Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Év végéig átalakítják a beledi szociális központot

Közel harmincmillió forintból új udvart és további feladatokat kap a beledi Egyesített Szociális Központ. Az intézmény átalakítását ez év végéig befejezik.

Az Egyesített Szociális Központ mint a térség szociális szolgáltatásait ellátó intézmény minőségi fejlesztésére adott be nemrég pályázatot Beled önkormányzata. A nyertes pályázatból több mint huszonhétmilliós költséggel (tízszázalékos a helyi költségvetés önrésze) fejlesztik az Egyesített Szociális Központ épületét, udvarát és az ottani szolgáltatásaik színvonalát.

Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető elmondta, az intézmény udvarát szinte teljes mértékben átalakítják. Az épület által félig zárt udvaron szabadidős programokra alkalmas parkot és játszóteret létesítenek. Az intézmény épületének átalakítása után e helyszínre költözne a jelenleg az óvodában működő családi napközi is, de a teljes akadálymentesítést is megvalósítják a pályázati pénzből. Így a gyengénlátók és a halláskárosultak számára is hozzáférhetővé teszik a szolgáltatások egy részét.

A fejlesztési forrásokból az Egyesített Szociális Központ funkcióinak bővítésére is telik. A szakemberek szülősegítő programokat indítanak, közösségi klubot alakítanak ki pszichiátriai betegek részére és egy információs hálózatot is létrehoznak, ahol a szociális központhoz tartozó tizenkilenc településnek is hozzáférést biztosítanak. Ennek ellátásához egy új munkatárssal bővül az intézmény dolgozói létszáma.

– A több mint huszonhétmillió forintos beruházás közbeszerzéseit még tavasszal elindítjuk, várhatóan július elejétől kezdődhet az építkezés. Reményeink szerint még ebben az évben be is fejezzük a szociális központ átalakítását – tette hozzá Odoricsné Buthi Krisztina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítanák a Csukást: pályázik az önkormányzat

A Csukás-iskola felújítására nyújt be pályázatot a csornai önkormányzat. Egyelőre a terveket… Tovább olvasom