Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Eurovízió 2013: Cserpes Laura A dal döntőjében

A kapuvári Cserpes Laura az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjébe került. Az énekesnőt a közönség juttatta tovább, így A dal hétvégi fináléjában esélyt kap arra, hogy ő képviselhesse hazánkat Európa színpadán.

Rúzsa Magdolna szerint az Élj pont úgy az egyik legerősebb dal a mezőnyben, Cserpes Laurán pedig látja, hogy a lelke is benne van az előadásban. Így több zsűritaggal is együtt ˝vérzett a szíve˝, amikor pontozni kellett a középdöntőbeli produkciót, és a kapuvári énekesnő a táblázat végére került.

– Az elődöntő ˝szárnyalása˝ után most megéltem a legnagyobb mélységeket. Többször is mondtam, hogy tisztelem a szakmai zsűri döntését, ezért hideg zuhanyként ért a kritikájuk – mondta Laura. – Tény, hogy nagyon nehéz a dal, nehéz benne tisztán énekelni. De ahogy mondták az értékelésben is, a fejlődés útjára léptem és ezt szeretném folytatni.

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA

A közönség végül messze felülírta a zsűri döntését, továbbjuttatta a produkciót A dal döntőjébe. – Eksztázisba kerültem, amikor meghallottam a nevem, majd nagyon elérzékenyültem. A közönségnek énekelünk, mindig fontos a visszajelzésük – emlékezett vissza az énekesnő. Laura elmondta, rengeteg levelet kapott, köztük egy fiatal lányét. – Ő elmesélte, olyan hatással volt rá a dalom, hogy az évek óta tartó lelki problémája után már látja a reményt. Ez sokat jelentett nekem. Kapuvári lányként pedig otthonról is rengeteg gratulációt kapok, a közösségi oldalakon látom, milyen nagy szeretettel vannak felém a kapuváriak.

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA

– Nem félek attól, hogy kiálljak az európai színpadra, de a döntést teljesen rábízom a zsűrire – válaszolta Laura arra a felvetésre, miszerint az ítészek féltik őt a nemzetközi mezőnytől. – Amikor a demót megkaptam a dalomról, éreztem, hogy nagyon különleges és küldetése van. Most éppen az, hogy három hétvégén elénekeljem az országnak. Azt már a műsor elején is mondtam, azt szeretném, hogy valóban a legjobb dal és legjobb előadó képviselje az országot. Ha nem az Élj pont úgy lesz az, szurkolni fogok a győztesnek, de nem adom fel és megyek tovább.

Laura már ma elkezdi a készülést a döntőre. Mint mondta, újítani fognak a színpadképen is, például visszahozzák a füstgépet. 

(A dal döntőjében nyolc produkció közül négyet választ ki a zsűri, a közönség közülük dönthet a győztesről.)

