Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Felavatták az Árpád-kertet

Ünnepi istentisztelettel köszöntötték Beledben a kétszáz éves evangélikus templomot.
– Szent István ünnepén a beledi evangélikus templom felszentelésének kétszázadik évfordulóját ünnepeljük – kezdte az eseményt Béres László, a helyi evangélikus gyülekezet lelkésze. Az ünnepi istentiszteleten Ittzés János püspök hirdette az igét mind a helyi evangélikus közösségnek, mind a Beledből elszármazottaknak, akiket szintén meghívtak a neves évfordulóra.

– Azokat a lelkészeket is elhívtuk most Beledbe, akik gyülekezetünkből származtak el az idők során az ország többi részébe – mondta Béres László. Hozzátette, az évfordulóra az elmúlt évben az 1806-ban felszentelt templom külső részét, idén pedig a belsejét újították fel.

– Nyomot hagyunk a nagyközség életében azzal is, ha elültetünk egy fát – kezdte Tompáné Balogh Mária polgármester az augusztus huszadikai ünnepségek keretében átadott Árpád-kert avatóján. A helybéliek több mondát és történetet őriznek a kert 1896-os alapításáról (Kisalföld, 2005. április 29.). Eleink már akkor is nyolc fa ültetésével emlékeztek meg Árpádról és a hét vezérről. – Több évig gondozták, majd elhanyagolt lett a terület – mondta Beled polgármestere, aki hozzátette, a régi, néhol tönkrement fák helyére újakat ültettek és elhelyezték mindegyik mellett a kert névadójának, valamint a hét vezérnek az emléktábláját. – A park jelentsen felüdülést a pihenni vágyóknak, a szemben lévő kétszáz éves templom pedig adjon lelki feltöltődést a beledieknek – zárta avatóbeszédét Tompáné Balogh Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évig ismerkednek a renddel

Két fiatalember öltötte magára kedden este a premontrei rend fehér ruháját és kezdték meg az egy… Tovább olvasom