Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Exhumált rábacsanaki kutyák

Exhumálták az elmúlt héten Rábacsanakon elhullott kutyákat. A csornai rendőrök rongálás gyanújával indítottak eljárást, arra a kérdésre keresik a választ, hogy valóban megmérgezték-e az állatokat.

A Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya rongálás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rábacsanaki kutyaelhullás ügyében. Amint arról korábban beszámoltunk, egy éjszaka négy házőrző pusztult el a faluban, gazdáik mérgezésre gyanakodnak. A csornai rendőrök cikkünk nyomán indítottak eljárást, első lépésként a közben már elásott tetemeket tegnap exhumálták.

A rendőrök péntek reggel az egyik károsult gazda, Pozsgai György útmutatásával keresték fel az úgynevezett Linkó-csatornát a rábacsanaki határban, ahol a férfi kétéves dobermanját elásta. A tetem, annak ellenére, hogy zsákban földelték el, erősen bomlásnak indult. A mintát dr. Olgyay László állatorvos vette, miközben azt magyarázta, hogy szervi elváltozást ebben az állapotban már nem lehet megállapítani. Pozsgai
György pedig – mialatt folyt a „boncolás" – azt ecsetelte, hogy nem a kutya vagy jószág értéke miatt kérte az ügy kivizsgálását, hanem azért, mert sokkal nagyobb tragédiától tart.

– Először a kutyákat, aztán a disznókat mérgezik? – tette fel a kérdést. – Többször is elmondtam már, mi van, ha a gyerekek találják meg a mérgezett ételt, pedig akkor már késő lesz, a tragédiát csak így tudjuk megelőzni, ha előre gondolkodunk.
Amikor a mintavétel befejeződött, a kutya belső részei zsákba, az pedig a rendőrautóba került. A helyszínelők még két állatot hantoltak ki, ám azok már olyan erős bomlásnak indultak, hogy mintavételre nem kerülhetett sor.

A hivatalos iratok kitöltése után a helyszínelő rendőrök elmondták: a mintát az Országos Állategészségügyi Felügyeletnél vetik alá vizsgálatnak, azért, hogy megállapítsák, mi okozta az állat pusztulását. Sürgősséget kérve talán egy héten belül megérkezik az eredmény, a nyomozást a szakértői vélemény fényében folytatják. Amennyiben mérgezésről van szó, ki kell deríteni, hogy milyen méregtől, és azt is, hogy milyen biológiai hatása volt a kutyára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muzsikusműhely Enesén

Az enesei kultúrház (hajdan az Enessey, majd a Tschurl család lakhelye) bejáratánál néhány napja… Tovább olvasom