Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Farönk a vasúti pályán

Vasárnap este ismeretlen tettesek egy farönköt tettek a Szombathely–Hegyeshalom vasútvonal csornai szakaszán, a Dózsa György utca végénél a sínre. A felelőtlenség akár tragédiát is okozhatott volna.
Vizsgálat: Dömötör György főtörzszászlós a bűnjellel, amelyet feltehetően a felelőtlen elkövetők titokban figyeltek.
Csaknem tragikus balesetet okoztak azok az egyelőre ismeretlen személyek, akik vasárnap egy hetven centiméter hosszú és huszonkét centiméter átmérőjű farönköt helyeztek Csornán, a Dózsa György utca végén a vasúti pályára. Az akadályon késő este a Hegyeshalom felé haladó motorvonat akadt fenn, és rongálódott meg, szerencsére személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár jelentős, több százezer forintra tehető.

Téglával is próbálkoztak

Miként a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai megállapították, az elkövetők téglával is próbáltak akadályt állítani, ám azt az arra járó vonat szétzúzta. Vélhetően ezután, a sínektől mintegy negyven méterre lévő farakásból választottak ki egy darabot és helyezték a pályára.

Lehet, hogy figyeltek

A rendőrök szerint az sem kizárt, hogy a tettesek a közeli bokrokban figyelték cselekedetük hatását és csak akkor lepődtek meg, amikor a motorvonat hatalmas robaj kíséretében a nyílt pályán megállt.
Természetesen a rendőrség folytatja a vizsgálatot, hisz az ügy túlnőtt a gyerekes csínytevésen és sokkal komolyabb annál, hogy csak úgy ad acta lezárják. Széles László őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta, nagy erőkkel keresik az elkövetőket, akik ellen a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indítanak eljárást, amely három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

A rendőrség kéri, hogy aki bármit tud az esettel kapcsolatban, jelentkezzen a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán személyesen, vagy a 96/262-146-os telefonon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos utcafesztivál

Harmadszor rendeztek utcafesztivált és kirakodóvásárt Csorna központjában az elmúlt hétvégén.… Tovább olvasom