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. gonzo 2013. február 26. 14:17
  „23.Hyppolit,kösz!:)
  25.ATX,Running man-t nem ismerem,a Gettomilliomosból egy részletet láttam,számomra az annyira megrázó volt(a szemkiégetés...)hogy azonnal felálltam és abbahagytam a tévézést aznap estére.Napokig még az étel sem esett jól.....nem bírom a szenvedést.”
 • 30. piroskaésabarkasz 2013. február 25. 21:39
  „29.Mondasz valamit...”
 • 29. harmaterzsi 2013. február 25. 21:28
  „Nekem a zsűrivel a legnagyobb bajom az, hogy véleményt formálhat egy olyan nő, aki nem tudja beszélni annak az országnak a nyelvét, amelyik esélyt adott neki a sikerre.
  Képtelen, vagy nem hajlandó a magyar magánhangzókat szépen kiejteni, és ettől hihetetlenül hátborzongató, irritáló az orgánuma. Lehet, csak én vagyok így vele, de általában elkapcsolok, ha beszél, mert rendkívüli módon zavarnak az orrából és a tokájából jövő hangok.”
 • 28. Rikus88 2013. február 25. 20:52
  „Jó ez, mert a nyál magyar popzenét, csak semmit mondó számokkal lehet előretolni, amit semmitmondó, nem rossz, de semmi extra hanggal rendelkező kis arcocskák énekelnek. ByeAlex-nek legalább van valami egyéniség a dalaiban, újra meg akarom hallgatni a dalt, és értelmezni a szöveg mögötti tartalmat. Valami ilyesmit hívtunk az iskolában verselemzésnek. A többinél én ilyet nem éreztem.
  De sebaj, eddig se nyertünk, és amilyen az idei felhozatal úgy érzem ezek után se fogunk.”
 • 27. ATX 2013. február 25. 18:37
  „24: "talán kettő versenyző mutatott valamit" Szerinted ki az a kettő? :-)”
 • 26. ATX 2013. február 25. 18:25
  „24: "a műsörvezetés kiváló, kulturált" Ezzel egyetértek! Érdekes, hogy állandó ordítozás nélkül is le lehet vezényelni egy ilyen típusú műsort. (Ordítozókra példák: Ördögh Nöra, Szabó-Kimmel...)”
 • 25. ATX 2013. február 25. 18:23
  „20: "nem értem,hogy hogy a frászba nem lehert már erre rájönni." Sajnos az egész világon nem jöttek még rá erre a nézők. Azért van ilyen műsoroknak óriási nézettsége világszerte! Két filmet javaslok a témában: "Menekülő ember" (Running Man) és a Gettómilliomos!”
 • 24. Babybogyo86 2013. február 25. 18:09
  „Szörnyű a színvonal, egy talán kettő versenyző mutatott valamit, de a többi kuka. Zsűri katasztrófa, szakmaiság erősen megkérdőjelezhető. Viszont, hogy pozitívumot is mondjak, a műsörvezetés kiváló, kulturált. Hajrá Buda Marci!”
 • 23. Hyppolit 2013. február 25. 17:47
  „20. gonzo! Nagy király vagy, és tetszik, hogy kultúráltan állsz azokhoz is, akik szívesen nézik a műsort. Teljesen egyetértek Veled.
  21. Szerintem teljesen "pályán" vagy, ezért nem értettem, mi a gáz a kommentemben. Mmár én is kacérkodtam azzal, hogy egy döntőt megnézzek, de annyi korábbi negatív tapasztalatom van, hogy mindig sikerűl ezen érzés fölé kerekednem. Mikor másnap visszanézem a továbbjutókat, hálásan bólintok egyet.
  Egyébként csak vissza kell menni 1974-be, ahol az Abba Waterloo c. dala lett a nyertes. Ízig-vérig sláger a mai napig még akkor is, ha vki a Sex Pistols -ot szereti. Nincs púder, nincs táncoló csorda, szerények és kedvesek. Világsztárok is lettek. Nos, az pl. egy fesztivál-dal volt. De más példa is van bőven ...”
 • 22. farvik 2013. február 25. 17:46
  „Cs. L. a mostani produkcióban 4-5-ször is több hangot hamisan énekelt. Ez tény, akinek van zenei hallása, az hallotta. Ez ciki egy Eurovíziós bemutatkozáson. Az alap, hogy minden hang kristálytiszta legyen. Amíg ez nem megy, hiába a jó dal, a kellemes megjelenés és a rokonszenves személyiség. Ha a középdöntőben hamis volt, kérdés, hogy az óriási drukk mellett két hónap múlva menni fog-e a pontos éneklés. Remélem, hogy igen. Amúgy ő a tejes Cserpes lánya? Sok sikert neki!”
 • 21. Batistuta 2013. február 25. 16:44
  „Egyrészt ne vagyok hü***lye, így tudtam, hogy nem dícsérsz. A műsort én megnéztem, mert szórakoztat, hogy mennyire fontosnak meg trendinek próbálja beállítani magát az MTv, közben meg egy kupac <moderálva>t nyomat hat hétvégi estén. Nekem ott dőlt el végleg, hogy Gagyisztánban vagyok, amikor kiderült, hogy az előzetes 30-as listáról voltak visszalépések, így tartalékokkal kellett feltölteni a mezőnyt. Mégis ki az aki elindul, aztán amikor beválogattják a tv-s produkciók közé, aztán szól: "Kösz, mégsem"?
  Az egész eurovíziós fesztivál egy nagy heppening, ami szerintem legkevésbé sem szól a zenéről.
  Én azt csinálnám, hogy minden szavazó országban letesztelném a dalokat, aztán ami jó visszajelzéseket kap, azt elindítanám. A lebonyolítással nem lehetne probléma, hisz´ világnemzet vagyun. Persze ennek a módszernek a vége is lehet egy baromi nagy pofára esés.”
 • 20. gonzo 2013. február 25. 15:28
  „Bár Hyppo néha kicsit sznobnak tűnhet szerintem teljesen jól látja a helyzetet.ez is csak egy hujjogatóshow,a zsűri szakmaiságát-ahogy Hyppo is írta-R.M.-nál el is felejthetjük,bár megnézném pl. Csiszár milyen zenei ismeretekkel bír.A többieket nem ismerem,a műsort-mint más showműsort sem-nem nézem úgyhogy nem vagyok képben.Az intrók azért elérnek-nekem ennyi bőven elég,hogy lássam mivel állunk szemben.Szavazzatok birkák,a készítőkhöz dől a lé,ez a lényeg,nem értem,hogy hogy a frászba nem lehert már erre rájönni.Ez is csak egy szavazat(pénz)gyűjtő showműsor mint a gigasztár meg a többi ilyen.

