Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Első lépés az elektronikus közigazgatás felé

Sikeres pályázatnak köszönhetően Csorna gesztorságával további hat település önkormányzatánál integrált pénzügyi rendszert vezetnek be. Ez az első lépés az elektronikus közigazgatás megvalósításához.

Csorna önkormányzata az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz „Önkormányzati informatikai rendszerek bevezetésének, terjesztésének és továbbfejlesztésének támogatása" címen benyújtott pályázatára négymillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.
A pályázat alapján az önkormányzat által alkalmazott Corso integrált pénzügyi rendszert Csorna gesztorságával vezetik be a nyertes önkormányzatoknál: Kapuváron, Marcaliban, Pécelen, Simontornyán, Sümegen és Szentgotthárdon. A támogatói szerződést tegnap délelőtt írta alá Csornán három település – Csorna, Kapuvár és Sümeg – polgármestere és jegyzője. A többiek később látják el kézjegyükkel a dokumentumot.

A pályázat előírásai szerint a projektben szereplő önkormányzatok – önrészük arányában – összesen 40 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Csorna vállalta, hogy a társpályázó önkormányzatok részére segítséget nyújt a rendszer átvételéhez és bevezetéséhez. Ezután lesz jogosult négymillió forint vissza nem térítendő támogatásra, amelyet egyrészt a partner önkormányzatoknál a Corso információs rendszer bevezetéséhez szükséges tudnivalók átadására, másrészt saját rendszerének szélesebb körű felhasználása érdekében, informatikai fejlesztésre használhat fel.

– A naprakész információ biztosítása az önkormányzat pénzügyi-gazdasági, gazdálkodási folyamatainál is jogos igény – fogalmazta meg Papp József, Csorna polgármestere. – A fokozatosan növekvő elvárások a hivatali szolgáltatásokkal szemben naponta új kihívások elé állítják munkatársainkat. Napjainkra nemcsak a feladatok és az igények, a kommunikáció fejlődése is új eszközöket ad az önkormányzatiság kiteljesítéséhez. A szolgáltatások bővítése nem csupán mennyiségi, hanem minőségi változást is hoz. Ezekre a változásokra reagálva döntöttünk úgy, hogy időszerű és szükséges megalapozni az elektronikus közigazgatást a helyi önkormányzati rendszerben, s ehhez az első lépés a Corso információs rendszer bevezetése.

Papp József elmondta, hogy a város önkormányzata tavaly szeptembertől használja az információs rendszert. A rendszer a magyar költségvetési szféra jogszabályban meghatározott gazdálkodásának támogatására szolgál. Az önkormányzatoknál elsődlegesen a gazdasági terület az alapja minden ügyintézésnek és ügyfélkapcsolatnak. A pénzügyi folyamatok átláthatóságával helyi szinten megteremtik a lehetőséget a gyorsabb, pontosabb információ átadására.

A rendszer alkalmazása gyorsítja a belső kommunikációt, az ügyfelek, vezetők, munkatársak információját, ezáltal csökken a pénzügyi dolgozók leterheltsége és javul az adatszolgáltatások minősége.
A másik pozitívuma, hogy biztosítja a jogszabályváltozások gyors követését.

Az integrált pénzügyi rendszer bevezetésének fontosságát hangsúlyozta dr. Biró Péter, Kapuvár és Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelők az összefogásban bíznak

Az acsalagi gazdálkodók fogadkoznak: bebizonyítják, hogy képesek felvenni a versenyt európai uniós… Tovább olvasom