhanyagolt környéken. Most csak a szomszéd úr szórja a kútba a virágföldet, -maradékot, de ahogy ismerem, lehetne ő gondnoka is a megújult kútnak, (hisz mindent szemmel tart a redőny mögül), sőt, szerintem a lakosok is beszállnának a helyrehozatalba. Adjuk meg nekik a lehetőséget!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitnyéd-Csermajor

Az Ujhelyi Imre Élelmiszer-ipari Középiskola technikustanulói az idei tanévben is szép eredményt… Tovább olvasom