  Ezzel együtt akinek ez tetszik nézze.És higgye el,hogy amit lát az minőség.Meg hogy Magdi képviseli a szakmaiságot.”
 • 19. Hyppolit 2013. február 25. 14:46
  „7. pampuska! A hibát ott követtem el, amikor egyáltalán reagáltam az izomból írt kommentedre. Maradjunk annyiban, hogy egy dalt bőven elég akár másfél-két percig hallgatni ahhoz (pl. a Piramis Szállj fel magasra c. dala a második felére nem lesz LGT: Gyere ki a hegyoldalba c. típusú dal!) , hogy a fieling lejöjjön, másodszor kilenc (!) LP után (MAHASZ dobogós is) némileg van merszem egy-egy kezdő, vagy alig ismert produkcióhoz hozzászólni. Nem "arc" kérdése, pusztán évek tapasztalatai.
  18. Batistuta! Nem "dícséret", nem cikizés. Ismét Kazinczyt idézem: "Szólj, s ki vagy megmondom.."
  De! Ahogy az Eddát sem szereti mindenki, ahogy a Neotonnak is voltak rajongói, ahogy Ihász Gábort is sokan kedvelték, ahogy Cseh Tamást sokan nem értették, úgy mindahányan mások vagyunk. Az, én hogy gyatrának tartom a "felhozatalt", magánvélemény, és nem zavar, ha vki pl akár Gigi-fan, és éjjel-nappal azt hallgat.”
 • 18. Batistuta 2013. február 25. 14:12
  „Valóban, meksz. ByeAlex szövege egy kicsit más volt. Nem feltétlenül baj, ha nem érted. Jól esett a dícséret, Hyppo.”
 • 17. ATX 2013. február 25. 13:40
  „Hiába nyavalyogtok Hyppoliton, az egyes hozzászólásban ott a lényeg, az alábbi mondatában: "A körítés pedig a nagyérdemű hülyítése." Annyit még hozzáteszek, hogy ezzel az egésszel a tévé és a telefontársaság aki jól jár, a többi csak bohóckodás! Méghogy a nézői szavazatok döntenek! Aki ezt elhiszi, az remélem hisz a Mikulásban és a Hófehérkében is!”
 • 16. Griffin 2013. február 25. 12:21
  „bóvli ország, bóvli "művésznő", bóvli közönség - boldogok a lelki szegények...”
 • 15. Tapmancs 2013. február 25. 12:09
  „9. meksz

  Próbáld meg már úgy nézni hogy a szöveget figyelmen kívül hagyod. Úgy is tetszenek ezek a dalok? Megvan a lendület, látvány, erő, dallam? Francokat. Semmi nincs meg.”
 • 14. Tapmancs 2013. február 25. 12:05
  „Csak magamat tudom idézni a legutóbbi cikkből:
  Eddig sem remekeltünk ezen a giccsversenyen, de azt hiszem hogy az idei szereplésünk az összes eddigit alulmúlja majd. Ennyi jellegtelen, egy kaptafára készült dalt még életemben nem hallottam. Komolyan ilyenekkel akarunk versenybe szállni? Itt pörgős, dallamos, lendületes produkciók kellenek látványos és mozgalmas koreográfiával, nem ilyen statikus, mélabús produkciók. Ja, és ráadásul mindezt angol nyelven mert a magyarból egy kukkot nem értenek. A hazai célközönség ezt hajlamos figyelmen kívül hagyni.

  Annyit még hozzáteszek hogy ez nem az énekesek hibája hanem azoké akik a dalokat írják. Leginkább a zenét, mivel a szövegből úgysem értenek semmit a szavazók, tehát az nem gáz ha bárgyú.”
 • 13. józanparaszt 2013. február 25. 11:33
  „nem az a baj, hogy van ez a vetélkedö, van másfajta is, rosszabb is jobb is, mindenki szabadon választhat.
  már kiskölyökként (több mint 30 éve) szüleim nézték, én meg végigkínlódtam az osztrák tv közvetítéseit az akkori Eurovíziós Songcontest döntöiröl. azt már akkor tudtam, hogy ez nem az én müfajom, azóta sem hoz izgalomba az egész, hagynám is a fenébe, csakhát már a hólével is ez csorog az ereszböl! na ettöl fordul a gyomrom!”
 • 12. soad 2013. február 25. 11:31
  „1. True. True.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Acsalagon is `árkot fogott´ egy busz a havas úton - fotók

A jármű a helyi buszforduló közelében csúszott az árokba" - írta Tudósítónk. Tovább olvasom