Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Év kórháza 2012: a legjobb szakszemélyzet Csornán dolgozik

Az országos „Év kórháza 2012" verseny ápolás és szakszemélyzet kategóriájában a csornai Margit Kórház végzett az első helyen.

A Margitban töretlen a lelkesedés

A hazai kórházak közül a csornaiban dolgoznak a legjobb szakemberek. Ez derült ki az egyik egészségügyi internetes portál által indított szavazáson. A HáziPatika.com nyolc éve alapította meg az „Év kórháza" díjat, 2012-ben negyvenezren adták le voksukat. A Margit Kórház az ápolás és szakszemélyzet kategóriában lett országos első.

A csornai kórházban 2012 a változások éve volt. Az intézményben megszűnt az aktív szülészet és nőgyógyászat, illetve a sebészet. A korábbi években a létszám is alaposan csökkent és az egészségügy általános nehéz helyzete a Margit Kórházat sem kerüli el. Az ott dolgozók azt mondják, a betegek adnak nekik erőt, hogy nap mint nap kedvesen, tudásuk legjavát adva ápolják őket.

A szülészet is a legjobb volt

2011-ben a Margit Kórház szülészete kapott hasonló elismerést. Az azóta megszüntetett osztályt a szintén internetes „Év szülészete" szavazáson a megyében a legjobbnak, az országban harmadiknak választották meg a szülők


A döri Csapó Gyuláné nem lepődött meg, amikor meghallotta, milyen díjat kapott a kórház. Ő egy hete betege az intézménynek. Amint fogalmazott, az elismeréssel egyetért, mivel tapasztalata szerint is a legjobbak dolgoznak Csornán.

– Nem akartam befeküdni a kórházba, de most már hálás vagyok érte – jegyezte meg a Kisalföldnek. – Gondos, kedves ápolást kapok, nagyon értik a dolgukat a nővérek és orvosok egyaránt. Családias a környezet, mindig vidámak az itt dolgozók és én is érzem, hogy gyógyulok. Azt hiszem, állapotom javulásához nagyon is hozzájárul szakértelmükön túl a hozzáállásuk is. Megkönnyítik az itt tartózkodás napjait.

Bognár Sándorné 1978 óta dolgozik a kórházban, tavaly augusztus óta a tüdő- és légzésrehabilitációs osztályon. Lapunk kérdésére kifejtette: az elmúlt évek történései nem voltak jó hatással a munkatársak lelkiállapotára. És hogy hogyan tudnak mégis mindennap jókedvvel munkába állni?

– A munka ugyan több lett, de a betegek ebből semmit nem vehetnek észre. A lelkesedésünk, a kedvünk ugyanis töretlen, mert aki ilyen helyen dolgozik, az hivatást választ magának.

Vargáné Tóth Ágota hasonló véleményen van, mint kolléganője.
– A betegek maximálisan visszaadják azt a szeretetet, amivel mi igyekszünk tenni a dolgunkat. Ez ad erőt, ebből töltődünk fel – fogalmazott.

A díjazott kórházak vezetői az oklevelek átadásakor. Balról a hatodik dr. Winiczai Zoltán csornai igazgató főorvos
A díjazott kórházak vezetői az oklevelek átadásakor. Balról a hatodik dr. Winiczai Zoltán csornai igazgató főorvos


A HáziPatika.com szavazásán több mint kétszáz intézmény volt versenyben. Öt kategóriában – orvosszakmai ellátás, ápolás és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság– összesen több mint negyvenezer szavazat érkezett október 15-től december közepéig. Az összesített versenyben első lett a budapesti Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, övé tehát az „Év kórháza 2012" díj. Második a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Kecskeméten, harmadik a karcagi Kátai Gábor Kórház, Rendelőintézet.

A díjakat tegnap adták át, a csornai kórházat dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos képviselte. Úgy véli, a díj jelzi, hogy a kórház jó irányba halad. Hozzátette: ő mindig is tudta, hogy intézményének egyik erőssége a kiváló szakembergárda.

– Az elismerés biztatás is egyben a betegektől, hogy továbbra is ilyen magas színvonalon végezzük munkánkat – fejtette ki. – Gyakorlatilag törzsgárda van már a kórházban, évtizedek óta együtt dolgozó, magasan képzett szakemberekkel. Nagy öröm és érezzük is, hogy a csornaiak és a környékbeliek szeretik a kórházukat, kiállnak mellette. Ez a mostani szavazás is ezt bizonyítja számunkra.

Olvasóink írták

 • 3. kultura 2013. január 17. 21:04
  „kertesz87-nél van a pont,nincs mit hozzáfűzni”
 • 2. kertesz87 2013. január 16. 15:09
  „A "Házipatika" szerint, a Csornai Kórház a szakellátásban 1., orvosi ellátásban a 7. helyet érte el az "Év Kórháza" versenyben. Ugyanakkor infrastruktúrában, a betegek ellátási körülményeiben, a kórházi környezetben a 81-95. helyen van. A személyes tulajdonságot, emberiességet igénylő kategóriákban elért kiváló helyezések a dolgozóknak az érdemei és nem a vezetőké. Gratulálok a betegellátásban közvetlenül résztvevőknek! Az emberi tényezőtől független, évek óta változatlan vagy romló körülményekért, és az ezekért járó "helyezésekért", viszont, a vezetők is felelősek.”
 • 1. kukszi 2013. január 14. 15:08
  „Gratuláció Igazgató Úrnak és munkatársainak.

  Végre valakiket meg lehet dicsérni Csornán.
  A sok-sok ellendrukker ellenére mégis csak össze kapta Viniczai Úr ezt a kis kórházat.
  Mindenkit az ellendrukkerek agyon ijesztettek,hogy semmi nem lesz ha állami kézbe kerül a kórház.
  Az élet bizonyította minden normálisan,rendeltetésszerűen működik tovább önkormányzat/biztos/ nélkül is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elcsitultak az indulatok, jobb a hangulat Kisbaboton

A közmunkások a zöldségekkel, a képviselők pedig a települési árkokkal foglalkoznak. Tovább olvasom