Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Felmérik az igényeket

Tárnokréti - A helyiek igényének felmérésével kezdődött meg a faluban a csatornaprogram.

A községben élők több mint ötven százaléka jelezte már, hogy rákötne a rendszerre. A településvezetők abban bíznak, hogy mire a tényleges munkára kerül sor, meglesz a hetven százalék is. Természetesen pályázati támogatást szeretne nyerni az önkormányzat a kivitelezéshez, az önerőt a lakossági befizetések jelentenék. Egyelőre még nem választották ki, milyen rendszerű hálózatot és tisztítót építenek, szakemberek segítségével keresik a legjobb megoldást. Szó van önálló tisztító létrehozásáról is. Az ˝ügy˝ már annyira van, hogy rövidesen megalakítják a beruházást levezénylő víziközmű-társulást is Tárnokrétiben.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2009. december 08. 12:15
  „Mit gondolnak a kedves olvasó társaim miért nincs az önkormányzatok felett törvényességi ellenőrzés? A spekulánsok szinte hűbéri kasztrendszer alakítottak ki. Adtak törvényerejű rendeletgyártási hatalmat a hozzá vajmi kevésbé értőknek? Így szinte kötelező a spekulánsok ötleteinek a végrehajtatása! Igaz a politikai ellenzéknek is így juthat valami hatalom a nép nyúzása közben!”
 • 3. janika 2009. december 08. 09:45
  „Természetesn nem egyformák az önkormányzatok összetétele.Voltak, vannak és lesznek is olyan emberek, akik a megválasztásuk után nem sokat törődnek a választóik érdekeivel. Ép úgy mint a kormányokban is vannak ilyenek.
  Aki nyitott szemmel jár ebben az országban annak meg már nem is feltűnő, hogy hogyan tűnik el a lakosságtól lenyúlt pénz zöme.
  A tárnokréti eseményekhez, is csupán azért írtam meg a megtörténteket, hogy tanuljanak belőle ép, úgy mint a többi rábaközi falvak lakói.”
 • 2. tárnokréti 2009. december 07. 20:20
  „Kedves Janika!
  Ha figyelmesebben olvastad volna el a cikket, akkor tudnád, hogy még nem született döntés, szakemberek bevonásával keressük a falu számára legkedvezőbb megoldást.
  Azt végképpen nem értem, hogy kik és milyen pénzzel léphetnek meg?
  Ha érdekelt vagy a dologban konkrét felvilágosításért fordujl bizalommal az Önkormányzathoz!”
 • 1. janika 2009. december 05. 17:36
  „Vajon itt is a búvárszivattyús rendszert sózzák rá a lakósságra! nem elég a drága szennyvíz díj költség még az áramot is alakossággal fizettetik meg a szivattyújuk üzemeltetéséhez! Arról nem is beszélve, hogy a szolgáltató tulajdonába kerül a lakosság által befizette önrész és az állami tulajdon rész utána meg akkor értékesítik amikor akarják! A pénzel meg bármikor megléphetnek és vagy lesz tisztító vagy nem, de felelős meg főleg nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János vendégei

Olvasói SMS - ˝Ki fizette a brüsszeli üdülést a nyertes képviselő ajánlószelvénygyűjtőinek? Tán csak… Tovább olvasom