Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Félidei faluszámvetések

A választási ciklus felénél arról érdeklődtünk néhány rábaközi település polgármesterétől.
A választási ciklus felénél arról érdeklődtünk néhány rábaközi település polgármesterétől, hogy milyen feladatot sikerült megvalósítaniuk az elmúlt két évben, mi maradt el és mit terveznek a második félidőre. Az kiderült a beszélgetések során, a jövőbeni fejlesztések megvalósítását nagyban befolyásolja, hogy sikeresek lesznek-e a pályázatok.

Póczik András, Páli: – Felújítottuk a kultúrházat, valamint belülről a polgármesteri hivatalt és az orvosi rendelőt, befejeződött a templom rekonstrukciója, bővítettük a közvilágítást. Folyamatban van a település rendezési tervének elkészítése. Nem sikerült megszervezni a falugondnoki szolgálatot, de erről továbbra sem mondunk le. Tervezzük a polgármesteri hivatal külső felújítását, továbbá a Petőfi és a Kossuth utcában járda építését, a temetői út meghosszabbítását.

Zöld Péter, Szilsárkány: – Ideiglenesen rendbe tettük a Kossuth és a Rákóczi utca burkolatát, és felújítottunk egy 212 méteres útszakaszt. Korszerűsítettük a közvilágítást és a középületek világítását. Elkészült a község címere és zászlója, valamint hulladékgazdálkodási terve. Felújítottuk az orvosi lakást és létrehoztunk egy négyes körjegyzőséget. A helyi rendezvényeket megtartottuk, pozitívumnak tartjuk, hogy intézményeinket sikerült megőriznünk. A csatornázásról nem tettünk le, tervezzük a temető rendezését, javítani akarjuk a faluképet. A Kis Ferenc-emlékház megóvása érdekében is többet kívánunk tenni.

Nagy László, Szárföld: – Korszerűsítettük az intézmények fűtését, járda- és útfelújítást végeztünk, kicseréltettük az iskola tetőszerkezetét, külsőleg tataroztuk az épületet. Felújítottuk a polgármesteri hivatalt, belülről a sportöltözőt, a temetőben a ravatalozót, a sírkert előtt parkolót alakítottunk ki. Tervezzük a kultúrház felújítását, egy látványtó elkészítését, új utca nyitását, házhelyek kialakítását fiatalok részére és járdák felújítását.

Herczeg Tihamér, Barbacs: – Biztosítottuk az intézmények zavartalan működését, gazdaságossági szempontok alapján körjegyzőséget hoztunk létre. A járdák, utak felújítását részben sikerült elvégezni. Korszerűsítettük a közvilágítást, kívülről felújítottuk a polgármesteri hivatalt és az iskola tetőzetét.

A kábeltelevíziós rendszert nem tudtuk kiépíteni, a csatornázás is várat magára, ugyanígy a polgárőrszervezet létrehozása és az önkéntes tűzoltóság újjászervezése. Ezek a jövőbeni feladataink, miként az is, hogy a fiatalok részére építési telkeket alakítsunk ki.

Vadosné Varga Katalin, Egyed: – Elkészült az új játszótér a faluban, átadtuk az új sportpályát és az öltözőépületet, megtörtént a közvilágítás korszerűsítése. Készül a rendezési terv, hamarosan átadjuk az új buszvárót. Az utakon csak murvázással tudtunk valamelyest javítani, intézményeink működnek. A következő két év kiemelt feladata lesz az út- és járdaépítés, és nem mondtunk le a kábeltévéről sem.

Takács Csaba, Bágyogszovát: – Befejeztük a gondozási központ bővítését és a szennyvízberuházást. Mintegy ezerötszáz méteres járdát és ötszáz méternyi vízelvezető árkot építettünk. Korszerűsítettük a közvilágítást, a leendő új utcában pedig elkészült a hálózat. A bágyogi településrész temetőjéhez vezető utat felújítottuk és parkolót alakítottunk ki. Megújult a sportöltöző, a belterületi utak egy részén kátyúzást végeztünk. A külterületi utakon viszont a földtulajdonosok és egy helyi vállalkozó segítségével jelentős felújítást hajtottunk végre. Terveinkben szerepel a művelődési ház részleges felújítása, a polgármesteri hivatal akadálymentesítése, játszótér kialakítása, az iskolai radiátorok cseréje, a falukép javítása.

Pap Lajosné, Mihályi: – Korszerűsítettük az intézmények világítását, gazdaságossági szempontoktól vezérelve Kisfaluddal iskolatársulatot alakítottunk. Rendbe tettük, térburkolattal láttuk el a faluközpontot, járdaszakaszokat újítottunk fel. Az utakat lehetőségeinkhez mérten karbantartottuk, teleházat hoztunk létre. Az intézmények felújítását nem tudtuk elvégezni, erre a jövőben kerülhet sor.

Ugyanezekben az épületekben az akadálymentesítés is feladat. A temetőnél parkoló kialakítását tervezzük, szeretnénk rendbe tenni a kerítést, felújítjuk a sportöltözőt. Sétányok kialakításával folytatni kívánjuk a falukép javítását, tekintettel a kastélyturizmusra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi találkozó Kapuváron

 

Tovább olvasom