Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Fejlesztés: buszvárók, -öblök és -fordulók épültek

A napokban zárult a Rábaköz tizenkét településének kétszázmillió forintos közlekedésfejlesztési beruházása.

A minap hivatalosan is lezárult a Rábaköz tömegközlekedés-fejlesztési programja. A Kapuvár vezetésével megvalósult, közel kétszázmillió forintos vissza nem térítendő állami támogatású munkálatok keretében a térség tizenkét településén buszvárókat, -öblöket és megállóhelyeket építettek. Kapuváron a végállomásra vezető utcát is felújították.

A pályázat két évvel ezelőtt indult, de első körben – forráshiány miatt – tartalék pályára állította a szakminisztérium, ám később a kormány támogatandónak ítélte a rábaköziek terveit. A tényleges munka 2013 őszén kezdődött és napjainkra mind a tizenkét településen be is fejeződött.

A szárföldiek is élvezhetik a közlekedésfejlesztés előnyeit. Sárvári Jánosné (balról) és Kovács Erzsébet hetente három-négy alkalommal ülnek buszra.
A szárföldiek is élvezhetik a közlekedésfejlesztés előnyeit. Sárvári Jánosné (balról) és Kovács Erzsébet hetente három-négy alkalommal ülnek buszra.


Lapunk több rábaközi községben is érdeklődött: a visszhang általában jó. Akadt azonban olyan vélemény is, hogy más fejlesztés indokoltabb lett volna, mint például a járdaépítések. Elismerően nyilatkoztak viszont a szárföldi utazók. Sárvári Jánosné és Kovács Erzsébet elmondták: hetente három-négy alkalommal ülnek buszra. Nekik egy új megálló igencsak fontos.

– Ingyenesen utazva sokszor, szinte „éjjel-nappal" ülünk buszra, télen is. Így nem mindegy, milyen körülmények között várjuk a járműveket – mondta Sárváriné, aki annyit még megjegyzett, lapunkban is figyelemmel kísérte az építkezésről készült beszámolókat. A községben 6 millió forint volt a beruházás értéke.

Acsalagon két helyen is folytak munkák, 19 millió forintért. Bősárkányban hiánypótlóként buszforduló épült, melyre 25 millió került a pályázatból. Mihályiban a faluközponti buszváró újult meg. Beledben például két helyszínen 22 millió forintot költöttek a közlekedésfejlesztésre. Kapuváron egy régi terv valósult meg azzal, hogy a buszvégállomásra vezető Sport utcát is felújították. 39 millió forint jutott a pályázatból a városra.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bográcsosok győztes ételei

Fertődre, egy jótékonysági célból rendezett főzőversenyre hívták a minap a Kapuvári Bográcsos… Tovább olvasom